Εμπίντ: «Ήθελα να αποτυπωθεί η φωτογραφία με τον Λέοναρντ στο μυαλό μου» (pic)

Αντωνία Σπανού
Εμπίντ: «Ήθελα να αποτυπωθεί η φωτογραφία με τον Λέοναρντ στο μυαλό μου» (pic)

bet365

Ο Τζοέλ Εμπίντ έγραψε γράμμα στο «theplayerstribune» και ξεχώρισε το σημείο με την φωτογραφία του Λέοναρντ, ενώ τόνισε ότι θέλει να κερδίσει ένα «γα@@@@νο» πρωτάθλημα.

Είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας, δεν κάθεται ήσυχος και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο Εμπίντ έχει τον τρόπο να ξεσηκώνει τα πλήθη. Ο σέντερ των Σίξερς έγραψε το δικό του γράμμα στο «theplayerstribune» και μίλησε για τα όσα υπάρχουν μέσα στο μυαλό του και η διαδρομή του έχει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα κυρίως από αυτά που δείχνει στο ευρύ κοινό.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Δεν ξέρω πόσοι το ξέρουν αυτό, αλλά αμέσως μόλις έγινα ντραφτ το 2014 σκέφτηκα να αφήσω το παιχνίδι. Δεν υπερβάλλω. Σκέφτηκα να αποσυρθώ, χωρίς να έχω παίξει ένα παιχνίδι. Δεν είχε να κάνει με τραυματισμούς. Το σώμα γίνεται καλά. Ο πόνος είναι προσωρινός. Αυτό είναι διαφορετικό και πολύ πιο περίπλοκο. Είχα έναν αδελφό, τον Άρθουρ, μια ημέρα πήρα ένα τηλεφώνημα.

Ο Άρθουρ είχε ένα ατύχημα καθώς επέστρεφε από το σχολείο με μερικούς συμμαθητές του. Έτσι ξαφνικά ο αδελφός μου είχε χαθεί. Ήταν γεμάτος ζωή και ξαφνικά τον έχασα. Κανείς δεν το πίστευε. Όταν χάθηκε ένιωσα ότι έχασα τον σκοπό της ζωής μου. Ήθελα να αφήσω το παιχνίδι και να επιστρέψω στο Καμερούν να είμαι με την οικογένεια μου. Έπρεπε να ψάξω μέσα μου να βρω την χαρά ξανά. Κάθε πρωί έλεγα στον εαυτό μου ότι έχω δύο επιλογές. Να τα παρατήσω ή να συνεχίσω να προσπαθώ. Έπρεπε να θυμίσω στον εαυτό μου γιατί αγάπησα το παιχνίδι».

Ενώ για τον Τελικό με τους Ράπτορς και το καλάθι του Λέοναρντ ο Εμπίντ θυμάται:

«Όταν πήρε το σουτ, όταν έφυγε από το χέρι του σκέφτηκα... αποκλείεται. Όταν αναπήδησε μια σκέφτηκα, τέλειωσε. Όταν αναπήδησε δύο σκέφτηκα... δεν υπάρχει περίπτωση. Αναπήδησε τέταρτη και πήγε μέσα. για οποιονδήποτε λόγο πήγε μέσα. Έπρεπε να ζήσω με τύψεις το καλοκαίρι. Κατηγορούσα τον εαυτό μου. Ίσως να μπορούσα να τον είχα μπλοκάρει. Ποτέ δεν θα μάθουμε, αλλά είναι χάλια.

Όλο το καλοκαίρι, κάθε φορά που κάποιος πόσταρε την φωτογραφία την δικιά μου και του Καουάι να κοιτά την μπάλα, δεν έφευγα. Ήθελα να αποτυπωθεί στο μυαλό μου ως κίνητρο. Και ξέρεις κάτι; Στο τέλος το άξιζαν. Έπαιξαν πιο σκληρά απ' όλους».

Κλείνοντας το γράμμα του και ολοκληρώνοντας την σκέψη του ο Εμπίντ μίλησε για τον μοναδικό στόχο που έχει.

«Αν κερδίσουμε έναν τίτλο, θα είναι λίγο από Χακίμ, λίγο από Άιβερσον και λίγο από Κόμπιιιιιιι. Έτσι με βλέπω πάντα. Και ξέρω πως οι τύποι στην τηλεόραση θέλουν να σκοράρω 35 πόντους κάθε βράδυ. Το ξέρω. Σας ακούω. Αλλά θα είμαι ειλικρινής. Δεν είμαστε στο 1995. Είμαστε στο 2020. Δεν δουλεύω κάθε μέρα για να γίνω ο επόμενος Χακίμ. Υπάρχει μόνο ένας. Υπάρχει μόνο ένας Σακίλ. Δεν προσπαθώ να γίνω ο καλύτερος ψηλός όλων των εποχών. Προσπαθώ να γίνω ο καλύτερος στην λίγκα και πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ. Τέλειωσε με το trash talking και τα memes. Μόλις πάρω το τρόπαιο, ίσως επιστρέψω στον γοητευτικό εαυτό μου. Έχω ένα πράγμα στο μυαλό μου. Δεν προσπαθώ να κερδίσω καμία δημοσκόπηση. Προσπαθώ να κερδίσω έναν γαμη@@νο τίτλο».

 

NBA Τελευταία Νέα