«Το… Be Like Giannis θα παίξει τεράστιο ρόλο στην εκτόξευση του μπάσκετ»

«Το… Be Like Giannis θα παίξει τεράστιο ρόλο στην εκτόξευση του μπάσκετ»

bet365

O Νιλ Μέιερ, Associate Vice President, Basketball Operations – EMEA του ΝΒΑ, μίλησε στο gazzetta.gr για την εφετινή εμπειρία του ΝΒΑ Basketball School Camp Greece και την τεράστια επίδραση του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ένα μπασκετικό έθνος όπως η Ελλάδα.

Το NBA Basketball School Camp διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Deree - The American College of Greece, παρουσιάζοντας ένα αναλυτικό κι εξειδικευμένο πρόγραμμα κι έχοντας ως στόχο να ενθαρρύνει τα παιδιά στην Ελλάδα να υιοθετήσουν έναν υγιή κι αθλητικό τρόπο ζωής μέσα από το μπάσκετ.

Από τις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολεγίου πέρασαν φέτος εκλεκτοί προσκεκλημένοι όπως οι Γιάννης Μπουρούσης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ντίνο Ράτζα, Δημήτρης Διαμαντίδης και Αναστασία Κωστάκη που έδωσαν τις συμβουλές τους στους μικρούς αθλητές, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του NBA Ambassador, Ευθύμη Ρεντζιά.

Στο Deree βρέθηκε επίσης ο Νιλ Μέιερ, Associate Vice President, Basketball Operations – EMEA της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, ο οποίος συμμετείχε στην δεύτερη περίοδο του camp και μίλησε στο gazzetta.gr για την εμπειρία του ΝΒΑ Basketball School Camp Greece και την επίδραση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ελληνικό μπάσκετ.

Αρχικώς, έχετε συμμετάσχει στο παρελθόν σε ανάλογα events στην Ελλάδα;
«Έχω έλθει πολλές φορές στη χώρα σας… Συνεργάζομαι με το ΝΒΑ τα τελευταία 9 χρόνια με βάση το Λονδίνο και συμμετέχω ενεργά σε προγράμματα και projects υψηλού επιπέδου. Τον περασμένο Ιούλιο, λοιπόν συμμετείχα στο NBA Basketball school camp Greece για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τη συνεργασία της Fourteen Pro, official partner του ΝΒΑ στην Ελλάδα».

Πως κρίνετε το επίπεδο δουλειάς που γίνεται στο NBA Basketball school camp Greece τα τελευταία δυο χρόνια;
«Γίνεται πραγματικά σπουδαία δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Φέτος συμμετείχα στην δεύτερη περίοδο του camp και διέκρινα εκ νέου την ενέργεια των προπονητών και, συγχρόνως τον ενθουσιασμό των παιδιών! Είναι σημαντικό να απολαμβάνουν την εμπειρία και, παράλληλα να αναπτύσσουν το ταλέντο και τις δεξιότητες τους, να μαθαίνουν τις αξίες του αθλητισμού και να βάλουν αρχές στη ζωή τους. Να εξοικειωθούν, δηλαδή με τον σεβασμό στον αντίπαλο, το ευ αγωνίζεσθαι, το sportsmanship, την ευγενή άμιλλα και τη θετική διάθεση».

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσει ένας νεαρός αθλητής το ταλέντο και τις συγκεκριμένες αξίες;
«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό, από κάθε άποψη. Αρχικώς σε ομαδικό επίπεδο. Ακόμα κι αν είσαι καλός παίκτης, θα πρέπει να είσαι κυρίως καλός συμπαίκτης. Μόνο αν σέβεσαι, μπορείς να γίνεις ηγέτης! Τα ίδια ισχύουν κι εκτός παρκέ. Στο σπίτι, στη δουλειά, στη συνεργασία σε ομαδικά projects, στην καθημερινότητα σου… Πρέπει να δουλεύεις σκληρά ώστε να φτάσεις ως το τέλος της διαδρομής. Τα παιδιά, λοιπόν που ήλθαν στο camp έμαθαν να δουλεύουν σκληρά και κατάλαβαν ότι μόνο έτσι μπορούν να πετύχουν».

Πως ήταν η συνεργασία με τον Ευθύμη Ρεντζιά και τους προπονητές του NBA Basketball school camp Greece;
«Άπαντες ήταν εξαιρετικοί σε αυτό που έκαναν. Ο Ευθύμης και όλοι όσοι υποστήριξαν αυτό το πρόγραμμα υψηλού επιπέδου… Το ΝΒΑ είναι παγκόσμιο brand, έχει σπουδαία φήμη ανά τον κόσμο και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με σπουδαίους και ικανούς συνεργάτες. Η Fourteen Pro μάς επιτρέπει να το κάνουμε σε υψηλό επίπεδο, συνδυάζοντας παράλληλα τις αρχές και τις αξίες του ΝΒΑ».

Τα νέα παιδιά στην Ελλάδα έχουν ταλέντο;
«Σίγουρα! Εξάλλου, είστε μπασκετικό έθνος! Το διαπιστώνω κάθε φορά που έρχομαι στη χώρα σας, είτε για την EuroLeague, είτε για να παρακολουθήσω το εθνικό πρωτάθλημα. Σε αυτό το κομμάτι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα παίξει τεράστιο ρόλο στην εκτόξευση του μπάσκετ αφού τα παιδιά που τον βλέπουν θέλουν να γίνουν σαν αυτόν, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να πάρουν τον δρόμο του. Ξέρεις, σαν το Be Like Giannis…Ταλέντο υπάρχει, διάθεση και σκληρή δουλειά το ίδιο, η Ελλάδα είναι μπασκετική χώρα επομένως έχετε όλες τις προϋποθέσεις»!

Πόσο σημαντικό είναι για ένα μπασκετικό έθνος όπως η Ελλάδα να έχει Έλληνα MVP;
«Για το ΝΒΑ είναι τεράστια υπόθεση, το ίδιο για την Ευρώπη και, κυρίως την Ελλάδα που έχει έναν παίκτη σαν τον Γιάννη. Η απήχηση του Γιάννη θα μεγαλώσει την fan base, δίνοντας την ευκαιρία στο ΝΒΑ να αυξήσει τις δραστηριότητες στη χώρα ενώ η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα θα ανεβάσει τη δημοφιλία του ελληνικού μπάσκετ ανά τον κόσμο. Από κει και πέρα, μιλάμε για ένα πολύ ταπεινό παιδί που δεν ξεχνάει από που έχει έλθει, δίνοντας απλόχερα κίνητρο».

Τι συμβουλή θα δίνατε στα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ όμως δεν θα παίξουν επαγγελματικά;
«Ακόμα κι εκείνοι που δεν θα τα καταφέρουν, πρέπει να νιώθουν τυχεροί γιατί τουλάχιστον θα έχουν προσπαθήσει, θα έχουν καλή υγεία, θα περνάνε καλά παίζοντας με τους φίλους τους… Θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το μπάσκετ ως ενήλικοι και θα κουβαλούν για πάντα μαζί του τις αξίες του».

 

NBA Τελευταία Νέα