H Κίνα σταματάει την μετάδοση των preseason παιχνιδιών του ΝΒΑ και τραβάει την κατάσταση στα άκρα

H Κίνα σταματάει την μετάδοση των preseason παιχνιδιών του ΝΒΑ και τραβάει την κατάσταση στα άκρα

Αντωνία Σπανού
H Κίνα σταματάει την μετάδοση των preseason παιχνιδιών του ΝΒΑ και τραβάει την κατάσταση στα άκρα

bet365

Πανικός στο ΝΒΑ, αφού η Κίνα πιέζει στα άκρα την κόντρα και με αφορμή το tweet του GM των Ρόκετς, σταματάει την μετάδοση των preseason παιχνιδιών και ενώ ομάδες βρίσκονται ήδη εκεί για ματς.

Όπως ανακοινώθηκε από τους Κινέζους δεν πρόκειται να μεταδοθούν από την τηλεόραση τα παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα να γίνουν αυτή την εβδομάδα εκεί, σε συνέχεια του «πολέμου» που έχει ανοίξει η χώρα με την λίγκα, με αφορμή το tweet του GM των Ρόκετς, που στήριξε τις αντιδράσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Το θέμα έχει πάρει τεράστια έκταση, ο Μόρεϊ απολογήθηκε, αλλά ο Σίλβερ έκανε δήλωση στήριξης της ελευθερίας του λόγου, με την Κίνα να απαντά με μποϊκοτάζ. Κάπου εκεί ανάμεσα απολογήθηκε και ο Τζέιμς Χάρντεν λέγοντας πόσο αγαπά την χώρα, αλλά ο χαμός συνεχίζεται.

Η δήλωση του Σίλβερ ήταν εκείνη που έφερε αντίδραση και η Κίνα αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παρακάτω και να κάνει την κατάσταση ακόμα πιο «εκρηκτική», με την λίγκα να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και η πίεση προς τα εκείνη να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Η σχέση με τους Κινέζους έχει χτιστεί μέσα σε πάρα πολλά χρόνια, είναι τεράστια η απήχηση και φυσικά το κέρδος που έχει η λίγκα από την χώρα και φαίνεται πως όλα γκρεμίζονται, κάτι που θα πλήξει βαθιά το ΝΒΑ κυρίως σε οικονομική βάση. Ήδη υπάρχει προγραμματισμένο ματς μεταξύ Νετς και Λέικερς για την Πέμπτη και ένα για το Σάββατο, με τους διοργανωτές πάντως να ακυρώνουν χωρίς καμία εξήγηση ένα media event που θα γινόταν την Τρίτη.

Μένει να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό, αφού η ανησυχία στο ΝΒΑ γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα