Αντετοκούνμπο: Πού πιστεύετε ότι θα πάρει πρωτάθλημα πιο γρήγορα; (poll)

Αντωνία Σπανού
Αντετοκούνμπο: Πού πιστεύετε ότι θα πάρει πρωτάθλημα πιο γρήγορα; (poll)

bet365

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αντάλλαξε δύο κουβέντες με τον Στεφ Κάρι, οι δυο τους έβαλαν... φωτιά στο διαδίκτυο και το gazzetta.gr σας καλεί να στείλετε τον Έλληνα σταρ στην ομάδα που θα πάρει πιο γρήγορα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Μία κουβέντα μερικών δευτερολέπτων και ένα χέρι που δεν μπήκε ποτέ μπροστά στο στόμα του Στεφ Κάρι έχει κάνει άνω κάτω το ΝΒΑ. Οι παίκτες της λίγκας επειδή ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι οι κάμερες είναι κοντινές και μπορούν όλοι να δουν τι συζητάνε, έχουν το συνήθειο όταν μιλάνε μεταξύ τους να βάζουν κάτι μπροστά, για να μην διαβάζουν οι δημοσιογράφοι τα χείλη τους.

Αυτό δεν το έκανε ο Κάρι στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ των Ουόριορς και των Μπακς και η συνέχεια είναι γνωστή. Ο άσος της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο είπε στο Γιάννη, «έλα φίλε, ας το κάνουμε» και κάπου εκεί τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Το μυαλό όλων πήγε στο ότι ο Στεφ ξεκίνησε ήδη την προσπάθεια του να πείσει τον MVP της λίγκας να σκεφτεί να κάνει επόμενο σταθμό του τους Ουόριορς και ίσως να μην είναι ο μοναδικός που θα κάνει κάτι τέτοιο, μέχρι το καλοκαίρι του 2021, που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κληθεί να πάρει μια πολύ σοβαρή απόφαση για το μέλλον του.

Τα σενάρια είναι άπειρα και είναι ακόμα πολύ νωρίς κάποιος να τολμήσει να σκεφτεί να μπει στο μυαλό του Έλληνα σταρ του ΝΒΑ, αλλά υπάρχουν κάποια δεδομένα που είναι αυτονόητα. Όπως το ότι ο «Greek Freak» θα πάρει max συμβόλαιο στην επόμενη συμφωνία του, ή το ότι στα 26 του πλέον θα θελήσει να κάνει μια επιλογή με τα... μάτια στο τρόπαιο.

Οι επιλογές που θα ανοιχτούν μπροστά του είναι σίγουρα πάρα πολλές και μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένεια του μπορεί να ξέρει τι περνάει από το μυαλό του, αυτή την στιγμή. Είναι λογικό σε μια γεμάτη αγωνιστική σεζόν, με συνεχόμενα παιχνίδια να μην παραδέχεται ότι σκέφτεται τίποτα άλλο, ενώ με την ευθιξία που τον διακρίνει να μην σκέφτεται τίποτα άλλο πέρα από την ομάδα του και τις υποχρεώσεις της, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα τον πλησιάσουν παίκτες από άλλες ομάδες, για να συνθέσουν ένα συνδυασμό, που θα φέρει έναν τίτλο.

Το gazzetta.gr σας δίνει τις επιλογές από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας και σας καλεί να επιλέξετε εκείνη που πιστεύετε ότι θα είναι η πιο σωστή επιλογή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με στόχο το να φτάσει πιο γρήγορα σε ένα πρωτάθλημα.

  • Μπακς: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε την καριέρα στο ΝΒΑ με τους Μπακς και το πικ τους το 2013 και μαζί με εκείνον μεγάλωσε ξανά και ο Οργανισμός. Τα «Ελάφια» έχουν επιστρέψει στην ελίτ της λίγκας, γράφουν ιστορία κάθε χρόνο, πρωταγωνιστούν στην κανονική διάρκεια, ενώ έχοντας τον MVP στο ρόστερ τους θέλουν να φτάσουν μέχρι τον τίτλο. Ο Γιάννης έχει δηλώσει πολλές φορές πιστός σε εκείνους, θέλει να γράψει ιστορία με το Μιλγουόκι και αυτό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του το επόμενο καλοκαίρι. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι Μπακς θα του δώσουν «γη και ύδωρ», για να πει το «ναι» σε εκείνους, αλλά σίγουρα θα μετρήσει η δυναμική που θα έχει η ομάδα του και αν θα πιστέψει ότι μπορεί να πάρει τίτλο με τον Οργανισμό που τον πίστεψε από την αρχή της καριέρας του.
  • Λέικερς: Έχουν δύο σταρ στο ρόστερ τους, αλλά ο ΛεΜπρον Τζέιμς θα ήθελε με βεβαιότητα να συνυπάρξει στο παρκέ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αν όλα πάνε καλά και ο Άντονι Ντέιβις συμφωνήσει το καλοκαίρι να μείνει στο Λος Άντζελες, η επιλογή των Λέικερς φαντάζει πολύ δύσκολη για τον Έλληνα παίκτη, αλλά θα έψαχναν τον τρόπο να γίνει αν τον έβλεπαν θετικό. Η πρόσκληση του να δούμε μαζί στο παρκέ τον «Greek Freak» με τον «Βασιλιά» είναι από τις καλύτερες που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε.

  • Κλίπερς: Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους Κλίπερς. Έχουν δύο σούπερ σταρ στο ρόστερ τους, αλλά δεν θα έλεγαν... όχι στο να φέρουν τον MVP της κανονικής διάρκειας και να τον κάνουν δίδυμο με τον MVP των Τελικών. Η επιλογή των Κλίπερς δείχνει πιο δύσκολη, αλλά το ΝΒΑ είναι το... ΝΒΑ και τα δεδομένα αλλάζουν με απίστευτους ρυθμούς. Ο συνδυασμός του Καουάι με τον Γιάννη είναι και πάλι τρομαχτικός.
  • Σέλτικς: H Βοστόνη θα μπορούσε να απλώσει το... κόκκινο χαλί της για να υποδεχτεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και να βάλει φωτιά στην Ανατολή. Οι Σέλτικς έχουν φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, που θα μπορούσε να στηρίξει την επιλογή του Έλληνα σταρ ως ηγέτη της και θα έκανε καλό δίδυμο με του Ουόκερ. Οι δυο τους αν συνδύαζαν το ταλέντο τους, με τον έναν απ΄ έξω και τον άλλο κυρίαρχο στην ρακέτα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ δύσκολα για τους αντιπάλους του.
  • Ουόριορς: Μια επιλογή, που όταν έγινε αυτό με τον Κάρι, ξεσήκωσε μεγάλες συζητήσεις. Οι απόψεις είναι διχασμένες για το αν θα ταίριαζε ο Αντετοκούνμπο στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά η αλήθεια είναι ότι με Κάρι υγιή και Τόμπσον να επιστρέφει, η τριάδα αυτή θα έκανε... θαύματα. Η δυναμική έχει δοκιμαστεί με τον Κέβιν Ντουράντ και ο Έλληνας παίκτης θα μπορούσε να γράψει την δική του ιστορία, έχοντας πίσω του δύο από τους καλύτερους σουτέρ του ΝΒΑ.

  • Μάβερικς: Το όνειρο κάθε οπαδού από την Ευρώπη. Ο Λούκα Ντόντσιτς με κάποιον τρόπο να παίξει μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι δυο τους να λάμψουν και να αλλάξουν τα δεδομένα στην λίγκα. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αυτό το δίδυμο είναι ένα... όνειρο και αν κάποιος έχει την θέληση να το κάνει πραγματικότητα, φαντάζει ένα εξαιρετικό σενάριο για το μέλλον.
  • Ρόκετς: Μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι που ονειρεύονται να δουν τον Αντετοκούνμπο να συνθέτει δίδυμο με τον Χάρντεν. Δύσκολο σενάριο, αλλά θα μπορούσε να είναι αληθινό με δυσκολίες βέβαια να προκύπτουν σε όλη την σκέψη. Η συνύπαρξη Γιάννη με Χάρντεν φαντάζει δύσκολη και ίσως να είναι εκείνος που... κολλάει λιγότερο από τις παραπάνω επιλογές. Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να βλέπαμε τρελά στατιστικά από τους δυο τους και ίσως ρεκόρ που να μην έχουν γίνει ξανά στο ΝΒΑ.
  • Νικς: Η πρόκληση της λίγκας ακούει στο όνομα των Νικς. Παρόλο, την κακή τους ομάδα η Νέα Υόρκη αποτελεί πάντα πρόκληση για τους παίκτες και ίσως για τον Γιάννη να γινόταν η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Στην εποχή που οι παίκτες δημιουργούν δίδυμα για να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, το να πάει ο Αντετοκούνμπο σε μια τόσο ιστορική ομάδα και να γράψει ιστορία μαζί της, ίσως να ένα από μεγαλύτερα κατορθώματα της σύγχρονης ιστορίας. Οι σταρ της λίγκας το σκέφτονται, αλλά κανείς δεν το κάνει τελικά και μένει να δούμε αν θα περάσει από το μυαλό του Έλληνα παίκτη.
 

NBA Τελευταία Νέα