Λέοναρντ: Από ένα καλοκαίρι εφιάλτη, σε ένα καλοκαίρι όνειρο...

Αντωνία Σπανού
Λέοναρντ: Από ένα καλοκαίρι εφιάλτη, σε ένα καλοκαίρι όνειρο...

bet365

Ο Καουάι Λέοναρντ, μετά την εκπληκτική του σεζόν, βλέπει τις ομάδες του ΝΒΑ να σφάζονται στα πόδια του και η ιστορία είναι τόσο διαφορετική σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

Άλλο άνθρωποι πιστεύουν στην μοίρα, άλλοι πιστεύουν ότι φτιάχνουν το μέλλον τους μόνοι τους με τις επιλογές, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές. Κάποιες φορές αυτές είναι θετικές, κάποιες όχι, αλλά αυτό που μένει είναι ότι οφείλουμε να παλεύουμε για να κατακτούμε τα θέλω μας και να γευόμαστε την γλύκα των θετικών αποτελεσμάτων.

Ο φετινός Ιούνιος, έναν χρόνο πριν, δεν θα μπορούσε παρά να είναι στην φαντασία του Λέοναρντ η πιο ονειρική κατάληξη του μέλλοντος του. Ο Καουάι δεν έχει μάθει στα εύκολα, αλλά έχει μάθει για να παλεύει για τα καλά που του έρχονται. Όλα όσα έχουν γίνει στην ζωή του και στην καριέρα του είναι όλα αποτέλεσμα του χαρακτήρα του, του ταλέντου του και της σκληρής δουλειάς του. Γυρνώντας τον χρόνο πίσω κάτι λιγότερο από έναν χρόνο πριν όλα ήταν τόσο διαφορετικά από σήμερα. Όλα ήταν χειρότερα και το μέλλον έδειχνε αβέβαιο και δύσκολο.

ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ...

Ήταν 18 Ιουλίου όταν ο Λέοναρντ σήκωσε το τηλέφωνο του και άκουσε ότι πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του και να πάει στο Τορόντο για να συνεχίσει την καριέρα του. Ήταν πικρό, ήταν δύσκολο, αλλά έπρεπε να γίνει. Από την απόλυτη δόξα του Σαν Αντόνιο, στους καυγάδες και τα σχόλια του Γκρεγκ Πόποβιτς, τις φήμες για τον τραυματισμό του και όλα όσα συνέθεσαν μια κακή χρονιά για εκείνον την περσινή σεζόν.

Το μπαμ του καλοκαιριού έγινε και η ανταλλαγή μεταξύ Καουάι Λέοναρντ και ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν ήταν γεγονός. Κανείς από τους δύο δεν χάρηκε, κανείς δεν το ήθελε, αλλά και οι δύο το αποδέχτηκαν. Ο Λέοναρντ βρέθηκε στο Τορόντο με την πρόκληση μπροστά του να αποδείξει ότι όλα όσα ακούστηκαν για εκείνον ήταν άδικα και λάθος. Μίλησε με τον Λάουρι, που μόλις είχε χάσει και τον κολλητό του και τον καλύτερο του συμπαίκτη, του εξήγησε ότι πρέπει να κάνουν αυτή την συνεργασία να... πιάσει τόπο και τα κατάφερε.

Η σεζόν πήγε καλά για τους Ράπτορς, αλλά όχι τόσο εντυπωσιακά όσο τελείωσε. Οι Μπακς κατάφεραν με την πορεία τους να κάνουν αίσθηση και στην Ανατολή και στο ΝΒΑ, με τους Καναδούς αθόρυβα να κάνουν εκείνο που έπρεπε. Ο Λέοναρντ είχε ξυπνήσει για τα καλά και δεν θα άφηνε την μοναδική αυτή ευκαιρία να πάει χαμένη. Τα πρώτα δείγματα δόθηκαν στην σειρά με τους Σίξερς με τον Καουάι να κουβαλάει την ομάδα του σχεδόν μόνος του.

Έκανε τα πάντα που μπορούσε για να πετύχει και το buzzer beater πρόκρισης ήταν το κερασάκι σε μια τούρτα που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα ήταν τόσο γλυκιά. Οι Μπακς, που ήταν ο επόμενος αντίπαλος στον δρόμο τους, με την πορεία τους μέχρι εκείνο το σημείο είχαν εντυπωσιάσει και μόλις πήραν και το προβάδισμα στην σειρά όλοι θα πόνταραν πάνω τους. Είχαν κανονίσει όμως χωρίς τον Λέοναρντ και την παρέα του και κάπως έτσι οι Ράπτορς βρέθηκαν στους πρώτους Τελικούς της ιστορίας τους, με τον κύριο με το Νο.2 στην φανέλα του να είναι εκείνος που είχε βαλθεί να κλείσει στόματα.

Ούτε οι πρωταθλητές Ουόριορς ήταν ικανοί να σταματήσουν την πορεία των Καναδών και κάπως έτσι οι Ράπτορς έγραψαν ιστορία και κατέκτησαν την πρώτη κούπα της ιστορίας τους. Από κοντά και ο Καουάι που στα δύο πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει στα 28 του χρόνια έχει πάρει μαζί και το βραβείο του MVP των Τελικών. Τα πιο τρελά όνειρα του Λέοναρντ πήραν μορφή και έγιναν η πιο όμορφή πραγματικότητα με το φετινό καλοκαίρι να είναι το αντίθετο από το περσινό. Η 30η Ιουνίου του 2019 τον βρίσκει ελεύθερο να συζητά για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και τις ομάδες του ΝΒΑ να είναι στα... πόδια του για την πολυπόθητη υπογραφή του.

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

Μετά από μια σεζόν που είχε τα πάντα το φετινό καλοκαίρι είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το περσινό. Ο Καουάι Λέοναρντ μπορεί να απολαμβάνει όλους τους καρπούς των κόπων του και έχει στα... πόδια του τις ομάδες να «σφάζονται» για την υπογραφή του. Είναι ο MVP των Τελικών, γίνεται free agent και πρώτα πρώτα οι Ράπτορς θα έκαναν τα πάντα για να τον ακούσουν να λέει ότι θα μείνει στον Καναδά, για να δώσει συνέχεια σε αυτό που όλοι μαζί έχτισαν. Αυτή την στιγμή φαίνεται πως η λατρεία των Καναδών έχει πιάσει τόπο και έχει όλα τα φόντα για να απολαύσει την δόξα του. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει το γεγονός πως ο Klaw θέλει να ακούσει και τις υπόλοιπες προτάσεις.

Οι Κλίπερς έχουν χώρο για εκείνον και σίγουρα θα προσπαθήσουν να τον πείσουν, ειδικά μετά την φετινή καλή τους σεζόν, ενώ στο παιχνίδι έχουν μπει δυνατά και οι Λέικερς. Τα σημερινά δημοσιεύματα θέλουν την ομάδα του Λος Άντζελες να κάνει τα πάντα για να φτιάξει την μοναδική τριάδα με ΛεΜπρον, Ντέιβις και Λέοναρντ και οι δύο πρώτοι ζήτησαν να πάρουν μέρος στις διαπραγματεύσεις με στόχο να τον πείσουν ότι θα έχει την ευκαιρία να πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα δίπλα τους.

Ο ίδιος φαίνεται πως θέλει στις συζητήσεις και τον Μάτζικ Τζόνσον μαζί με την ιδιοκτήτρια της ομάδας και είναι μια επιλογή που πιθανότατα θα σκεφτεί ο παίκτης. Από εκεί και πέρα και οι Νικς θα κάνουν την προσφορά τους, ενώ και οι Νετς σίγουρα θέλουν να εντάξουν στο ρόστερ τους έναν κορυφαίο σταρ. Όλα είναι διαφορετικά φέτος για τον Καουάι. Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια και ο... fun guy έχει μάθει να ανταπεξέρχεται σε αυτά. Το μέλλον θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον μέχρι να δούμε όλοι μαζί την συνέχεια μιας εξαιρετικής μπασκετικής ιστορίας και όχι μόνο.

 

NBA Τελευταία Νέα