Shake n' Bake: Όλα κρέμονται από μία κλωστή

Shake n' Bake Shake n' Bake
Shake n' Bake: Όλα κρέμονται από μία κλωστή

bet365

Πόση δύναμη έχει μία στιγμή; Πόσο χρειάζεται κανείς την τύχη; Δύο ιστορίες που έζησα πριν λίγες ώρες τα ξημερώματα μου θύμισαν ότι όλα κρέμονται από μία κλωστή.

Πολύ τυχερός ήμουν χθες βράδυ που είδα αυτό το ματς. Ο τελικός στις γυναίκες στο NCAA ήταν ανάμεσα στις περσινές πρωταθλήτριες του Notre Dame και στο πανεπιστήμιο του Baylor. Και ήταν το πιο ωραίο παιχνίδι που είδα φέτος.

Εγώ είχα συμπάθεια στην Arike Ogunbowale του Notre Dame που έπαιζε το τελευταίο της ματς μετά από τέσσερις seasons στο Notre Dame πριν πάει στο WNBA. Μία φοβερή παίκτρια που πέρσι είχε βάλει game winning buzzer beaters και στον ημιτελικό και στον τελικό.

Με το UConn στον ημιτελικό

Και με το Mississippi στον τελικό

Ο τελικός, όμως, ξεκίνησε και η ομάδα που έπαιζε καλύτερα ήταν το Baylor. Η μπάλα περνούσε στο θηρίο που λέγεται Kalani Brown και το Baylor έχτιζε τη διαφορά του.

Και ενώ έφτασε μέχρι και το +17, λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου όλα φάνηκαν να αλλάζουν. Η κομβική Lauren Cox έπεσε στο έδαφος και έπιασε το γόνατο της. Έκλαιγε από τον πόνο. Η, ιστορική coach του Baylor, Kim Mulkey πήγε από πάνω της. Την πήρε αγκαλιά. Τη χάιδεψε. Το καροτσάκι μπήκε στο γήπεδο και την πήραν στα αποδυτήρια. Τι δυνατή εικόνα. Πόσο υπέροχα τα χάδια της Mulkey. Πόσο μητρικά. Όποιος αγαπάει πραγματικά το μπάσκετ, αξίζει να το παρακολουθεί σε διαφορές μορφές. Ανδρικό, γυναικείο, Ευρώπη, Αμερική, επαγγελματικό, ερασιτεχνικό. Μπορεί οι πιο skilled παίκτες να είναι στο αγαπημένο μου NBA αλλά οι διαφορές συνιστώσες κάθε διοργάνωσης δημιουργούν τόσο ξεχωριστές ιστορίες.

Το momentum του αγώνα άλλαξε. Το Notre Dame με την Marina Mabrey να παίρνει φωτιά (τρία σερί τρίποντα) ισοφαρίζει και προσπερνάει το Baylor.

Μπορεί σε έναν αγώνα, σε μία season να τα κάνεις όλα σωστά και μία κακή στιγμή να στα αλλάξει όλα. Η Arike του Notre Dame άρχισε να βάζει το ένα καλάθι μετά το άλλο. Υπήρχε, όμως, μία άλλη παίκτρια που στο τελευταίο της παιχνίδι σε πανεπιστημιακό επίπεδο ένιωθε ότι είχε έρθει η δική της ώρα. Αυτή είναι το νούμερο 24 για το Baylor, η Chloe Jackson. Με το παιχνίδι ισόπαλο μισό λεπτό πριν τον τέλος σηκώνεται στον αέρα για δίποντο εκτός ισορροπίας και το βάζει. Το Notre Dame ισοφαρίζει. Με 5 δευτερόλεπτα στο ρολόι η Chloe απαντάει ξανά με lay-up. Τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους.

Η Arike, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Με 1,9 δευτερόλεπτα στο ρολόι καταφέρνει να κερδίσει φάουλ. Και έχει δύο βολές. Δύο βολές που μπορούν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, εκεί που το Notre Dame θα έμπαινε με περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Τι λέγαμε, όμως, πριν; Μία στιγμή αρκεί να τα αλλάξει όλα. Η τρομερά εύστοχη από τη γραμμή Arike χάνει την πρώτη βολή. Χωρίς να έχει timeout το Notre Dame, έπρεπε να χάσει τη δεύτερη. Κατά λάθος τη βάζει. Το Baylor κάνει απλά επαναφορά, η κόρνα ακούγεται. 82-81. Το Baylor πήρε το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του (2005, 2012, 2019), όλα με την 56χρονη Kim Mulkey στο τιμόνι του. Είναι εκεί από το 2000. Τι αγώνας, πόσα έντονα συναισθήματα, τι ωραία που το είδα.

Στο ένα tab είχα αυτόν τον αγώνα. Στο άλλο είχα κάνει pause στο league pass τον αγώνα των λατρεμένων μου Celtics. Κάθομαι να το δω με μόνη μου έγνοια να μη χτυπήσει κανείς. Γιατί τι λέγαμε παραπάνω; Μία στιγμή αρκεί. Ο Smart πέφτει με δύναμη πάνω στον Vučević, χτυπάει στη μέση του και πέφτει κάτω.

Όσοι με ξέρετε από το Shake n' Bake, γνωρίζετε ότι τον Smart τον λατρεύω. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης και πιστεύω ότι αυτά που δίνει στην ομάδα είναι αντίστοιχα κομβικά με αυτά που δίνει ο Draymond στους Warriors.

Ο Marcus σηκώνεται και λέει ότι είναι okay να ξαναμπεί. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σωριάζεται πάλι στο έδαφος, μόνος του αυτήν τη φορά. Βγαίνει έξω υποβασταζόμενος. Σας λέω αλήθεια, όλη τη χρονιά έχω δει τόσα παιχνίδια. Ποτέ δεν ένιωσα τόσο άγχος όσο χθες το βράδυ.

Left hip contusion βγαίνει το πρώτο ρεπορτάζ. Πάμε Google. Τι recovery time έχει αυτό; Η ώρα περνάει. Συνεχόμενο refresh στο twitter feed. Ο Woj κάνει tweet. Left oblique strain. Τι σκατά είναι αυτό; Πάλι Google. Δεν το πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό. Αυτός ο τραυματισμός μοιάζει χειρότερος. Όλη τη χρονιά κατάφερε η ομάδα που πέρσι έχασε δύο all-stars από τα playoffs να μείνει υγιής και θα την πάταγε σε ένα παιχνίδι με μηδενικό βαθμολογικό ενδιαφέρον πέντε μέρες πριν αρχίσουν τα playoffs;

Το παιχνίδι τελειώνει. Και έρχεται σαν σωτήρας ο Brad Stevens να πει ότι δεν είναι strain αλλά bruise. Η καρδιά μου πάει στη θέση της και περιμένω και τη σημερινή μέρα για να μάθω αν τελικά τη γλίτωσε. Ο τραυματισμός του Marcus ήρθε λίγα λεπτά μετά τον τραυματισμό της Lauren Cox. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος της γιατί έχασε το τέλος του πιο σημαντικού ματς, αλλά η ομάδα της άντεξε για 10 λεπτά για να της χαρίσει το πρωτάθλημα. Η τύχη φαίνεται να είναι με το μέρος του Marcus. Αλλά θα μπορούσε να μην είναι. Και η Arike θα μπορούσε να έχει βάλει τη βολή και να οδηγούσε στην παράταση το Notre Dame σε άλλον έναν τίτλο.

Ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο, ακόμα κι αν έχεις δουλέψει κάτι για χρόνια και έχεις δώσεις όλο σου τον εαυτό, ακόμα κι εκεί η τύχη μπορεί να στο στερήσει. Κι αυτό είναι ένα από τα πράγματα που κάνει τον αθλητισμό συναρπαστικό, συγκινητικό και κάποιες φορές σπαρακτικό.

Δομήνικος

Shake n' Bake Social Media

facebook | twitter | instagram

Shake n' Bake Podcast

spotify | itunes | mixloud

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Shake n' Bake
Shake n' Bake

Το Shake n' Bake είναι ένα ελληνικό μπασκετικό podcast που βρίσκεται φέτος στην τέταρτη season του. Μία δημιουργία του Δομήνικου και του Μάνου, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016. Μία εκπομπή από δύο φίλους του αθλήματος, με έμφαση στον μαγικό κόσμο του NBA. Από τη δημιουργία του και έπειτα έχει εξελιχθεί σε μία μπασκετική κοινότητα που μετράει χιλιάδες μέλη στα social media.

Ο Μάνος έχει σπουδάσει Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παρίσι. Είναι Chicago Bulls και... Ολυμπιακός!

Ο Δομήνικος έχει σπουδάσει μάρκετινγκ στην Πάντειο και στην Αγγλία ενώ τώρα παράλληλα με την εργασία του σπουδάζει σκηνοθεσία. Είναι Boston Celtics και... Παναθηναϊκός!