NBA Playoffs: Τα αξέχαστα σουτ που χάρισαν τίτλο ή πρόκριση! (vids)

Νίκος Καρφής
NBA Playoffs: Τα αξέχαστα σουτ που χάρισαν τίτλο ή πρόκριση! (vids)

bet365

Tα ΝΒΑ playoffs μας έχουν χαρίσει αμέτρητες συγκινήσεις στο πέρασμα των χρόνων και το gazzetta.gr ξεχώρισε 10 τεράστια σουτ που χάρισαν πρόκριση ή πρωτάθλημα.

Όλοι οι παίκτες ζουν για τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα playoffs. Στην postseason έχουμε απολαύσει ματσάρες που έμειναν στην ιστορία για το… χιτσκοκικό φινάλε τους.

Η… μεγάλη σκηνή του ΝΒΑ είναι γεμάτη τεράστια σουτ και το gazzetta.gr διάλεξε 10 αξέχαστα καλάθια που… υπέγραψαν πρόκριση ή τιτλο. Δηλαδή καλάθια που... τελείωσαν τη σειρά (π.χ δεν θα δείτε το σουτ του Χόρι κόντρα στους Κινγκς στα playoffs του 2002).

Καλή απόλαυση

O Sir Charles… σκοτώνει τους Σπερς (Σπερς vs Σανς, 1993 Western Conference Semifinals, Game 6)

O Mπάρκλεϊ σε μία από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Παίρνει τον χρόνο του με το σκορ στο 100-100 και 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ξεκινάει την προσπάθεια του απέναντι στον Ρόμπινσον. Θα κάνει το σουτ λίγο πίσω από τις βολές και θα… υπογράψει μια τεράστια πρόκριση. Σε εκείνο το ματς είχε 28 πόντους και 21 ριμπάουντ σε ένα απολαυστικό show.

Πάξον για τρεις και three-peat (Σανς vs Μπουλς, 1993 NBA Finals, Game 6)

Με το σκορ στο 98-96 υπέρ των Σανς, η κατοχή είναι των Μπουλς με 14 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Τζόρνταν παίρνει τη μπάλα, όμως δεν βρίσκει τον διάδρομο, με την μπάλα να φτάνει στον Γκραντ. Εκείνος βρίσκει αμαρκάριστο τον Πάξον που σκοράρει για τρεις και χαρίζει το πρωτάθλημα στους ταύρους. Είναι το πρώτο three-peat από τα 2 που έχουν στην ιστορία τους

Lillard Time και πρόκριση για τους Μπλέιζερς (Μπλέιζερς vs Ρόκετς, 2014 Western Conference Quarterfinals, Game 6)

Οι Μπλέιζερς είναι πίσω με 98-96, αλλά έχουν την επαναφορά. Φυσικά η μπάλα πάει στα χέρια του κατάλληλου παίκτη στα 0.9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ο Dame σηκώνεται και… εκτελεί τους Ρόκετς. Το Χιούστον άγγιξε το 3-3, το οποίο θα έφερνε τη σειρά στην έδρα των Ρόκετς. Όμως ο Λίλαρντ είχε άλλη άποψη. Ένα από τα μεγαλύτερα σουτ της clutch καριέρας του.

Το περίφημο Kiss of Death του Έλι (Σανς vs Ρόκετς, 1995 Western Conference Semifinals, Game 7)

Hμιτελικοί περιφέρειας και το σκορ στο 110-110, 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι Ρόκετς κυκλοφορούν τη μπάλα, η οποία φτάνει στη γωνία στον αμαρκάριστο Έλι. Το… στάζει στα 7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και χαρίζει μια τεράστια πρόκριση στο Χιούστον, το οποίο λίγες μέρες μετά φτάνει στο πρωτάθλημα.

Ο Στόκτον… καθαρίζει τους Ρόκετς (Ρόκετς vs Τζαζ, 1997 Western Conference Finals, Game 6)

Ισοπαλία στο 100-100 και μένουν 2.8 δευτερόλεπτα για τη λήξη στο Game 6. Ο Στόκτον αναλαμβάνει την ευθύνη και με ένα μεγάλο τρίποντο χαρίζει στους Μορμόνους στη νίκη και την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικούς του ΝΒΑ. Σίγουρα μια φάση που πολλοί πίστεψαν πως θα δώσει ώθηση στο απίστευτο δίδμυο Μαλόουν-Στόκτον για να φορέσουν το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του. Αλλά έπεσαν πάνω στον Τζόρνταν.

Ο Βίνι Τζόνσον… υπογράφει το πρωτάθλημα των Πίστονς (Μπλέιζερς vs Πίστονς, 1990 NBA Finals, Game 5)

Ο περίφημος microwave που ήξερε πάντα να δείχνει πόσο αποδοτικός είναι για τα bad boys. O Tζόνσον ήταν ο άνθρωπος που με του σουτ του, 0.7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του Game 5, χάρισε τον τίτλο στους Πίστονς, ο οποίος θα ήταν και ο δεύτερος συνεχόμενος. Ένα repeat που είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, σε μια σειρά που μεγαλούργησε ο Αϊζάια Τόμας.

Η βόμβα του Κερ που χαρίζει το 2ο σερί πρωτάθλημα (Tζαζ vs Μπουλς, 1997 NBA Finals, Game 6)

Στο Game 6 πέφτουν κορμιά. Ο Τζόρνταν πάει να κάνει το drive και την κατάλληλη στιγμή σπάει τη μπάλα στον σεσημασμένο «βρωμοχερά» Στιβ Κερ που το… μπουμπουνίζει και δίνει το 2ο σερί πρωτάθλημα στην αρμάδα του Φιλ Τζάκσον. Ο Κερ έχει την οξυδέρκεια να βρει τον ελεύθερο χώρο για να περιμένει την πάσα του Τζόρνταν, τον οποίο είχε κλείσει καλά η άμυνα των Τζαζ.

Ο GOAT… σωριάζει τον Ράσελ και φορά το 6ο δαχτυλίδι του (Τζαζ vs Μπουλς, 1998 NBA Finals, Game 6)

Η καριέρα του τεράστιου Τζόρνταν στους Μπουλς έκλεισε όπως έπρεπε με πρωτάθλημα, το οποίο χάρισε στο Σικάγο ο ίδιος. Στο Game 6 οι Τζαζ έχουν την μπάλα και το προβάδισμα με 86-85. Αλλά ο Μάικλ αρχικά θα πάρει το πορτοφόλι του Μαλόουν και με το περίφημο καλάθι του κόντρα στον Ράσελ θα δώσει προβάδισμα στους Μπουλς, 5.3 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Οι Τζαζ δεν θα καταφέρουν να απαντήσουν και oι Μπουλς θα κάνουν για δεύτερη φορά three-peat, με τον Μάικλ να τελειώνει την καριέρα του στο Σικάγο με το 6ο του πρωτάθλημα.

Tριποντάρα Ίρβινγκ και η μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας (Oυόριορς vs Kαβς 2016 NBA Finals, Game 7)

Το 2016 οι Καβς επιστρέφουν από το 3-1 και παίρνουν τα 3 επόμενα ματς κόντρα στους Ουόριορς, κάνοντας κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στους τελικούς του ΝΒΑ. Στα τελευταία λεπτά του Game 7, οι ομάδες έχουν κολλήσει στο 89-89. Ο ΛεΜπρόν κάνει την τάπα της ζωής του στον Ιγκουοντάλα και ο Ίρβινγκ βάζει το τρίποντο της καριέρας του, 57 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, κόβοντας τα πόδια των Ουόριορς. Το Γκόλντεν Στέιτ δεν μπορεί να αντιδράσει από το σοκ και έτσι ο Uncle Drew φέρνει στην κορυφή το Κλίβελαντ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Καλαθάρα Τζόρνταν και… τέζα οι Καβς (Kαβς vs Μπουλς, 1989 Eastern Conference Quarterfinals, Game 5)

Πως να έλειπε από τη λίστα το περίφημο «The Shot». Με 3 δευτερόλεπτα να απομένουν και τους Μπουλς να χάνουν για 1, η μπάλα θα πάει στον ηγέτη, στον ανυπέρβλητο Μάικλ. Ο Τζόρνταν θα σηκωθεί από τη γραμμή των βολών και θα… σκοτώσει τους ιππότες, στέλνοντας τους σπίτι τους. Μπορεί εκείνη τη σεζόν να μην έφτασε στον τίτλο, αλλά έδωσε ένα… μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για αυτά που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα