Τζαζ και Ινγκλς έστειλαν το πιο δυνατό μήνυμα για τον αυτισμό! (pics & vids)

Τζαζ και Ινγκλς έστειλαν το πιο δυνατό μήνυμα για τον αυτισμό! (pics & vids)

bet365

Η αναμέτρηση των Τζαζ με τους Λέικερς ήταν αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση στο θέμα του αυτισμού και αυτό που επικράτησε στο γήπεδο της Γιούτα δεν είχε προηγούμενο!

Με την Παγκόμια Ημέρα Αυτισμού να πλησιάζει (02/04) και τον Τζο Ινγκλς να αποκαλύπτει πρόσφατα τον Γολγοθά που περνά με την σύζυγό του, οι Τζαζ αφιέρωσαν το παιχνίδι με τους Λέικερς στον αυτισμό.

Ο 2χρονος γιος του παίκτη των Τζαζ, Τζέικομπ, διεγνώσθη με αυτισμό και η ομάδα της Γιούτα θέλησε να στηρίξει τόσο τον ίδιο, όσο και τις οικογένειες που είναι αντιμέτωπες με αυτό το θέμα, κι έκαναν τα πάντα για να ενημερωθεί ο κόσμος γύρω από αυτό.

«Όσο περισσότερο συζητούν οι άνθρωποι για τον αυτισμό, τόσο καλύτερα», δήλωσε ο Ινγκλς.

Ο Ινγκλς και η γυναίκα του, Ρενέ, έμαθαν ότι ο γιος τους πάσχει από αυτισμό στις 8 Ιανουαρίου, όταν κάποιες διαταραχές στην συμπεριφορά του Τζέικομπ τους δημιούργησαν υποψίες.

«Θυμάμαι να τηλεφωνώ στη Ρενέ πολλές φορές κλαίγοντας, την ώρα που ήμουν στο δρόμο για αγώνες. Το μπάσκετ έμοιαζε τόσο άσχετο με εμένα εκείνη τη στιγμή, που είναι χαζό να το λέω, γιατί είναι η δουλειά μου κι είμαι πολύ τυχερός. Αλλά έτσι ένιωθα, ένοχος που τους άφηνα όλους πίσω στο σπίτι», είπε ο 31χρονος φόργουορντ, που πλέον δεν έχει λόγο να κλαίει μετά από αυτό που αντίκρισε στο «Vivint Smart Home Arena».

Οι Τζαζ άφησαν σε όλες τις θέσεις του γηπέδου μια μπλε πετσέτα που έλεγε «Ας μιλήσουμε για αυτισμό» και γιόρτασαν μαζί με όλες τις οικογένειες που είναι αντιμέτωπες με αυτό το θέμα στην καθημερινότητά τους.

Παίκτες, όπως οι Ρίκι Ρούμπιο, Ρούντι Γκομπέρ, Έκπε Γιούντο και Ντόνοβαν Μίτσελ φόρεσαν παπούτσια αφιερωμένα στην ευαισθητοποίηση του αυτισμού, τα οποία έφεραν το όνομα του μικρού Τζέικομπ κι ήταν διακοσμημένα με χρωματιστά κομμάτια παζλ (το σύμβολο για την ενημέρωση του αυτισμού), τα οποία έχει τατουάζ ο Ινγκλς και η σύζυγός του. «Θέλω ο κόσμος, όταν το βλέπει, να με ρωτάει», ανέφερε σχετικά.

Έκτοτε, έχει μοιραστεί με αρκετό κόσμο ιστορίες, ενώ εδώ και δύο χρόνια έχει δημιουργήσει ισχυρό δεσμό με ένα τυφλό αγόρι που είναι μεγάλος θαυμαστής των Τζαζ, τον Λάντον Κάρτερ (κεντρική φώτο).

Ο 9χρονος δεν θα μπορούσε να λείψει από το ματς με τους Λέικερς και να μην στηρίξει τον καλό του φίλο!

Ο Κάρτερ γεννήθηκε χωρίς ίριδες στα μάτια και η κατάστασή του δεν τού επέτρεπε να δει την αγαπημένη του ομάδα να παίζει. Ο Ινγκλς του παρείχε ένα ζευγάρι γυαλιά υψηλής τεχνολογίας, τα οποία τού έδωσαν τη δυνατότητα να βλέπει καλά μέχρι ένα βαθμό. Και μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερη σχέση εδώ και δύο χρόνια, αλλά μόλις ο Ινγκλς έκανε γνωστό το «πρόβλημά» του, οι γονείς του Λάντον τού εκμυστηρεύτηκαν πως ο γιος τους έχει επίσης αυτισμό.

«Για μένα, είναι ακόμα πιο κουλ. Συναναστρέφομαι ήδη μαζί του, οπότε τώρα θα γνωρίσει και τον Τζέικομπ και θα κάνουν παρέα», είπε ο Ινγκλς, του οποίου κάθε ασίστ στο ματς με τους Λέικερς «κόστισε» $5.000, τα οποία θα γίνουν δωρεά για την ενημέρωση του αυτισμού.

Κι αν σκεφτείτε ότι έδωσε 14 πάσες, φαντάζεστε το ποσό που μαζεύτηκε!

Μακάρι ο κόσμος γύρω μας να είχε περισσότερη ανθρωπιά και λιγότερα ταμπού, όπως ο κόσμος στο γήπεδο των Τζαζ...

 

NBA Τελευταία Νέα