Διοργάνωσε καμπ για παιδιά στο Νότιο Σουδάν ο πρόεδρος των Ράπτορς (pics & vids)

Διοργάνωσε καμπ για παιδιά στο Νότιο Σουδάν ο πρόεδρος των Ράπτορς (pics & vids)

Gazzetta team
Διοργάνωσε καμπ για παιδιά στο Νότιο Σουδάν ο πρόεδρος των Ράπτορς (pics & vids)

bet365

Ο Μασάι Ουτζίρι διοργάνωσε καμπ στο Νότιο Σουδάν, θέλοντας να ενθαρρύνει τη νέα γενιά, που περνά δύσκολα, να κυνηγά τα όνειρά της, μέσω του αθλητισμού.

Ο Μασάι Ουτζίρι δεν μοιάζει με έναν... κοινό πρόεδρο. Ο 49χρονος πρόεδρος των Ράπτορς έκανε πολλούς σταθμούς φέτος το καλοκαίρι στην Αφρική, προκειμένου να βρεθεί δίπλα σε νέα παιδιά, να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και να τα βοηθήσει, μέσω του αθλητισμού, για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε διάφορες πόλεις, ο πρωταθλητής του ΝΒΑ πήγε για πρώτη φορά στην Τζούμπα του Νοτίου Σουδάν, όπου και διοργάνωσε καμπ για παιδιά 14-18 ετών, θέλοντας να δείξει τη στήριξή του στη νέα γενιά.

«Μπορεί να προέρχεσαι από οπουδήποτε στον κόσμο και να γίνεις κάτι», ήταν το μήνυμά του σε όσους παρακολούθησαν το καμπ του, όπως ανέφερε ο ίδιος στο «Associated Press».

Το πρόγραμμα κράτησε τρεις ημέρες και συμμετείχαν επαγγελματίες προπονητές και σκάουτς (οι περισσότεροι από την Αφρική), οι οποίοι έμαθαν τα «μυστικά» τους σε περίπου 50 αγόρια. Μάλιστα, τους δόθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, όπως ρούχα, παπούτσια και τσάντες.

Το Νότιο Σουδάν προσπαθεί ακόμα να «αναγεννηθεί», μετά τον εμφύλιο πόλεμο, που στοίχισε την ζωή σε 400.000 ανθρώπους και ανάγκασε εκατομμύρια να ξεσπιτωθούν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα