Χάρντεν Vs ρεκόρ Μπέρναντ Κινγκ και η... απειλή του Ρόμπερτσον από τον ΛεΜπρόν! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Χάρντεν Vs ρεκόρ Μπέρναντ Κινγκ και η... απειλή του Ρόμπερτσον από τον ΛεΜπρόν! (vid)

bet365

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αριθμοί και τα ατομικά ρεκόρ στα ματς του ΝΒΑ που διεξάγονται τα Χριστούγεννα, με τους Τζέιμς Χάρντεν και ΛεΜπρόν Τζέιμς να έχουν δύο μεγάλες προκλήσεις μπροστά τους!

Αν καθίσουμε και ψαχουλέψουμε λίγο τους αριθμούς του ΝΒΑ στα παιχνίδια των Χριστουγέννων, μπορούμε να βρούμε πολλά... καλούδια και πράγματα στα οποία αξίζει να εστιάσουμε.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι Τζέιμς Χάρντεν και ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι εκείνοι που μπορούν να γράψουν την δική τους ιστορία σε αυτά τα ματς και να προσθέσουν τα ονόματά τους σε μερικά ακόμα (έστω και διαφορετικά) ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Πόσοι θυμάστε το ιστορικό ρεκόρ του Μπέρναντ Κινγκ τα Χριστούγεννα του 1984; Σε ματς του «Madison Square Garden» όπου οι Νιου Γιορκ Νικς είχαν γνωρίσει την ήττα από τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς με 120-114, ο Κινγκ είχε σημειώσει 60 πόντους (19/30 δίποντα, 22/26 βολές) και είχε σημειώσει ατομικό ρεκόρ πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ όσον αφορά παιχνίδια που διεξήχθησαν τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα είχε «σπάσει» το ρεκόρ των 59 πόντων του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν από τα Χριστούγεννα του 1961 σε ματς δύο παρατάσεων μεταξύ Νέας Υόρκης και Φιλαντέλφεια, ενώ τα άλλα τρία μεγαλύτερα σκοραρίσματα ήταν οι 50 πόντοι του Ρικ Μπάρι το 1966 (Σινσινάτι-Σαν Φρανσίσκο), οι 47 πόντοι του Τζέρι Ουέστ το 1963 (Νέα Υόρκη-Λ.Α.Λέικερς) και οι 46 πόντοι του Τρέισι ΜακΓκρέιντι το 2002 (Ντιτρόιτ-Ορλάντο)

Άραγε θα μπορέσει ο... συνήθης ύποπτος Τζέιμς Χάρντεν να «σπάσει» το «στοιχειωμένο», εδώ και 35 χρόνια, ρεκόρ του Μπέρναντ Κινγκ στην αναμέτρηση των Ρόκετς με τους Ουόριορς; Πάντως πέρυσι είχε σταματήσει στους 41 πόντους και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση των Ρόκετς με την Οκλαχόμα.

Όσον αφορά το συνολικό σκοράρισμα, εκείνος που θα έχει την μεγάλη πρόκληση μπροστά του είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς! Αυτή τη στιγμή ο «βασιλιάς» βρίσκεται στην 3η θέση των συνολικών πόντων στα ματς των Χριστουγέννων με 338 πόντους σε 13 ματς. Απέναντι στους Λος Άντζελες Κλίπερς χρειάζεται ακριβώς 40 πόντους για να προσπεράσει στη δεύτερη θέση της λίστας τον Όσκαρ Ρόμπερτσον, ο οποίος έχει 377 πόντους σε 12 παιχνίδια. Η κορυφή ωστόσο ανήκει στον Κόμπι Μπράιαντ με 395 πόντους σε 16 ματς την ημέρα των Χριστουγέννων.

Επίσης ο ΛεΜπρόν χρειάζεται να ευστοχήσει σε τρία τρίποντα ώστε να προσπεράσει τον Κέβιν Ντουράντ ο οποίος είναι πρώτος με 22 εύστοχα τα Χριστούγεννα. Βέβαια οι Κάιλ Κούζμα, Κέβιν Λοβ και Ράιαν Άντερσον κατέχουν το ρεκόρ της μίας βραδιάς τα Χριστούγεννα με έξι εύστοχα σουτ. Θα πετύχει κάποιος επτά τρίποντα απόψε;

Θυμηθείτε το ρεκόρ του Μπέρναντ Κινγκ με τους 60 πόντους τα Χριστούγεννα του 1984

 

NBA Τελευταία Νέα