Οι TOP 20 free agents και ο... χαμός που έρχεται! (pics)

Νίκος Καρφής
Οι TOP 20 free agents και ο... χαμός που έρχεται! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr επέλεξε τους 20 κορυφαίους free agents και περιμένει να... ζήσει ένα τρελό καλοκαίρι με τις σημαντικές αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων. Ντουράντ, Λέοναρντ, Μπάτλερ και Tόμπσον θα κρίνουν πολλά.

Η free agency ξεκίνησε πολύ δυνατά, με τους Σέλτικς να φέρνουν στη Βοστώνη τον Κέμπα Ουόκερ, ενώ οι Νετς έδειξαν τα αντανακλαστικά τους και προτίμησαν τον Κάιρι Ίρβινγκ.

Οι Λέικερς δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια και θέλουν να πετύχουν διπλό μπαμ, παίρνοντας Μπέβερλι και Σεθ Κάρι.

Το gazzetta.gr επέλεξε τους 20 κορυφαίους free agents που ακόμα ψάχνουν τον επόμενο σταθμό τους και παρουσιάζει τους ενδιαφερόμενους για κάθε περίπτωση.

Στη λίστα δεν θα βρείτε τους Πολ Μίλσαπ και Μαρκ Γκασόλ. O πρώτος θα μείνει στους Νάγκετς και ο Ισπανός δήλωσε πως και την επόμενη σεζόν θα είναι κάτοικος Τορόντο, βοηθώντας τους πρωταθλητές.

Έχουμε μπροστά μας ένα... καυτό καλοκαίρι.

Πάμε να δούμε τους 20 κορυφαίους free agents.

Kawhi Leonard

Ο Καουάι Λέοναρντ κατάφερε να οδηγήσει τους Ράπτορς στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας και λατρεύεται σαν ήρωας στο Τορόντο. Οι Καναδοί θα αποτελέσουν την τελευταία ομάδα με την οποία θα συναντηθεί στη free agency, αφού θέλει να τους δώσει τον τελευταίο λόγο. Meeting θα έχει τόσο με τους Κλίπερς, όσο και με τους Λέικερς (ΛεΜπρόν και Ντέιβις θα προσπαθήσουν να είναι παρόντες), ενώ εντός…. Παιχνιδιού είναι οι Νικς και οι Νετς. Ο Λέοναρντ θα καθορίσει και τις υπόλοιπες κινήσεις των ομάδων στη free agency.

Kevin Durant

Ο τραυματισμός του στο Game 5 των τελικών... τελείωσε και την τελευταία ελπίδα των Ουόριορς για πρωτάθλημα. Κινδυνεύει να χάσει όλη την σεζόν που έρχεται, όμως ο KD ακόμα και έτσι είναι περιζήτητος. Οι...πολεμιστές είναι διατεθειμένοι να του δώσουν supermax 221 εκατ. Δολαρίων, ενώ στο παιχνίδι απόκτησης του βρίσκονται οι Νικς, οι Νετς και οι Κλίπερς. Μαζί με τον Καουάι Λέοναρντ αποτελούν τα δύο πιο... καυτά ονόματα της free agency. To γεγονός πως όλες αυτές οι ομάδες του δίνουν max συμβόλαιο λέει πολλά για τη αξία αυτού του παιχταρά

Jimmy Butler

Εξαιρετικός two way player που προσπάθησε να πετάξει εκτός τους Ράπτορς στα playoffs, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Σίξερς σκέφτονται να του δώσουν max συμβόλαιο για να τον δελεάσουν, όμως οι Ρόκετς έχουν μπει γερά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του, βάζοντας στο κόλπο τον Καπέλα. Φυσικά τον θέλουν σαν τρελοί τόσο οι Λέικερς, όσο και οι Νετς. Δύσκολος χαρακτήρας που μπορεί να τινάξει τα αποδυτήρια στον... άερα, αλλά η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη.

Klay Thompson

Ο Κλέι στάθηκε άτυχος στο Game 6 των τελικών, αφού υπέστη ρήξη χιαστού. Θα χρειαστεί πολλούς μήνες για να επιστρέψει. Οι Ουόριορς θα του δώσουν το max συμβόλαιο για να τον κρατήσουν στην ομάδα παρέα με τον Κάρι, αλλά οι Λέικερς που έχουν χώρο για ένα superstar ακόμα στο ρόστερ τους, τον θέλουν και θα το... παλέψουν υπό προϋποθέσεις. Ένας από τους κορυφαίους σουτέρ όλων των εποχών που μπορεί να σε... κλειδώσει και με την άμυνα του.

Khris Middleton

Οι Μπακς ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν θα του προσφέρουν το max συμβόλαιο. Καλός σκόρερ, τέλειος για 2ο βιολί σε μια ομάδα. Μπορεί να βρει καλύτερο συμβόλαιο κάπου αλλού, ενώ έχει την ευκαιρία να αλλάξει μπασκετική στέγη μετά από χρόνια. Μετρά 6 χρόνια στους Μπακς και αυτή η free agency θα του δώσει τα περισσότερα χρήματα που έχει πάρει ποτέ. Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνει συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο.

Al Horford

Ένας εκ των πιο έξυπνων παικτών στη λίγκα. Εκεί όπου όλα έδειχναν ανανέωση με Σέλτικς, το πράγμα στράβωσε και σύμφωνα με δημοσιεύματα συμφώνησε προφορικά με Κλίπερς. Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρει 4ετές μακριά από τη Βοστώνη. Είτε στους Κλίπερς, είτε σε μία ομάδα εκ των Μάβερικς, Λέικερς, Σίξερς και Πέλικανς. Το μπασκετικό του I.Q δεν το βρίσκεις εύκολα σε παίκτη. Έχει συνηθίσει να βρίσκεται στα playoffs και είναι πιθανό να επιλέξει ομάδα που βλέπει postseason.

DeMarcus Cousins

Περίεργη σεζόν για τον Boogie, ο οποίος έκανε μερικά καλά ματς στα playoffs, αλλά δεν θύμισε σε καμία περίπτωση τον Κάζινς που θαυμάσαμε στους Κινγκς και τους Πέλικανς. Ο τραυματισμός τον έχει επηρεάσει. Θ ασκεφτεί να μείνει στους Ουόριορς, αλλά σίγουρα τον εξιτάρει το γεγονός να είναι σε μια ομάδα που θα είναι ο ηγέτης. Δηαλδή σε μία εκ των Μπουλς, Κλίπερς και Νικς. Στα καλά του ανήκει στους 3-4 κορυφαίους ψηλούς της λίγκας.

Kristaps Porzingis

Η τελευταία φορά που έπαιξε σε ματς ήταν τον Φλεβάρη του 2018, τότε που τραυματίστηκε κόντρα στους Μπακς. Οι Μάβερικς είναι έτοιμοι να του προσφέρουν 5ετές αξία 158 εκατ. δολαρίων για να μείνει. Άλλωστε όπως είχε πει και ο Μαρκ Κιουμπαν στην παρουσίαση του Λετονού, στόχος του είναι να μείνει ο Unicorn μαζί με τον Λούκα Ντόντσιτς για πολλά χρόνια στο Ντάλας. O Λετονός αν μείνει υγιής θα κάνει το κοινό του Ντάλας να τον λατρέψει.

D’Angelo Russell

Οι Νετς δεν μπορούν να συνεχίσουν σαν ομάδα του, αφού επέλεξαν τον Κάιρι Ίρβινγκ. Αυτή τη στιγμή φαβορί για την απόκτηση του είναι οι Λέικερς, αλλά δεν θα… παίξουν μόνοι τους. Ο Ράσελ έκανε τη σεζόν της ζωής του και ενδιαφέρονται αρκετοί για αυτόν. Τζαζ, Κινγκς, Κλίπερς, Μπουλς, Σανς και τώρα στο... παιχνίδι μπήκαν και οι Τίμπεργουλβς. Αναμένεται... χαμός για την πάρτη του στη free agency.

Tobias Harris

Oι Σίξερς κάνουν σκέψεις να του δώσουν max συμβόλαιο. Όμως υπάρχουν και οι Μπάτλερ και Ρέντικ, τους οποίος θα ήθελαν να κρατήσουν. Το καλοκαίρι είναι… καυτό για τη Φιλαδέλφεια που θα πρέπει ίσως να θυσιάσει κάποιον. Ο Τομπάιας ήρθε στους Σίξερς για να συνθέσει μια φοβερή πεντάδα με Σίμονς, Ρέντικ, Μπάτλερ και Εμπίντ, έτσι ώστε να κάνουν το βήμα παραπάνω. Όμως δεν τα κατάφερε. Νετς, Μάβερικς και Κλίπερς τον έχουν στα υποψιν τους.

Nikola Vucevic

Εξαιρετική σεζόν και για πρώτη φορά στην καριέρα του έγινε All Star. Oι Μάτζικ θα τον δελεάσουν με 90 εκατ. δολάρια, αλλά θα έχουν καλό ανταγωνισμό. Μάβερικς αλλά και Σέλτικς υπό προϋποθέσεις θα τον… χτυπήσουν. Ο ίδιος έδειξε να δυσκολεύεται απέναντι στον Μαρκ Γκασόλ στα playoffs και να μην μπορεί να φανεί αποτελεσματικός. Σίγουρα ο Μαυροβούνιος θα πάει σε ομάδα με φιλοδοξίες για playoffs.

Malcolm Brogdon

Οι Μπακς κινδυνεύουν να χάσουν ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της μηχανής τους. Εξαιρετικός γκαρντ που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στον επιθετικό τομέα. Το γεγονός πως και οι Κρις Μίντλετον και Μπρουκ Λόπεζ θα είναι free agents δυσκολεύει το έργο των ελαφιών. Μάβερικς, Μπουλς, Σανς, Σίξερς τον έχουν στη λίστα τους. Η ομάδα του Γιάννη θα δώσει μάχη για να τον κρατήσει, αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Brook Lopez

Την περσινή σεζόν οι Μπακς έδωσαν ένα μικρό συμβόλαιο 3.4 δολαρίων στον Μπρουκ, αλλά τώρα το πράγμα ζορίζει. Τα… ελάφια έχουν πολλά άλυτα θέματα και ξέρουν πως ο Λόπεζ ταιριάζειαπόλυτα στη φιλοσοφία τους. Ψηλό με τέτοιο τρίποντο δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις στο ΝΒΑ. Και την πληροφορία αυτή την ξέρουν οι Λέικερς, οι Κινγκς και οι Πέλικανς, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κάνουν το colpo grosso.

JJ Redick

Ένας εκ των κορυφαίων παικτών στη λίγκα είναι ελεύθερος. Κοντεύει τα 35 του, αλλά το τρίποντο του έχει ξεκλειδώσει αμέτρητες άμυνες. Φοβερός catch n’ shoot παίκτης που κούμπωσε υπέροχα στους Σίξερς. Η Φιλαδέλφεια δεν είναι διατεθειμένη να τον αφήσει να φύγει για άλλες πολιτείες, όμως οι πανούργοι Λέικερς δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουυν την ευκαιρία να πάει χαμένη τώρα που πήραν φόρα. Σαν το παλιό καλό κρασί ο Ρέντικ, όσο μεγαλώνει τόσο βελτιώνεται.

DeAndre Jordan

Ο Τζόρνταν δεν είναι καλός επιθετικά, όμως προσφέρει με τις λόμπες που τελειώνει και τα επιθετικά ριμπάουντ. Εξαιρετικός ριμπάουντερ και σπουδαίος μπλοκέρ Μέχρι και τις βολές του έφτιαξε τη φετινή σεζόν. Οι Νικς θα επιδιώξουν την ανανέωση, αλλά στο παιχνίδι απόκτησης του βρίσκονται τόσο οι Λέικερς, όσο και οι Ρόκετς. Πολύ χρήσιμος σέντερ για όποιον και αν τον πάρει.

Bojan Bogdanović

Υποτιμημένος παίκτης με έφεση στο σκοράρισμα. Με έναν σταρ μπροστά του ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα, κάτι που φαινόταν όταν έπαιζε ο Ολαντίπο στους Πέισερς πριν τραυματιστεί. Καλό σουτέρ που δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Έξυπνα κοψίματα στην καρδιά της ρακέτας που σημαίνει εύκολοι πόντοι. Ο Κροάτης έχει τις επιτυχίες του στη free agency και οι Τζαζ είναι η πρώτη ομάδα που έδειξε το ενδιαφέρον της.

Ricky Rubio

Στους Τζαζ πέρασε 2 σεζόν και βοήθησε πολύ την ομάδα και στα playoffs. Όμως όλα δείχνουν πως θα αποχαιρετίσει, ειδικά μετά την απόφαση των Μορμόνων να πάρουν τον έμπειρο Μάικ Κόνλεϊ για βασικό point guard. Έχει θέμα στο τρίποντο, αλλά μιλάμε για σπουδαίο πασέρ και γρήγορο κουμανταδόρο. Θα βρει τις προτάσεις που ψάχνει στη free agency. O Ρούμπιο δεν θα δυσκολευτεί να αλλάξει μπασκετική στέγη. Oι Πέισερς τον θέλουν πολύ για αντικαταστάτη του Κόλισον που αποσύρθηκε από το μπάσκετ.

Jonas Valanciunas

Άφησε το Τορόντο και πήγε στο Μέμφις, με τον Μαρκ Γκασόλ να κάνει το αντίθετο δρομολόγιο. Θα ήθελε να ήταν εκεί στο πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία των Καναδών. Ο Λιθουανός δεν θα κάνει χρήση της option (17.6 εκατ. δολάρια) και θα πάει να πάρει καλύτερο συμβόλαιο από το Μέμφις. Στα ματς που έπαιξε στους Γκρίζλις έδειξε αναγεννημένος και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Πάντως αν κάτι στραβώσει με το Μέμφις, σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί... μνηστήρες για τον Γιόνας στη free agency. Ένας τιμιότατος ψηλός που βοηθά σε επίθεση και άμυνα.

Julius Randle

O Τζούλιος Ραντλ έκανε εντυπωσιακή σεζόν με τους Πέλικανς, έχοντας 21.4 πόντους, 8.7 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ. Θα βρει καλό συμβόλαιο τη νέα σεζόν, εξαργυρώνοντας όσα έκανε πέρυσι. Aυτή τη στιγμή πιο κοντά στην απόκτηση του είναι οι Νικς, οι οποίοι θα παλέψουν να πάρουν και 2 stars όπως ο Ντουράντ και Μπάτλερ. Η ομάδα της Νέας Υόρκης δεν θα... παίξει μόνη της για τον φόργουορντ που έπαιξε πέρυσι στη Νέα Ορλεάνη, αφού τον... γλυκοκοιτάζουν και οι Μπουλς που βρίσκονται σε rebuild mode.

Derrick Rose

Κλείνουμε και με έναν από τους πιο άτυχους παίκτες στην ιστορία της λίγκας. Στους Τίμπεργουλβς έκανε μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ κατάφερε να πετύχει και ρεκόρ καριέρας με 50 πόντους. Θα έχει συμπληρωματικό ρόλο πλέον, αλλά η ποιότητα του μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα που θα τον αποκτήσει. Μαχητής που δεν λυγίζει όσες δυσκολίες και να περάσει. Combo guard που διαθέτει την εμπειρία να πάρει σωστές αποφάσεις στα κρίσιμα. Το «τριαντάφυλλο» του ΝΒΑ δεν άνθισε όσο θα μπορούσε, αλλά περνά η μπογιά του ακόμα. Οι Πίστονς είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί.

 

NBA Τελευταία Νέα