Νάγκετς - Μάβερικς 106-109: Νίκη μέσω... VAR για τους «καουμπόηδες» (vid)

Φώτης Καρακούσης
Νάγκετς - Μάβερικς 106-109: Νίκη μέσω... VAR για τους «καουμπόηδες» (vid)

bet365

Μεγάλη νίκη των Μάβερικς μέσα στο Ντένβερ επί των Νάγκετς με 109-106, μια νίκη που σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε από το πετυχημένο video Challenge που ζήτησε και δικαιώθηκε ο Καρλάιλ. Σε ρηχά νερά Ντόντσιτς, Πορζίνγκις και Γιόκιτς, με τον τελευταίο να πετυχαίνει πάντως triple double.

Και τα μεγάλα παιχνίδια στο φετινό NBA συνεχίζονται. Στο Ντένβερ Νάγκετς και Μάβερικς πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή για τη νίκη, την οποία και πήραν οι φιλοξενούμενοι επικρατώντας με 109-106, σπάζοντας έτσι το αήττητο των αντιπάλων τους και πλέον οι δύο ομάδες έχουν από 3-1 νίκες. Μια νίκη πάντως που σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε στο πετυχημένο video challenge που πήρε ο Ρικ Καρλάιλ. Συγκεκριμένα με το σκορ να είναι στο 106-107 ο Κλέμπερ έριξε καθαρή τάπα στον Μάρεϊ, ωστόσο οι διαιτητές νόμισαν πως η μπάλα βρήκε στο ταμπλό και είπαν να μετρήσει το καλάθι. Ο Καρλάιλ ζήτησε την εξέταση του βίντεο, δικαιώθηκε και στην επόμενη φάση ο Ντόντσιτς με δικό του ντράιβ διαμόρφωσε το τελικό 109-106.

Ο κακός σήμερα Σλοβένος πάντως θα μπορούσε να γίνει μοιραίος για την ομάδα του, καθώς μετά το δίποντο αστόχησε σε δύο βολές για να σφραγίσει τη νίκη, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν κακή τελευταία επιλογή, με τον Μάρεϊ να κάνει ένα... σκοτωμένο τρίποντο και να το χάνει. Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Κλέμπερ και Χαρνταγουεϊ που είχαν από 14 πόντους, ενώ τους ακολούθησαν οι Ντόντσιτς (άστοχος σήμερα ο Σλοβένος, αλλά έβαλε το καλάθι που εξασφάλισε τη νίκη στην ομάδα του), Φίνεϊ-Σμιθ και Ράιτ με 12, με τον επίσης κακό Πορζίνγκις να μένει στους 10.

Για τους ηττημένους ο Μίλσαπ είχε 23, ο Μπάρτον 19 και ο Χάρις 16, με τον Γιόκιτς να μην παίρνει πολλές προσπάθειες, να μένει στους 10 πόντους, αλλά να πετυχαίνει triple double έχοντας επίσης και 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

 

NBA Τελευταία Νέα