Μπακς: Στην... χειρότερη περίπτωση θέλουν τέσσερις νίκες για την πρώτη θέση!

Μπακς: Στην... χειρότερη περίπτωση θέλουν τέσσερις νίκες για την πρώτη θέση!

Gazzetta team
Μπακς: Στην... χειρότερη περίπτωση θέλουν τέσσερις νίκες για την πρώτη θέση!

bet365

Οι Μιλγουόκι Μπακς χρειάζονται άλλες τέσσερις νίκες στα εναπομείναντα οκτώ παιχνίδια για τη λήξη της regular season προκειμένου να κλειδώσουν και μαθηματικά την πρώτη θέση στο ΝΒΑ χωρίς να τους νοιάζουν τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγεί από το ξεκίνημα της σεζόν εκ του ασφαλούς την ομάδα του σε μια μοναδική πρωτιά. O Έλληνας σούπερ σταρ ηγείται των Μπακς οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs με την πρώτη θέση σε ολόκληρη την κανονική περίοδο. Κάτι που έμοιαζε ανέφικτο πριν από το ξεκίνημα της χρονιάς και κάτι το οποίο μοιάζει πολύ... πιθανόν στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος.

Οι Μιλγουόκι Μπακς βρέθηκαν στο 55-19 μετά και τη νίκη τους κόντρα στους Καβαλίερς και ουσιαστικά χρειάζονται τέσσερις νίκες στα οκτώ τελευταία ματς προκειμένου να στεφθούν πρωταθλητές στην regular season. Τέσσερις νίκες χωρίς να τους νοιάζει τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες που ακολουθούν και οι οποίες «ορέγονται» την κορυφή του ΝΒΑ.

Οι Τορόντο Ράπτορς ακολουθούν με 51-23, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έχουν 50-23, ενώ οι Ντένβερ Νάγκετς βρίσκονται στο 49-23. Τι σημαίνει αυτό; Οι Μπακς ψάχνουν τον μαγικό αριθμό των 59 νικών προκειμένου να «καπαρώσουν» και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, δίχως να έχουν το μυαλό τους στα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων.

Με ένα 4-4 στα επόμενα ματς (Χιούστον εντός, Κλίπερς εντός, Ατλάντα εκτός, Μπρούκλιν εκτός, Φιλαντέλφια εκτός, Μπρούκλιν εντός, Ατλάντα εντός, Οκλαχόμα εντός) θα έχουν ρεκόρ 59-23! Ουσιαστικά θα τους χαρίσει την πρώτη θέση και αυτό στην περίπτωση που κάνουν το απόλυτο μέχρι το τέλος οι Ράπτορς (8-0), οι Ουόριορς (9-0) και οι Νάγκετς (10-0). Φαντάζεστε πόσο δύσκολο (αν όχι αδύνατον) είναι αυτό να συμβεί αφού είναι πολύ πιθανόν να «καθαρίσουν» με την υπόθεση της πρωτιάς από πολύ νωρίτερα! Πόσο πιθανό είναι να μείνουν αήττητες οι υπόλοιπες ομάδες μέχρι το τέλος; Αυτό σημαίνει ότι ίσως να χρειαστούν δύο ή τρεις νίκες μόνο για την ομάδα του Μιλγουόκι.

Όμως από τη στιγμή που υπάρχει ακόμα ως σενάριο, οι Μπακς μόνο... χαλαροί και σίγουροι δεν πρέπει να θεωρούνται για την κορυφή της regular season. Πάντως εάν και εφόσον ισοβαθμίσουν με μία ομάδα, το πρώτο κριτήριο έχει να κάνει με τα μεταξύ τους παιχνίδια (έχουν 3-1 με το Τορόντο, 1-1 με τους Ουόριορς και 2-0 με τους Νάγκετς) το δεύτερο με το ποια ομάδα έχει κερδίσει την Ντιβίζιον στην οποία ανήκει, το τρίτο το καλύτερο ποσοστό νικών με ομάδες από την ίδια Ντιβίζιον, το τέταρτο το καλύτερο ποσοστό νικών με ομάδες από την ίδια Περιφέρεια, το πέμπτο το καλύτερο ποσοστό νικών με ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τα playoffs από την ίδια Περιφέρεια, το έκτο το καλύτερο ποσοστό νικών με ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τα playoffs από την αντίπαλη Περιφέρεια και έβδομο τοπ συνολικό γκολ αβερέιτζ.

Στην περίπτωση που ισοβαθμίσουν περισσότερες από δύο ομάδες, προστίθεται και το κριτήριο (το οποίο θα είναι το δεύτερο κατά σειρά μετά το γεγονός για το αν καταφέρουν να κερδίσουν την Ντιβίζιον στην οποία παίρνουν μέρος) με το συνολικό ποσοστό νικών μεταξύ όλων των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Οι Μπακς έχουν το καλύτερο ακόμα και στο ακραίο σενάριο της... τετραπλής ισοβαθμίας!

 

NBA Τελευταία Νέα