Βαν Γκάντι: «Τα "παράθυρα" ήταν μια προειδοποίηση για τις ΗΠΑ»

Βαν Γκάντι: «Τα "παράθυρα" ήταν μια προειδοποίηση για τις ΗΠΑ»

Gazzetta team
Βαν Γκάντι: «Τα "παράθυρα" ήταν μια προειδοποίηση για τις ΗΠΑ»
Ο Τζεφ Βαν Γκάντι, άμεσος συνεργάτης του Γκρεγκ Πόποβιτς στην Team USA και χεντ κόουτς των Αμερικανών στα «παράθυρα» στάθηκε στη σημασία των προκριματικών αγώνων για την ανάπτυξη του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έπειτα από τη νίκη επί της Αργεντινής με 84-83 στον τελευταίο αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, ο Βαν Γκάντι αναφέρθηκε στα «παράθυρα» και τη σημασία τους.

«Ήμουν ένας αρχάριος όταν ήρθα στη FIBA, μαθαίνω κάθε μέρα πόσο καλές είναι οι ομάδες, πόσο σκληρά παίζουν και γενικά πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός. Έτσι παιζόταν το μπάσκετ στη δεκαετία του 1990, πολλές μονομαχίες, γροθιές και αγκωνιές στο στήθος σου. Πρέπει να το συνηθίσεις και πρέπει να διαπιστώσεις τις διαφορές.

Αυτά τα "παράθυρα", είναι μία προειδοποίηση για τις ΗΠΑ, για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο τους, καθώς όλες οι ομάδες γίνονται καλύτερες και ήμασταν πολύ τυχεροί που προκριθήκαμε.

Το να παίρνεις μέρος στα "παράθυρα" νομίζω ότι είναι θετικό και για τις ομάδες που δεν παίζουν τόσο πολύ μαζί, όπως η Κούβα, ο Παναμάς και η Βενεζουέλα, που έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ. Νομίζω ότι η FIBA έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα "παράθυρα" λειτουργούν έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτό».