Έλα ρε Παυλογιώργο να γουστάρουμε!

Έλα ρε Παυλογιώργο να γουστάρουμε!

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Έλα ρε Παυλογιώργο να γουστάρουμε!

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης εγκαινιάζει το NBA blog του και... ανυπομονεί για την αποψινή επιστροφή του Πολ Τζορτζ στην ενεργό δράση ώστε να δει επιτέλους το «dynamic duo» των Κλίπερς να βρίσκεται στο ίδιο παρκέ.

Το NBA οπως θα ήθελες να είναι (21+)

Λοιπόν, εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Με τον Πολ Τζορτζ δεν μπορώ να είμαι ιδιαίτερα αντικειμενικός. Τόσα χρόνια κοσμούσε το wallpaper του laptop μου (μαζί πάντα με τον Reggie K-iller) φορώντας τη φανέλα των Ιντιάνα Πέισερς. Α! Ούτε και με τους Πέισερς μπορώ να είμαι αντικειμενικός, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε μία άλλη φορά.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, το περασμένο καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες μιας θεότρελης free agency όπου έγιναν μυθικές κινήσεις και μετακινήσεις. Και βάσει των επιλογών και των αποφάσεων στην αγορά των ελευθέρων παικτών, οι ομάδες προχώρησαν και στα απαραίτητα trades που θα τις ανέβαζαν επίπεδο. Ουσιαστικά τρεις ήταν οι ομάδες που έκλεψαν περισσότερο την παράσταση.

Οι Λέικερς με τον Άντονι Ντέιβις (αλλά και με τον Κάζινς, ασχέτως εάν στη συνέχεια τραυματίστηκε), οι Νετς με τους Ίρβινγκ και Ντουράντ και φυσικά οι Λος Άντζελες Κλίπερς με τον Κουάι Λέοναρντ και τον Πολ Τζορτζ. Προσπαθούσα να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που ήθελα να ξενυχτήσω για να παρακολουθήσω αποκλειστικά τους Κλίπερς. Ε, αντιλήφθηκα ότι είναι κάτι που δεν το έχω κάνει ποτέ.

Ούτε καν τις μέρες που η «big three» των Κρις Πολ, Μπλέικ Γκρίφιν και ΝτιΆντρε Τζόρνταν είχαν ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Ίσως να το ήθελα τις εποχές του Ντάνι Μάνινγκ, του Ρον Χάρπερ και του Λόι Βοτ (και αυτό για την rock ομάδα που είχαν τότε οι Κλίπερς, όχι φυσικά για το αποτέλεσμα που ήταν αποκαρδιωτικό) αλλά τότε περιοριζόμασταν στις σαββατιάτικες εκπομπές του ΝΒΑ Action. Που... τύχη για live αγώνες στο ΝΒΑ.

Φέτος, όμως, οι δυνατοί και έτοιμοι για επιστροφή στο θρόνο Λέικερς, μόνο άνετα δεν πρέπει να νιώθουν στην πόλη των αγγέλων. Οι Κλίπερς δεν είναι πια η «σταχτοπούτα» του Λος Άντζελες και αυτό άρχισε να φαίνεται στα 10 πρώτα ματς της σεζόν. Με 7-3 ρεκόρ και χωρίς να έχουν τον δεύτερο καλύτερο παίκτη τους στο ρόστερ, έδειξαν ότι θα είναι πρωταγωνιστές στη Δύση και μία από τις υποψήφιες ομάδες για την κατάκτηση του τίτλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δύο από τα τρία ματς που έχασαν οι Κλίπερς (από Τζαζ και Μπακς), απουσίαζε ο Λέοναρντ. Κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι στο 9-1 και να έχουν την πρώτη θέση στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Που να μπει στο παρκέ και ο Πολ Τζορτζ. Κάντε το εικόνα. Ο MVP των περσινών τελικών του ΝΒΑ, μαζί με έναν εκ των τριών υποψηφίων για το βραβείο του MVP της περσινής σεζόν. Τσιμπήστε με να δω αν ονειρεύομαι... Τα τελευταία νέα θέλουν να τον Πολ Τζορτζ να επιστρέφει τα ξημερώματα της Παρασκευής κόντρα στους Πέλικανς. Επιτέλους!

Η μεγάλη διαφορά που περιμένω να δω στους φετινούς Κλίπερς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έχει να κάνει με την άμυνά τους και την σκληράδα τους. Ειδικά όταν ξεκινήσουν τα δύσκολα τον επόμενο Απρίλιο όπου οι άμυνες θα είναι εκείνες που θα κάνουν την διαφορά στα playoffs. Και αυτή τη στιγμή, οι Κλίπερς ίσως να διαθέτουν την καλύτερη περιφερειακή άμυνα του πρωταθλήματος.

Δεν είναι μόνο οι Λέοναρντ και Τζορτζ που συνδυάζουν το αστείρευτο επιθετικό ταλέντο τους με τις αμυντικές τους επιδόσεις. Μην ξεχνάτε και την παρουσία του Πάτρικ Μπέβερλι, ο οποίος είναι ικανός να «δαγκώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο μπει στον δρόμο του. Οταν βρεθεί και η «χημεία» μεταξύ των δύο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, τότε ετοιμαστείτε για μεγάλα πράγματα στους Κλίπερς.

Και μην μου πείτε ότι δεν θα μπορέσουν να τα βρουν μεταξύ τους... Μπορεί και οι δύο να διαθέτουν ισχυρές προσωπικότητες και να αποτελούν franchise παίκτες για οποιαδήποτε ομάδα του ΝΒΑ αλλά έχουν αποδείξει, όπου αν έχουν αγωνιστεί, ότι μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ νοιάζονται πρωτίστως για το καλό του συνόλου. Άλλωστε ο λόγος που έφυγε από τους Σπερς δεν ήταν ο... εαυτός του, αλλά το γεγονός (τουλάχιστον βάσει των αποκαλύψεων που είχε κάνει ο θείος του τον Μάιο του 2018) ότι υπήρχε έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του αναφορικά με το ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Βέβαια αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Προπέρσινα, ξινά, σταφύλια.

Υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού που θα επηρεάσει τη γενική εικόνα της ομάδας, θεωρώ ότι οι Κλίπερς θα είναι μέσα στο ΤΟΡ-3 του ΝΒΑ όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου. Και δεν είναι μόνο οι Λέοναρντ και Τζορτζ, αν και για τον Κουάι έχω κάνει ήδη την πρόβλεψή μου στην μπασκετοκουβέντα για το ΝΒΑ. Αν είναι υγιής τον «βλέπω» MVP της regular season (φυσικά και θέλω τον Γιάννη για το back to back MVP ωστόσο δίνω προβάδισμα στον Λέοναρντ...)

Μπορεί να αποχώρησαν οι Γκαλινάρι και Σίλτζιους-Αλεξάντερ (σ.σ. παρεμπιπτόντως εξαιρετικός παίκτης με τεράστιο potential) από τους Κλίπερς, ωστόσο εξακολουθούν να διαθέτουν μια πλειάδα παικτών που μπορούν να σταθούν δίπλα στους δύο σούπερ σταρ. Παίκτες ρολίστες οι οποίοι μπορούν να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές όπως οι Λου Ουίλιαμς και Μόντρεζλ Χάρελ, αλλά και οι Λάντρι Σάμετ, Τζαμάικαλ Γκριν, Μορίς Χάρκλες, Πάτρικ Πάτερσον, Ίβιτσα Ζούμπατς οι οποίοι έρχονται για να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον. Παρόλα αυτά το πρόβλημα στη θέση του σέντερ εξακολουθεί να υπάρχει και ενδεχομένως να φανεί περισσότερο σε βάθος χρόνου. Σε αυτήν την περίπτωση ίσως να χρειαστεί κάποιο trade...

Βέβαια για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εκείνος που ευθύνεται για την αναγέννηση των Κλίπερς δεν είναι άλλος από τον συμπαθέστατο και αγαπημένο «τρελό», Στιβ Μπάλμερ. Από τότε που πήρε την ομάδα από τον Ντόναλντ Στέρλινγκ, άρχισε σιγά-σιγά και με μεθοδικές κινήσεις να ετοιμάζει την μεγάλη αντεπίθεση της ομάδας. Λέτε να είναι φέτος;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...