«Στην Κίνα κατεβάζουν τα banners του ΝΒΑ, χάθηκε η "τρέλα'' για τη λίγκα» (vid)

Νίκος Καρφής
«Στην Κίνα κατεβάζουν τα banners του ΝΒΑ, χάθηκε η "τρέλα'' για τη λίγκα» (vid)

bet365

Η Κίνα έχει γυρίσει την... πλάτη στο ΝΒΑ μετά τα όσα έγιναν τα τελευταία 24ώρα και η κατάσταση στη Σανγκάη δεν θυμίζει σε τίποτα τον παροξυσμό που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια για την κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Η Κίνα το τραβάει στο άκρα μετά το επίμαχο tweet του GM των Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ, για τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Άνταμ Σίλβερ θέλει να σώσει την σχέση που «έχτιζε» η κορυφαία λίγκα του πλανήτη με την Κίνα, αλλά ταυτόχρονα θέλει να σεβαστεί την ελευθερία στην έκφραση.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ δεν κάνει πίσω στις αξίες του και οι Κινέζοι δεν πρόκειται να βάλουν νερό στο κρασί τους κάτι που φάνηκε από τις δηλώσεις της Ρέιτσελ Νίκολς που είναι απεσταλμένη στη Σανγκάη.

Η γνωστή ρεπόρτερ ανέφερε πως αν κάνει μια βόλτα στην πόλη βλέπει τα banners του ΝΒΑ να κατεβαίνουν. Επίσης παρατήρησε μια αλλαγή στη συμπεριφορά των φιλάθλων, οι οποίοι πια δεν έχουν την τρέλα που είχαν.

Σε αυτό έφερε ως παράδειγμα ένα event με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο οποίο έγινε χαμός πριν από 5 χρόνια και οι Κινέζοι έδειχναν την λατρεία τους.

Στη συνέχεια ανέφερε πως όταν έφτασαν στην Κίνα οι αποστολές των Νετς και των Λέικερς τους περίμεναν πολύ λιγότεροι fans από αντίστοιχες επισκέψεις στο παρελθόν. Μάλιστα αυτοί που βρισκόταν έξω από τα ξενοδοχεία για να δουν τις αγαπημένες τους ομάδες, επέλεξαν να καλύψουν τα πρόσωπα τους για να μην δείχνουν ότι στηρίζουν στο ΝΒΑ.

Επίσης η Κυβέρνηση της Κίνας έχει ακυρώσει τα events των Λέικερς και των Νετς (ΝΒΑ Cares).

Tόνισε πως οι ομάδες περιμένουν να συναντηθούν με τον Σίλβερ για να δουν τι θα γίνει, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγαλό ερωτηματικό για την επόμενη μέρα.

Στο τέλος στάθηκε στο ματς των Νετς με τους Λέικερς, το οποίο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΝΒΑ, θα γίνει κανονικά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Κίνα

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συνάντηση του Σίλβερ με τον πρόεδρο της κινεζικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, Γιάο Μινγκ, με τον κομισάριο του ΝΒΑ να θέλει να γεφυρώσει το χάσμα.

Στην Κίνα έχει σταματήσει η μετάδοση αγώνων του ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα