Τζόνσον: Οι εξηγήσεις για την ξαφνική παραίτηση του! (vid)

Τζόνσον: Οι εξηγήσεις για την ξαφνική παραίτηση του! (vid)

Τζόνσον: Οι εξηγήσεις για την ξαφνική παραίτηση του! (vid)

bet365

Ο Μάτζικ Τζόνσον συνήθισε να «χτυπάει» εκεί που δεν τον περίμενε κανείς και φαίνεται ότι το ίδιο έπραξε με την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου των Λος Άντζελες Λέικερς. Ήδη αναπτύχθηκε έντονη παρασκηνιακή συζήτηση τόσο για τους λόγους της παραίτησής, κυρίως όμως για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε κανέναν.

Αυτό παραδέχθηκε ο ίδιος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο επίσημος χαιρετισμός την ομάδα του Λος Άντζελες ακολούθησε 2.5 ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Μάτζικ Τζόνσον βρέθηκε στη θέση του προέδρου για περίπου δύο χρόνια καθώς την είχε αναλάβει στις 21 Φεβρουαρίου 2017. «Είναι μια δύσκολη απόφαση. Έκλαψα πριν έρθω εδώ για να την ανακοινώσω γιατί αγαπάω αυτόν τον οργανισμό. Αγαπάω επίσης την Τζένη (σ. σ. Μπας) και δεν ήθελα να την απογοητεύσω. Γι’ αυτό δεν βρήκα τη δύναμη να σταθώ απέναντί της και να την ανακοινώσω», είπε. Μεταξύ άλλων, ο Μάτζικ είπε ότι τον κούρασαν οι κουβέντες… πίσω από την πλάτη και οι ψίθυροι, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε κακές σχέσεις με τους συνεργάτες του καθώς δημοσίευμα του ESPN είχε αναφέρει ότι η συμπεριφορά του ήταν πολύ αυταρχική. «Είναι ψέματα. Ουδέποτε έδειξα έλλειψη σεβασμού σε οποιονδήποτε συνεργάτη μου. Είμαι απαιτητικός αλλά και δίκαιος. Προφανώς και είμαι σκληρός, έτσι έμαθα να είμαι στη ζωή μου», είπε επί τούτου.

Ο Μάτζικ Τζόνσον είναι κατά της παραμονής του Ουόλτον στην τεχνική ηγεσία, φαίνεται επίσης ότι τον δυσαρέστησε το γεγονός ότι δεν είχε τη δυνατότητα της άμεσης επαφής με τους παίκτες σε ότι αφορά το κομμάτι της δημιουργίας νέας ομάδας. Δεν ήταν τυχαία επίσης η αντίδρασή του στην ερώτημα για το αν ο Ρομπ Πελίνκα (σ. σ. πρώην ατζέντης του Κόμπι Μπράιαντ) είναι κατάλληλος για τη θέση του τζένεραλ μάνατζερ του franchise. Λέγοντας ότι είναι αποφάσεις της ιδιοκτήτριας, Τζένι Μπας, έδωσε ξεκάθαρα την εντύπωση ότι διαφωνεί.

«Οι Λέικερς θα είναι μια χαρά και χωρίς εμένα», είπε ο Μάτζικ Τζόνσον ο οποίος σημείωσε μάλιστα ότι δεν συζήτησε την απόφασή του ούτε με τον «μέντορά» του, Πατ Ράιτ, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να την ακυρώσει. Περιέγραψε τη σχέση του με τον Τζένι Μπας. Η τελευταία έγραψε στον λογαριασμό της στα social media. «Έρβιν, μου άρεσε να δουλεύω δίπλα σου». Η φιλική σχέση μεταξύ του Μάτζικ Τζόνσον και της Τζένι Μπας άρχισε πριν από πολλά χρόνια, όταν ο πρώτος είχε πάει στο σπίτι του πατέρα Τζέρι Μπας (θρυλικού ιδιοκτήτη των Λέικερς ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριου του 2013) και του είχε ανακοινώσει ότι ήθελε να φύγει από τους Λέικερς για να παίξει στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Ο Μάτζικ δεν έφυγε ποτέ…

«Ο μοναδικός φόβος μου ήταν η σχέση μου με την αδερφή μου, την Τζένι Μπας. Μόνο αυτό με απασχολούσε. Τα υπόλοιπα δεν μ’ ενδιαφέρουν», είπε. Στην πραγματικότητα, για 6η συνεχόμενη χρονιά, οι Λέικερς είναι εκτός playoffs, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές τους σε επίπεδο προσώπων. Δεν αποκλείεται να είναι αυτός ο πραγματικός λόγος της παραίτησης του Μάτζικ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα