Το γεύμα με τον Γιάννη και οι επαφές με τους υπόλοιπους NBAers!

Το γεύμα με τον Γιάννη και οι επαφές με τους υπόλοιπους NBAers!
Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο Κώστας Κώτσης επιστρέφουν στην Ελλάδα και το gazzetta.gr «φωτίζει» μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες του ταξιδιού στην Αμερική, οι οποίες συνετέλεσαν στην ανάπτυξη μίας απευθείας επαφής των Μπακς με την Εθνική ομάδα.

Να αρχίσουμε ξεκαθαρίζοντας κάτι. Οι απεσταλμένοι της ΕΟΚ δεν επιστρέφουν στα πάτρια με κάποιο υπογεγραμμένο χαρτί από τον οσονούπω MVP του εφετινού πρωταθλήματος και την ομάδα του, ότι θα ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Σοβαροί να είμαστε! Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα, ούτε ο σκοπός του ταξιδιού ήταν αυτός.

O στόχος της περιοδείας σε τρεις πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε ευθύς εξ' αρχής δύο άξονες. Ο πρώτος είχε να κάνει με την γνωριμία των δύο ανδρών, που «τρέχουν» όλη την λειτουργία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με τον οργανισμό των Μπακς και η δημιουργία μίας σχέσης με τους ανθρώπους, που έχουν εναποθέσει την πρόοδο της ομάδας, στους ώμους του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού στο Μιλγουόκι, εντάχθηκε φυσικά και η συνάντηση και συζήτηση εφ' όλης της ύλης με τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα, για το όλο το πρόγραμμα της προετοιμασίας και την δουλειά που θα γίνει το καλοκαίρι με φόντο τη συμμετοχή της «γαλανόλευκης» στο τουρνουά που θα αρχίσει στις 31 του ερχόμενου Αυγούστου στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, τα συμπεράσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και ο ομοσπονδιακός προπονητής και ο team manager της Εθνικής ομάδας, επιστρέφουν στην Αθήνα, έχοντας καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον general manager, Τζον Χορστ και τον director of basketball operations, Τόνι Μπόγιερ και έχοντας συζητήσει διεξοδικά όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον ρόλο του "Greek Freak" στην Εθνική ομάδα, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες της ένταξής του στο προπονητικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί.

Όλα αυτά, άλλωστε, είναι πολύ σημαντικά γι' αυτούς, που έχουν επενδύσει τα πάντα πάνω στον 24χρονο superstar και όλες τους οι κινήσεις, γίνονται πάντα σε πλήρη σύνδεση με τον άνθρωπο που τους έβγαλε από την αφάνεια του ΝΒΑ και τους ξαναέβαλε στον παγκόσμιο χάρτη του μπάσκετ. Η διοίκηση των Μπακς πλέον ξέρει ότι έχει να κάνει με δύο συγκεκριμένους ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να συνεννοηθεί σε ο,τιδήποτε αφορά στον Γιάννη και αυτό εν πολλοίς ήταν το μεγάλο κέρδος αλλά και η στόχευση της επίσκεψης.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο Κώστας Κώτσης πέρασαν μία ολόκληρη μέρα στο νεότευκτο training center των «ελαφιών», παρακολούθησαν όλη την προπόνηση, είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με τον coach Μπουντενχόλτζερ (θα έρθει στην Ελλάδα τον Αύγουστο για να δει τον Αντετοκούνμπο να παίζει με το εθνόσημο στο στήθος), ενώ συνέφαγαν με τον Γιάννη στο εστιατόριο της ομάδας και μίλησαν για όλον τον σχεδιασμό που έχει γίνει όσον αφορά στη λειτουργία της Εθνικής μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές.

Ο Έλληνας άσος που προετοιμάζεται πυρετωδώς για τα playoffs, άκουσε με ενδιαφέρον, έκανε αρκετές ερωτήσεις για πολλά θέματα και έδειξε πολύ εξιταρισμένος στην προοπτική μίας διάκρισης με την «γαλανόλευκη» μετά από πολλά χρόνια.

O δεύτερος άξονας του ταξιδιού, που προηγήθηκε χρονικά από την άφιξη στο Μιλγουόκι, είχε να κάνει με τις απευθείας συναντήσεις με δύο παίκτες που δεν έχουν μεγάλη σύνδεση με την Ελλάδα, δεν γεννήθηκαν εδώ και ο μεν πρώτος (Κουφός) έχει να έρθει σχεδόν 4 χρόνια (από το καλοκαίρι του 2015, όταν αγωνίστηκε με την Εθνική στο Eurobasket του 2015), ενώ ο δεύτερος (Ντόρσεϊ), δεν έχει αγωνιστεί ακόμη σε μεγάλη διοργάνωση με την «επίσημη αγαπημένη».

Η περίπτωση του Κουφού

Ο 30χρονος σέντερ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώθηκε και πλέον είναι free-agent, υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τους Έλληνες απεσταλμένους και δήλωσε «ζεστός» και πρόθυμος να ενισχύσει την προσπάθεια στο Παγκόσμιο της Κίνας, από τη στιγμή που θα έχει οριστικοποιήσει το νέο σταθμό της καριέρας του.

Ο Κώστας που έχει ήδη πρόταση από τους Καβαλίερς, επιθυμεί να παραμείνει για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια στο Σακραμέντο (ο Ντίβατς και ο Στογιάκοβιτς τον θέλουν με τα χίλια) και τα πάντα θα εξαρτηθούν από την παραμονή ή όχι του Ντέϊβ Γιέργκερ (δεν τον θέλει με τίποτε), που αυτή τη στιγμή που μιλάμε, βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα της «εξόδου».

Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα και αν οι Κινγκς κινηθούν για νέο προπονητή, τότε η υπόθεση της ανανέωσής του, θα κλείσει πολύ γρήγορα και ο έμπειρος ψηλός με την γεμάτη 11ετία στα γήπεδα του ΝΒΑ, θα είναι κανονικά στην προετοιμασία.

Ο Ντόρσεϊ

Η συνάντηση με τον Τάϊλερ έγινε στο Μέμφις και μάλιστα οι Σκουρτόπουλος και Κώτσης παρακολούθησαν το ματς με τους Μάβερικς, στο οποίο ο 23χρονος guard είχε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ με 5/11 τρίποντα.

Ο Ντόρσεϊ είναι ευχαριστημένος στους Γκρίζλις, που σύμφωνα με τον μέχρις στιγμής σχεδιασμό σκέφτονται να τον ανανεώσουν για τουλάχιστον έναν χρόνο και μέσα στο επόμενο 20ήμερο, θα ξέρει ποιο είναι το πρόγραμμα του στην off season και αν - στην περίπτωση που υπογράψει - θα συμμετάσχει στο summer league του Βέγκας (5-15 Ιουλίου).

Ο παίκτης υπολογίζεται κανονικά για την προετοιμασία και το μοναδικό εμπόδιο που μπορεί να προκύψει, έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να μην έχει βρει ομάδα ως τότε.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Το ραντεβού με τον Κώστα ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Μέμφις στο περιθώριο του ματς των Μάβερικς με τους Γκρίζλις. Λόγω κάποιων ενοχλήσεων που ένιωσε την τελευταία στιγμή, ο 22χρονος Έλληνας center έμεινε μαζί με τον Ντόντσιτς στο Ντάλας κι έτσι δεν κατέστη δυνατόν να συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό προπονητή. Τα δεδομένα στην περίπτωση του μικρότερου αδελφού του Γιάννη, που λογικά θα ανανεώσει για τουλάχιστον έναν χρόνο, θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες. Στην περίπτωση που παραμένει παίκτης των Μαβς (πιθανό), λογικά θα παίξει στο Βέγκας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Εθνική ομάδα δεν τον υπολογίζει ακόμη και για την εφετινή προετοιμασία.