Το Jr. ΝΒΑ Greece Basketball League επιστρέφει για δεύτερη χρονιά! (pics & vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Το Jr. ΝΒΑ Greece Basketball League επιστρέφει για δεύτερη χρονιά! (pics & vid)

bet365

Το Jr. ΝΒΑ Greece Basketball League, το επίσημο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ για νεαρούς αθλητές θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην χώρα μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της εμπειρίας του μπάσκετ στην Ελλάδα!

To Jr. NBA Greece Basketball League περιλαμβάνει τη συμμετοχή 30 ομάδων, καθεμιά από τις οποίες θα αντιπροσωπεύει μία από τις αντίστοιχες του NBA.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2020. Όπως και στο NBA, οι ομάδες χωρίζονται σε δυο περιφέρειες και έξι υπο-περιφέρειες, με τις οκτώ κορυφαίες ομάδες από κάθε περιφέρεια να προκρίνονται στα playoffs.

Οι δυο κορυφαίες από κάθε περιφέρεια θα συναντηθούν στη συνέχεια στον τελικό του πρωταθλήματος για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Θυμίζουμε πως τον περσινό τίτλο κατέκτησε το Περιστέρι - Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Η αυλαία της εφετινής διοργάνωσης «άνοιξε» με το draft event του Jr. NBA Greece Basketball League 2020 που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία της Αναστασίας Κωστάκη, της πρώτης Ελληνίδας που αγωνίστηκε στο WNBA αλλά και εκπροσώπων των 30 ομάδων που ενημερώθηκαν αρχικώς για τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά.

Ακολούθως συμμετείχαν σε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό γνώσεων για την ανάθεση των 30 ομάδων! Συγκεκριμένα, τέθηκαν κοινές ερωτήσεις μπασκετικού περιεχομένου και ο πιο γρήγορος είχε τη δυνατότητα να επιλέξει πρώτος ομάδα ΝΒΑ! Έπειτα από το τέλος της διαδικασίας, παρέλαβαν τις εμφανίσεις κι έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες!

Ο ΝΒΑ Ambassador, Ευθύμης Ρεντζιάς ανέφερε στον χαιρετισμό του:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που συμμετέχω στις προσπάθειες του ΝΒΑ για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Dole Hellas και τον γενικό διευθυντή της κ. Στάθη Πισλή καθώς και την Menarini Hellas και τον πρόεδρος της κ. Γιώργο Συκιανάκη για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη στην διοργάνωση του Jr. NBA Greece Basketball League.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω, τις ενώσεις και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ κ. Γιάννη Αλεξόπουλο και τον κ. Τάσο Πηλοϊδη από την ΕΣΚΑΝΑ καθώς και όλες τις ομάδες που συμμετέχουν για την εξαιρετική συνεργασία. Στόχος μας είναι μέσα από το τουρνουά να συνεισφέρουμε στις προσπάθειες προώθησης αξιών, του σεβασμού, της ομαδικότητας, της πειθαρχίας και να εμπνεύσουμε τα νέα παιδιά ώστε να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να αγαπήσουν το μπάσκετ».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Jr. NBA Greece Basketball League, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα jrnbagreece.gr/el

 

NBA Τελευταία Νέα