Ράπτορς: Λέοναρντ... λαμπρός τους οδηγεί! (pics& vids)

Ράπτορς: Λέοναρντ... λαμπρός τους οδηγεί! (pics& vids)

bet365

Ο Λέοναρντ ήταν σε ακόμα ένα ματς της σειράς με τους Σίξερς ασταμάτητος, δείχνει την τρομερή mentalité που έχει στα playoffs και ξεκάθαρα είναι εκείνος που οδηγεί τους Ράπτορς και φυσικά θέλει τους φτάσει μέχρι το τέλος.

Λέοναρντ λαμπρός τους οδηγεί και δεν θα μπορούσαν να είναι πιο χαρούμενοι γι' αυτό οι Ράπτορς. Ο Καουάι είναι σε τρομαχτική κατάσταση στα playoffs και δείχνει ότι είναι πανέτοιμος να σηκώσει το βάρος που αναπόφευκτα πέφτει στους ώμους του. Μπορεί οι νίκες των Σίξερς να ήταν εμφατικές και πολλοί να πίστεψαν ότι η σειρά θα τελειώσει σχετικά εύκολα, ο Λέοναρντ όμως δείχνει πανέτοιμος να σταθεί στο ύψος του μέχρι το τέλος και μέσα στο παρκέ είναι ισοπεδωτικός.

Έχει τρομερή ψυχολογία και παρόλο που ο πάγκος της ομάδας του δεν είναι ικανός ούτε να βοηθήσει ιδιαίτερα, ούτε να τρομάξει κανέναν, εκείνος φροντίζει να δείχνει τον δρόμο και στους υπόλοιπους και να τους γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Ο Λάουρι, μετά τις κακές του εμφανίσεις, στάθηκε στο γεγονός ότι οφείλει να βοηθήσει τον πρωταγωνιστή της ομάδας του, με τον Λέοναρντ πάντως να μην επηρεάζεται από τους υπόλοιπους και να κάνει μυθικά πράγματα για ακόμα μια φορά στα playoffs.

Μπορεί να μην γελάει πολύ και συχνά, μπορεί να μην είναι ο πιο δημοσιογραφικός παίκτης, κάτι που στοιχίζει στο ΝΒΑ, είναι εξαιρετικός όμως στο παρκέ και αν συνεχίσει έτσι θα κάνει τεράστια πράγματα και όλη η επιτυχία θα του ανήκει.

ΤΟΥ... ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ PLAYOFFS

Η περσινή χρονιά είναι μια από εκείνες που ο Λέοναρντ θα ήθελε να ξεχάσει στην καριέρα του. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα του, όμως έμεινε εκτός πολύ καιρό και η σχέση του με τους Σπερς και τον Πόποβιτς κλονίστηκε για τα καλά. Τον Ιούνιο του 2018 γράφτηκε στον Τύπο ότι ο παίκτης ζήτησε ανταλλαγή και μετά από έναν μήνα με τα πράγματα μεταξύ του οργανισμού και του παίκτη να μην είναι καλά. Τελικά, η ανταλλαγή αν και ξάφνιασε πολλούς ήταν γεγονός και ο Λέοναρντ βρέθηκε στους Ράπτορς, με τον ΝτεΡόζαν να κάνει την αντίθετη διαδρομή.

Η σεζόν του ήταν καλή με την ομάδα του Τορόντο να παίρνει την δεύτερη θέση στην Ανατολή και να βάζει πλώρη για μεγάλα πράγματα, αφού ξεπέρασαν το εμπόδιο των Μάτζικ και πλέον αγωνίζονται κόντρα στους φιλόδοξους Σίξερς.

Ο Λέοναρντ έχει κάνει απίστευτα πράγματα στα playoffs. Οι αριθμοί του είναι τρομαχτικά καλοί και μαζί με τον Ντουράντ είναι οι δύο παίκτες που έχουν πιάσει τα υψηλότερα στάνταρτ της απόδοσης τους. Σε 9 ματς έχει 36.7 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, 32.3 πόντους, 58.7% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, 85.7% στις βολές, 7.7 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ. Στα παιχνίδια κόντρα στους Σίξερς κάνει απίστευτες εμφανίσεις χωρίς να έχει πέσει κάτω από τους 33 πόντους και έχοντας 45 στο Game 1 της σειράς.

Δείχνει ότι βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση, οδηγεί την ομάδα του και μέσα στο παρκέ είναι ο απόλυτος ηγέτης. Η σκληρή άμυνα της ομάδας της Φιλαδέλφια είναι ανήμπορη να του βάλει φρένο και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δει την ομάδα του να παραιτείται.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Μπορεί να μην βρίσκει ουσιαστική βοήθεια από τους συμπαίκτες του, αλλά ο Λέοναρντ είναι αποφασισμένος να βουλώσει στόματα σε όλους όσους τον έχουν αμφισβητήσει ή δεν τον κατατάσσουν στους κορυφαίους. Η σειρά είναι στο 2-2 και οι... αλαζόνες Σίξερς καταλαβαίνουν ότι οφείλουν να παλέψουν αν θέλουν να είναι εκείνοι νικητές.

«Ο Καουάι κυριαρχεί», τονίζει ο Λάουρι. «Έχω παίξει με μόνο άλλον έναν παίκτη σαν και αυτόν, τον Γιάο Μινγκ, όταν ξεκινήσει δεν γίνεται να τον σταματήσεις. Το κάνει αυτό για έναν μήνα τώρα».

Ο Καουάι είναι ασταμάτητος. Σε αυτά τα 9 παιχνίδια των playoffs έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει μέσο όρο 30 πόντους, πέντε ριμπάουντ και 3 ασίστ, με ποσοστό στα δίποντα πάνω από 65%. Έχει κατά μέσο όρο 32.3 πόντους, 7.7 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ με ποσοστό ευστοχίας 66.2%. Μόνο τρεις παίκτες στην ιστορία έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο με αυτούς να είναι ο ΛεΜπρον Τζέιμς (2016/17), ο Σακίλ Ο΄ Νιλ (1997/98) και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (1976/77).

Ο Ντάνι Γκριν, ο γκαρντ των Ράπτορς τόνισε, «γίνεται καλύτερος με τον καιρό και σε κάθε παιχνίδι διαβάζει και καλύτερα την άμυνα και παίρνει ότι του δίνουν». Η άμυνα των Σίξερς προσπαθεί να προσαρμοστεί πάνω του με πολλά κορμιά, αλλά ο Λέοναρντ επιδιώκει την επαφή και πάει στην γραμμή των βολών. Ο Μπρετ Μπράουν, ο προπονητής των Σίξερς με την σειρά του σχολίασε, «μπορεί να ξεφορτώνεται δύο αμυντικούς, μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τον εαυτό του σαν τον Κόμπι».

Ο Λέοναρντ δεν είναι τυχαίος παίκτης στην λίγκα. Έχει βγει δύο φορές καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ και είναι το ίδιο αποδοτικός και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Καουάι είναι γνωστός σε συμπαίκτες και αντιπάλους, είναι η στιγμή του και θα παλέψει μέχρι τέλους για να έχει μια ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα του στην δόξα.

 

NBA Τελευταία Νέα