Στην πόλη Ναντσίνγκ θα αγωνιστεί η Εθνική Ομάδα!

Στην πόλη Ναντσίνγκ θα αγωνιστεί η Εθνική Ομάδα!

Αντωνία Σπανού
Στην πόλη Ναντσίνγκ θα αγωνιστεί η Εθνική Ομάδα!
Η Ελλάδα κληρώθηκε στον έκτο όμιλο, στην πρώτη θέση και θα δώσει τα ματς της φάσης των ομίλων στην πόλη Ναντσίνγκ.

Ξεκίνησε η κλήρωση για την φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ήδη οι επικεφαλής ομάδες κληρώθηκαν. Η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου και θα αγωνιστεί στην πόλη Ναντσίνγκ για την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Η Ναντσίνγκ (γνωστή και ως Ναντζίνγκ ή Νανκίνγκ) είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Γιανγκσού της Κίνας και πόλη με μια προεξέχουσα θέση στην κινεζική ιστορία και τον πολιτισμό αφού η ονομασία της σημαίνει "Νότια πρωτεύουσα". Είναι μια από τις δεκαπέντε υποεπαρχιακές πόλεις στη διοικητική δομή της Κίνας, που απολαμβάνουν δικαιοδοτική και οικονομική αυτονομία ως μόλις λιγότερο από αυτή μιας επαρχίας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην περιοχή της ανατολικής Κίνας, μετά από τη Σαγκάη με πληθυσμό 8.16 εκατομμύρια.

Η Ναντσίνγκ υπήρξε πρωτεύουσα της Κίνας κατά τη διάρκεια αρκετών ιστορικών περιόδων, και μάλιστα μία από τις τέσσερις μεγάλες αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας. Το «Nanjing Youth Olympic Sports Park» ξεκίνησε να φτιάχνεται στον Δεκέμβριο του 2011, χωρά 19.614 θεατές και μέχρι το 2017 ήταν το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο της Κίνας, ενώ πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσεις αγώνες ΝΒΑ.