Καντέρ: «Ο Τούρκογλου και οι φίλοι του δεν μπορούν να με εξαγοράσουν»!

Καντέρ: «Ο Τούρκογλου και οι φίλοι του δεν μπορούν να με εξαγοράσουν»!

Gazzetta team
Καντέρ: «Ο Τούρκογλου και οι φίλοι του δεν μπορούν να με εξαγοράσουν»!

bet365

Η κόντρα του Ενές Καντέρ με τον Χέντο Τούρκογλου κορυφώνεται, με τον παίκτη των Μπλέιζερς να απαντά αιχμηρά στον πρόεδρο της τούρκικης ομοσπονδίας.

Ο Ενές Καντέρ είναι ένας βαθιά συνειδητοποιημένος και μεθοδικός τύπος. Δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική ορθότητα στα λεγόμενά του. Τουναντίον, αγαπάει το μπάσκετ και τη φιλανθρωπία, έκανε πράξη το «αν δεν πιστεύει κανείς σε εσένα, πίστεψε εσύ στον εαυτό σου» και, τα τελευταία χρόνια, είναι ο φόβος και ο τρόμος για το αυταρχικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Τον περασμένο Ιανουάριο, μάλιστα, είχε εκφράσει φόβο για την ζωή του σε περίπτωση που πήγαινε στο Λονδίνο για τον αγώνα των Νικς κόντρα στους Ουίζαρντς, με τον πρόεδρο της τουρκικής ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου να απαντά πως ο Καντέρ θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις και το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι αυτό με τη visa του.

Ο 26χρονος σέντερ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και πόσταρε φωτογραφία από το διαβατήριό του στα social media, εξαπολύοντας επίθεση στον Τούρκογλου: «Αυτό είναι το ταξιδιωτικό μου έγγραφο. ΔΕΝ υπάρχει θέμα με τη visa. ΜΠΟΡΩ να πάω στο Λονδίνο. Είτε έχεις παραισθήσεις, είτε είσαι σκυλάκι του Ερντογάν. Συνέχισε να κουνάς την ουρά σου», έγραψε χαρακτηριστικά.

Οι δυο τους έδωσαν συνέχεια στην κόντρα με φόντο την τουρκική κυβέρνηση. Παρεμπιπτόντως, οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες στην εθνική ομάδα, το 2011. Ο βετεράνος ΝΒΑer δήλωσε πως «ο Καντέρ υποστηρίζει ανοιχτά έναν τρομοκράτη (σ.σ. Φετουλάχ Γκιουλέν). Δεν θέλω να έχω την παραμικρή επικοινωνία με υποστηρικτές τρομοκρατικών οργανώσεων! Το μόνο που έχω να πω στους Αμερικανούς φίλους μου είναι να είστε προσεκτικοί».

Από την πλευρά του, ο άσος των Μπλέιζερς ανέφερε πως «όποτε λέω κάτι ή εκφράζω μια άποψη στο Twitter, μαθαίνεται αμέσως σε όλο τον κόσμο και το μισούν. Ξέρουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να με εξαγοράσουν! Η Τουρκία είναι η χώρα μου, εκεί είναι η σημαία μου, η οικογένειά μου γεννήθηκε εκεί». Τι είχε να απαντήσει ο Τούρκογλου; «Ο Καντέρ χρησιμοποιεί την ιδιότητά του ως NBAer ως πλατφόρμα προπαγάνδας για έναν ηγέτη τρομοκρατών»!

 

NBA Τελευταία Νέα