Τα... κάστρα της Ανατολής θα βάλουν «φωτιά» στα playoffs! (pics)

Νίκος Καρφής
Τα... κάστρα της Ανατολής θα βάλουν «φωτιά» στα playoffs! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr στέκεται στις επιδόσεις εντός έδρας των 6 κορυφαίων ομάδων της Ανατολής και πάει μακριά τη... βαλίτσα στα τελευταία στάδια των playoffs.

Έχει συμπληρωθεί περίπου το 1/4 της regular season, αλλά έχουν ήδη ξεχωρίσει 6 ομάδες της Ανατολής από τις υπόλοιπες.

Μπακς, Σέλτικς, Χιτ, Ράπτορς, Σίξερς και Πέισερς δείχνουν να είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της περιφέρειας.

Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζουν και τα κατορθώματα τους στα εντός έδρας ματς.

Το gazzetta.gr στέκεται στα όσα κάνουν οι πολύ καλές ομάδες της Ανατολής στο σπίτι τους και περιμένει να έχουμε τουλάχιστον σειρά που θα κριθεί στα 7 ματς στα ημιτελικά Ανατολής.

Μπακς (10-1)

Τα... ελάφια πραγματοποιούν ακόμη μια εντυπωσιακή σεζόν, έχοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε εξαιρετική κατάσταση να παλεύει για το 2ο σερί βραβείο του MVP. Οι Μπακς έχουν μετατρέψει σε... κάστρο το Μιλγουόκι, αφού έχουν πάρει τα 10 από τα 11 ματς που έχουν δώσει σε αυτό φέτος.

Μόνο μια ομάδα έφυγε με ψηλά το κεφάλι και αυτή ήταν το Μαϊάμι που άντεξε και απέδρασε στην παράταση.Οι σημαντικότερες νίκες τους εντός έδρας φέτος ήταν απέναντι σε Ράπτορς, Τζαζ και Μπλέιζερς. Τρεις ομάδες που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και στα playoffs. Mην ξεχνάμε πως πέρυσι οι Μπακς έκαναν φοβερά πράγματα και στα playoffs εντός έδρας, μέχρι να έρθουν οι Ράπτορς να τους κάνουν το break στο 5ο ματς και στη συνέχεια να πάρουν την πρόκριση.

Σέλτικς (9-0)

Το TD Garden τσακίζει κόκαλα φέτος. Δεν περνάει κανείς από τη Βοστώνη. Η έδρα παίζει τεράστιο ρόλο για την ομάδα του Στίβενς που παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο όταν αγωνίζεται μπροστά στους φιλάθλους της. Ακόμα δεν έχει βρεθεί ομάδα να υποτάξει τους Κέλτες στην έδρα τους. Το κοντέρ γράφει 9-0 και συνεχίζει να μετρά μετά την εύκολη επικράτησε απέναντι στους Νάγκετς.

Μάλιστα δεν έχουν νικήσει τυχαίους αντιπάλους. Πήραν το σκαλπ ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους όπως οι Μπακς, οι Ράπτορς, οι Χιτ, αλλά και κόντρα σε σύνολα που εντυπωσιάζουν φέτος σαν τους Μάβερικς. Η Βοστώνη ήταν ανέκαθεν μια έδρα που δύσκολα μπορούσες να φύγεις με το κεφάλι ψηλά σαν αντίπαλος και φέτος δείχνει να μην... σπάει με τίποτα. Αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο και στα playoffs, όταν γίνει το ξεσκαρτάρισμα των ομάδων

Χιτ (9-0)

Οι Χιτ είναι μια ομάδα που έχτισε εξαιρετικά τη σεζόν της με τις κινήσεις που έκανε στο draft, αλλά και γενικότερα με τον τρόπο που έφτιαξε το ρόστερ της. Το Μαϊάμι φιγουράρει στην 3η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 15-6, αλλά εκεί που πραγματικά δείχνει άτρωτο είναι όταν αγωνίζεται στο... σπίτι του. Θυμίζει παλιές καλές εποχές ΛεΜπρόν-Ουέιντ-Μπος σε ματς εντός έδρας. Οι Χιτ... πετάνε φωτιές στο σπίτι τους, κάτι που δείχνει και το 8-0 που έχουν εκεί.

Σίγουρα το φοβερό 129-100 απέναντι στους Ρόκετς του Χάρντεν ήταν η πιο αξιοσημείωτη φετινή εντός έδρας νίκης και είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές επικρατήσεις απέναντι στα ματς με τις κορυφαίες ομάδες της λίγκας. Πάντως θα πρέπει να δοκιμαστούν εντός έδρας και με αντίπαλους από το πάνω... ράφι, αφού μόνο οι Ρόκετς θεωρούνται τέτοιας δυναμικής από τις ομάδες που υποδέχθηκαν στο Μαϊάμι.

Ράπτορς (9-2)

Πάμε και στους πρωταθλητές. Το Τορόντο έδινε πάντα άλλη δυναμικη στο καμάρι του, τους Ράπτορς. Οι Καναδοί που πέρυσι έγραψαν την σημαντικότερη σελίδα στην ιστορία τους με το πρωτάθλημα, συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και φέτος. Η παρέα του Σιάκαμ, του Λάουρι και του ΦανΦλίτ ήξερε να κάνει τους φιλάθλους της ευτυχισμένους μέχρι να έρθουν οι 2 σερί ήττες από Ρόκετς και Χιτ.

Πάντως και πάλι το 9-2 που έχουν εντός έδρας δεν είναι κακό ρεκόρ. Αντιθέτως λέει πολλά για την ώθηση που παίρνουν μέσα στο... σπίτι τους, εκεί όπου πάτησαν στην κορυφή του κόσμου πέρυσι με τα δαχτυλίδια που φόρεσαν.

Σίξερς (10-0)

Πάμε και στην καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ στα εντός έδρας παιχνίδια. Η πόλη της αδελφικής αγάπης δεν είναι τόσο φιλόξενη φέτος. Οι Σίξερς έχουν υποτάξει όποιον έχει επισκεφθεί τη Φιλαδέλφεια. Το 10-0 των Σίξερς είναι εντυπωσιακό και φανερώνει πως στην έδρα της η ομάδα του Μπράουν δεν αστειεύεται. Καθαρίζει κόσμο.

Μεγαλύτερη αξία δίνουν οι ομάδες που νίκησε. Είναι ομάδες της Ανατολής που διαθέτουν ποιότητα και θέλουν να φτάσουν μακριά στα playoffs. Μιλάμε για τους Σέλτικς, τους Χιτ και τους Πέισερς, αλλά και την πάντα σοβαρή Γιούτα. Η Φιλαδέλφεια έχει υψηλές βλέψεις φέτος.

Πέισερς (9-2)

Μπορεί στο ξεκίνημα της σεζόν αρκετοί να είχαν τις αμφιβολίες τους για τους Πέισερς, αφού ο Ολαντίπο θα αργούσε να γυρίσει και ο Μπρόγκντον ερχόταν να ταιριάξει σε ένα νέο σύνολο. Όμως η Ιντιάνα έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της και την ποιότητα της.

Η ομάδα του ΜακΜίλαν θέλει να ακολουθήσει τους ισχυρούς της Ανατολής και να τους κάνει... ζημιά στα playoffs. Δουλεμένο σύνολο που ξέρει τον τρόπο να δημιουργεί προβλήματα στον αντίπαλο της όταν παίζει εντός έδρας. Μέχρι στιγμής μετρά 9 νίκες και 2 ήττες. Έχει χάσει μόνο από Μπακς και Πίστονς. Τα προηγούμενα χρόνια βρήκαν τον τρόπο να πάνε στη postseason και να... φτάσουν στα όρια του όποιον στάθηκε στον δρόμο τους.

Σειρές-φωτιά στα playoffs

Η δυναμική που έχουν οι καλές ομάδες της Ανατολής στην έδρα τους σε κάνει να σκέφτεται το μέλλον, δηλαδή τα playoffs.

Ειδικά όταν ξεχωρίσει η... αφρόκρεμα και φτάσουμε στα ημιτελικά Ανατολής θα έχουμε ματσάρες.

Οι έδρες θα παίξουν μεγάλο ρόλο στις κρίσιμες στιγμές.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε σειρές που θα κριθούν στα 7 ματς, με τις 2 ομάδες να παίρνουν τα ματς στο... σπίτι τους.

Οι κορυφαίες ομάδες της περιφέρειας τσακίζουν κόσμο φέτος και δεν είναι οι καλύτεροι... οικοδεσπότες, αφού οι αντίπαλοι τους φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι.

 

NBA Τελευταία Νέα