Κιντ: «Ο Γιάννης πρέπει να γίνει ο ηγέτης μας»

Κιντ: «Ο Γιάννης πρέπει να γίνει ο ηγέτης μας»

Κιντ: «Ο Γιάννης πρέπει να γίνει ο ηγέτης μας»

bet365

Το εγκώμιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο έπλεξε για ακόμη μια φορά ο Τζέισον Κιντ, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέλυσε τα σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσει ο Έλληνας παίκτης.

Είναι δεδομένο πως ο νέος ρόλος του Γιάννη στους Μπακς του προσδίδει ακόμη περισσότερες ευθύνες και ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ που έχουν περάσει από το ΝΒΑ είναι ο κατάλληλος για να τον... εκπαιδεύσει.

«Δε του βάζω την ταμπέλα του point guard. Όσο περισσότερους πλέι μέικερ έχεις, τόσους περισσότερους σουτέρ μπορείς να έχεις μέσα στο παρκέ, οπότε οι πιθανότητες να κερδίσεις αυξάνονται», είπε αρχικά ο Κιντ.

«Ο Γιάννης θα συνεχίσει να μαρκάρει τους παίκτες στις θέσεις "3" ή "4". Δεν θα αλλάξουμε το αμυντικό μας πλάνο, το οποίο δουλεύουμε όλη τη σεζόν», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια μίλησε για το πώς πήρε την απόφαση να καθιερώσει το Γιάννη στη θέση «1»:
«Το να βλέπεις το Γιάννη να αναλαμβάνει τον ρόλο του πλέι μέικερ και να τα πηγαίνει τόσο καλά είναι απολαυστικό. Θεωρώ λοιπόν πως μπορεί να το κάνει σε όλη τη σεζόν και να ξεκινάει η επίθεση από τα χέρια του. Θα πρέπει να γίνει ηγέτης και να φροντίζει πως όλοι θα ακουμπούν τη μπάλα στην επίθεση. Είναι ικανός να το καταφέρει αυτό»

«Ο χρόνος και το σκοράρισμα είναι κάτι σημαντικό για έναν νέο παίκτη. Να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι ποιός πήρε τα σουτ στις τελευταίες επιθέσεις. Ποιός είναι σε καλή μέρα και ποιός όχι; Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα της επικοινωνίας με τον πάγκο κατά τη διάρκεια των αγώνων», είπε αναφορικά με τις αρμοδιότητές του.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για ακόμη μια φορά με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

«Είμαι έξυπνο παιδί και έξυπνος παίκτης. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να βελτιώσω το σουτ και τον χειρισμό της μπάλας. Επίσης, την ικανότητά μου να πασάρω και να γίνω ακόμη πιο δυνατός. Αυτά τα πράγματα είναι τα πιο σημαντικά», είπε χαρακτηριστικά.

 

NBA Τελευταία Νέα