Τσάμπερλεϊν: Πουλήθηκε για $214.579 το φύλλο αγώνος με τους 100 πόντους! (pic)

Κάτια Πετροπούλου
Τσάμπερλεϊν: Πουλήθηκε για $214.579 το φύλλο αγώνος με τους 100 πόντους! (pic)

bet365

Ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν είναι ο μοναδικός παίκτης του ΝΒΑ που έχει σκοράρει 100 πόντους σε αγώνα και το στατιστικό εκείνου του ματς πωλήθηκε σε δημοπρασία για πάνω από $214.579!

Ήταν 2 Μαρτίου το 1962, όταν ο Τσάμπερλεϊν, που αγωνιζόταν στους Φιλαντέλφεια Ουόριορς, σκόραρε 100 πόντους κόντρα στους Νικς στο Χέρσι της Πενσιλβάνια κι έβαλε το όνομά του στην ιστορία του ΝΒΑ, ως ο μοναδικός παίκτης που έχει καταφέρει να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό πόντων.

Το φύλλο αγώνος εκείνης της αναμέτρησης, το οποίο είχε υπογράψει ο Τσάμπερλεϊν, είχε περάσει στα χέρια της γυναίκας του, μετά το θάνατό του, κι εκείνη μετά από χρόνια το είχε δώσει σε έναν στενό τους φίλο.

Εκείνος αποφάσισε να διαθέσει το ιστορικό αυτό χαρτί σε δημοπρασία, κι ενώ είχε εκτιμηθεί ότι μπορεί να πιάσει περίπου στα $100.000, το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού αυτό πωλήθηκε για $214.579!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα