Ουίζαρντς - Λάιονς: Διαδηλώσεις υπέρ του Χονγκ Κονγκ στον αγώνα (pics & vids)

Ουίζαρντς - Λάιονς: Διαδηλώσεις υπέρ του Χονγκ Κονγκ στον αγώνα (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Ουίζαρντς - Λάιονς: Διαδηλώσεις υπέρ του Χονγκ Κονγκ στον αγώνα (pics & vids)

bet365

Μετά την διαμάχη του ΝΒΑ με την Κίνα, ο... απλός κόσμος πήρε θέση σχετικά με τα γεγονότα και δεν έλειψαν οι κινήσεις διαμαρτυρίας την ώρα του Ουίζαρντς - Λάιονς.

Η κινεζική ομάδα Γκουανγκζού Λουνγκ Λάιονς βρέθηκε στις ΗΠΑ για φιλικά παιχνίδια με ομάδες του ΝΒΑ, την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μετά το tweet του GM των Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ.

Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Κίνας, λοιπόν, πριν από το παιχνίδι των Ουίζαρντς με τους Λάιονς στην Ουάσινγκτον, ένας θεατής φώναξε «Ελευθερία στην έκφραση! Ελευθερία στο λόγο! Ελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ» και στην συνέχεια απομακρύνθηκε από τους σεκιούριτι.

Ακόμα κάποιοι φίλαθλοι από το δεύτερο διάζωμα φώναξαν για ένα ελεύθερο Χονγκ Κονγκ, στην διάρκεια της δεύτερης περιόδου, κι έπειτα αποχώρησαν οικειοθελώς.

Λεπτά αργότερα, οι άνδρες ασφαλείας προσέγγισαν έναν φαν που κρατούσε ένα πανό που έλεγε «Ελευθερία στο Θιβέτ», κι ακόμα έναν που κρατούσε σημαία του. Οι σεκιούριτι προσπάθησαν να πάρουν το πανό, οι άνδρες αρνήθηκαν και τότε τους απομάκρυναν από τις θέσεις τους.

Οι Ουίζαρντς ανέφεραν πως οι σεκιούριτι δεν ζήτησαν από κανέναν να εγκαταλείψει τη θέση του, παρά μόνο να παραδώσουν τα πανό, ώστε να συμμορφωθούν με την πολιτική του «Capital One Arena».

Διαδηλωτές υπήρχαν κι έξω από το γήπεδο, με μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Freedom House», να κρατούν πλακάτ που έλεγαν «Free Hong Kong», ενώ φορούσαν και μπλουζάκια με την ίδια φράση.

Στα σχέδια της οργάνωσης ήταν τα μέλη της να μπουν στο γήπεδο και να διαδηλώσουν την ώρα του αγώνα, αλλά και να πουλήσουν τα t-shirts στους χώρους του «Capital One Arena», κάτι το οποίο δεν έγινε.

Μια ημέρα νωρίτερα, είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό και στον αγώνα των Λάιονς με τους Σίξερς, καθώς δύο φίλαθλοι απομακρύνθηκαν, επειδή κρατούσαν πανό που έλεγαν «Free Hong Kong».

 

NBA Τελευταία Νέα