Μόντρεζλ Χάρελ: Από «μαθητούδι» του Πιτίνο, θησαυρός για τους Κλίπερς (pics & vids)

Μόντρεζλ Χάρελ: Από «μαθητούδι» του Πιτίνο, θησαυρός για τους Κλίπερς (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Μόντρεζλ Χάρελ: Από «μαθητούδι» του Πιτίνο, θησαυρός για τους Κλίπερς (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον underrated star του ΝΒΑ, που μαθήτευσε δίπλα στον Ρικ Πιτίνο, «βούλιαξε» στους Ρόκετς και αναγεννήθηκε στους Κλίπερς!

Το παρουσιαστικό του επιβλητικό, όπως ακριβώς είναι και ο ίδιος στο παρκέ. Ένταση, δύναμη αλλά και ευαισθησία «παγιδευμένα» σε σώμα ύψους 2.01μ.

Ο Μόντρεζλ Χάρελ «is living his best life», που λένε κι οι Αμερικανοί, δηλαδή «ζει την καλύτερή του ζωή», στους Κλίπερς και παιχνίδι το παιχνίδι επιβεβαιώνει την χρονιά εκτόξευσης που διανύει. Και είμαστε μόλις στην αρχή της σεζόν!

Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ, μαζί με τους Λέοναρντ, Ουίλιαμς και Τζορτζ «παρέσυρε» τους Πέλικανς (134-109), κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους (34), και οδήγησε τους Κλίπερς στην πέμπτη σερί νίκη τους.

«Θα κάνω ό,τι είναι στη δύναμή μου, για να βοηθήσω την ομάδα μου να νικάει. Ό,τι χρειαστούν από εμένα, είτε είναι σκοράρισμα, είτε τάπες, ριμπάουντ, έξτρα κατοχές. Ό,τι χρειάζεται για τη νίκη», είχε αναφέρει πέρυσι σε συνέντευξή του, ενώ μετά το ματς με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης, ο Λου Ουίλιαμς είπε πολύ εύστοχα για τον συμπαίκτη του:

«Είναι μια κυριολεκτικά ασταμάτητη δύναμη»!

Ο Χάρελ κάνει όλη τη ζημιά γύρω από τη ρακέτα. Διακρίνεται από γρηγοράδα, οξυδέρκεια, επιθετικότητα, κάνει ό,τι θέλει, όπως το θέλει, και «τα χέρια του είναι απίστευτα», όπως είχε υποστηρίξει το «thecrunchzone.com» σε παλαιότερο άρθρο του.

Οι αντίπαλοί του πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον υποτιμούν, με αποτέλεσμα να παραδίδονται στις... ορέξεις του.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ: ΤΟ «Α» ΚΑΙ ΤΟ «Ω»

Όλα ξεκινούν από τις βάσεις που πήρε ο Χάρελ, στα πρώτα του βήματα στα παρκέ. Περνώντας από το ιδιωτικό οικοτροφείο αρρένων, Hargrave Military Academy, της Βιρτζίνια ο «γίγαντας» των Κλίπερς σκληραγωγήθηκε. Πολύ. Πέρασε πολλά, άντεξε και πήρε μαθήματα ζωής, που τού είναι χρήσιμα μέχρι και σήμερα.

Ο ίδιος αφοσιώθηκε στα μαθήματα και τα σπορ, χωρίς να τού αποσπά τίποτα την προσοχή, χαρακτηρίζοντας εκείνη την περίοδο ως «σκληρή μετάβαση», η οποία δεν ήταν εύκολη για όλους.

«Είδα πολλούς να “σπάνε” τις πρώτες δυο - τρεις εβδομάδες. Είναι ένας τελείως διαφορετικός τρόπος νοοτροπίας και κάτι που πρέπει να είσαι πρόθυμος να κάνεις. Να είσαι πνευματικά έτοιμος γι' αυτό», είχε πει ο ανθεκτικός Χάρελ.

«Όταν η συνέχεια είναι σκληρή, οι σκληροί συνεχίζουν», λένε. Και ο Χάρελ προχωρά ακάθεκτος!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ

Ο Ρικ Πιτίνο έχει πολλά αγαπημένα παιδιά από τις εποχές που ήταν στο Λούιβιλ. Τον έχουμε ακούσει να αναφέρεται για τον Ντόνοβαν Μίτσελ ουκ ολίγες φορές. Ακόμα ένας, όμως, που έχει θέση στην καρδιά του είναι και ο Μόντρεζλ Χάρελ.

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και της Εθνικής Ελλάδος είχε παρακολουθήσει το Κλίπερς - Τζαζ και είχε δει τα... μαθητούδια του.

Ο Χάρελ έμεινε τρία χρόνια στο Λούιβιλ (2012-15), πριν επιλεγεί στο Νο32 του draft 2015 από τους Ρόκετς, και οδήγησε τους Cardinals στο πρωτάθλημα του 2013, το οποίο, όμως, αφαιρέθηκε από την ομάδα, εξαιτίας «ροζ» σκανδάλου. Επίσης, αναδείχθηκε στην καλύτερη πρώτη ομάδα της American Athletic Conference το 2014 και στην δεύτερη καλύτερη το 2015, παίρνοντας την ίδια χρονιά το βραβείο «Καρλ Μαλόουν», το οποίο απονέμεται στον καλύτερο πάουερ φόργουορντ του NCAA.

Ο Ρικ Πιτίνο, κατά την πρώτη του θητεία στην Ελλάδα, είχε παραλληλίσει αρκετές φορές τα «Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός» με τα «Κεντάκι - Λούιβιλ» και από το... ψάξιμό μας δεν ξέφυγε ένα βίντεο από εκείνο το ματς, όπου ο Χάρελ και ο Πιτίνο είχαν βγει εκτός εαυτού με τους αντιπάλους τους!

Montrezl Harrell Ejected For Throwing Punch, Making Contact With Ref

Shit kind of hit the fan near the end of the first half of today's Louisville-Western Kentucky game. After a post-rebound scrum between the two teams, Louisville forward Montrezl Harrell tried to throw a punch, and apparently hurt a referee in the process.

ΟΙ ΡΟΚΕΤΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ... ΤΖΟΚΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΙΠΕΡΣ ΤΟ ΠΗΡΑΝ

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2015, ο Χάρελ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Χιούστον. Ωστόσο, σε αυτή περισσότερο... παραγκωνίστηκε, παρά αξιοποιήθηκε, ενώ βρέθηκε αρκετές φορές στην G-League με τους Rio Grande Valley Vipers, τη rookie του σεζόν, καθώς η ομάδα είχε στη διάθεσή της τους Κλιντ Καπέλα και Ντουάιτ Χάουαρντ. Την επόμενη χρονιά, με την αποχώρηση του δεύτερου, ο χρόνος συμμετοχής του αυξήθηκε, ωστόσο στα playoffs ο Μάικ Ντ' Αντόνι εμπιστεύτηκε ξανά τους βετεράνους.

Οι αριθμοί, άλλωστε, του τότε και του τώρα μιλούν από μόνοι τους, δείχνοντας και την εκτόξευση που ζει ο Αμερικανός παίκτης.

Από τα 9.7 λεπτά συμμετοχής και τους 3.6 πόντους της πρώτης σεζόν στους Ρόκετς, έχει βρεθεί στα 30.2 λεπτά και στους 19.0 πόντους ανά αγώνα.

ΣΕΖΟΝΠΑΙΧΝΙΔΙΑΛΕΠΤΑΠΟΝΤΟΙΡΙΜΠΑΟΥΝΤΤΑΠΕΣ
2015-16399.73.61.70.3
2016-175818.39.13.80.7
2017-187617.011.04.00.7
2018-198226.316.66.51.3
2019-201730.219.07.51.4

Οι Κλίπερς στάθηκαν... τυχεροί τον Ιούνιο του 2017, όταν πήραν τον «Trez» μέσω του trade για τον Κρις Πολ, μαζί με ακόμα επτά παίκτες. Αν και αρχικά σκέφτηκαν να τον αποδεσμεύσουν, ο Ντοκ Ρίβερς έπραξε σοφά, δίνοντάς του μια ευκαιρία στο τότε training camp. «Είχαμε τόσους πολλούς παίκτες, που δεν ξέραμε ποιον να πρωτοκαλέσουμε. Μας πήρε, όμως, τέσσερις ημέρες, για να καταλάβουμε ότι σταθήκαμε τυχεροί, ότι είχαμε έναν παίκτη με πολλά περισσότερα προσόντα από ενέργεια, όπως να σκοράρει και να κάνει πολλά πράγματα».

Ο Ντοκ Ρίβερς τον λατρεύει, τον εμπιστεύεται και του το δείχνει. Αποτέλεσμα ο Χάρελ να νιώθει σίγουρος, δυνατός και κυρίαρχος και να γίνεται όλο και καλύτερος!

Η ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Κάθε... σταρ δικαιούται να έχει και την παραξενιά του. Έτσι και ο Χάρελ. Και αυτή ακούει στο όνομα «παπούτσια».

Ο γεννηθείς στις 24/01/94 παίκτης λατρεύει τα sneakers και, αυτό που είναι... περίεργο για τους γύρω και φυσιολογικό για εκείνον, είναι ότι με άλλα παπούτσια παίζει τα πρώτα 24 λεπτά ενός αγώνα και με άλλα τα υπόλοιπα 24. Και ποτέ δεν φορά τα ίδια και την επόμενη σεζόν. Άρα, κάντε τους υπολογισμούς και σκεφτείτε πόσα ζευγάρια αλλάζει!

Στο σπίτι του έχει δύο ολόκληρα δωμάτια με παπούτσια (μετρά πάνω από 2.000 ζευγάρια) και στον... ελεύθερό του χρόνο ψάχνει διάφορους σχεδιαστές, για να βρει τον επόμενο που θα του φτιάξει custom made παπούτσια.

Ο ίδιος είχε ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του σε «Los Angeles Times» και «SLAM» και παρουσίασε την τακτοποιημένη και νοικοκυρεμένη συλλογή του!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΛΗ

Μπορεί ο Χάρελ να δηλώνει single και να... περιπλανιέται από εδώ και από εκεί, ωστόσο, στα 25 του είναι ήδη πατέρας δύο παιδιών, του σχεδόν δύο ετών Amari και της περίπου ενός έτους Alyeshia, και όπως δείχνει μέσα από το προφίλ του στο instargam, τα λατρεύει!

as I try pull myself together for work I look at this an know all my love comes from you and your sister unconditionally

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Montrezl Harrell (@trezz24) στις

Pink Floyd #memoriesformyson

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Montrezl Harrell (@trezz24) στις

HBCU Always a vibe. Wit my mini me’s and you see my son baby shooter in the back

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Montrezl Harrell (@trezz24) στις

#My

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Montrezl Harrell (@trezz24) στις

“they all I got when it’s said an done ”

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Montrezl Harrell (@trezz24) στις

 

NBA Τελευταία Νέα