ΝΒΑ: Οι παικταράδες που έχασαν την rookie season! (vids)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Οι παικταράδες που έχασαν την rookie season! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr θυμήθηκε 8 περιπτώσεις κορυφαίων παικτών του ΝΒΑ, οι οποίοι στάθηκαν άτυχοι και δεν κατάφεραν να κάνουν ντεμπούτο στη λίγκα στην rookie season.

Larry Bird

O Θρύλος των Σέλτικς δεν ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ πριν τα 23. Πέρασε τρία χρόνια στο κολέγιο πριν γίνει draft από τους Λέικερς. Παρόλα αυτά επέλεξε να μείνει στο Indiana State, οδηγώντας τους Hoosiers στον τίτλο

Έχασε την πρώτη του χρονιά, αλλά όταν τελικά έκανε το άλμα στο ΝΒΑ αναδείχθηκε rookie of the year με 21.3 πόντους, 10.4 ριμπάουντ. Θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών και οι κόντρες τους με τον Μάτζικ Τζόνσον στα 80s άφησαν εποχή.

David Robinson

Έχει καταφέρει να κάνει quadruple double σε ματς και σίγουρα ανήκει στη λίστα με τους καλύτερους σέντερ στην ιστορία. Ο Ναύαρχος έχασε τα 2 πρώτα χρόνια του στο ΝΒΑ, αφού επέλεξε να τελειώσει την θητεία του στο ναυτικό. Έκανε το ντεμπούτο του με τους Σπερς το 1989.

Στην rookie του σεζόν έκανε... παπάδες με 24.3 πόντους και 12 ριμπάουντ ανά ματς, κερδίζοντας το βραβείο του rookie της σεζόν. Εκείνη τη χρονιά οι Σπερς έφτασαν μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs, ενώ σε λίγα χρόνια θα έπαιρναν και το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Greg Oden

Ήταν το Νο.1 του draft, όντας πάνω από τον Κέβιν Ντουράντ. ΟΙ Μπλέιζερς όμως στάθηκαν άτυχοι, αφού οι τραυματισμοί του στο γόνατο δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε.

Τη σεζόν 2008-09 κατάφερε να πατήσει παρκέ στο ΝΒΑ και να μετρήσει 16 πόντους και 11 ριμπάουντ μέσο όρο σε διάστημα 5 ματς. Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις όλων των εποχών, αφού τα γόνατα του... τον πρόδωσαν. Δεν έπαιξε την πρώτη του χρονιά, όμως αυτό που σου μένει είναι πως πραγματικά δεν έπαιξε ποτέ το μπάσκετ που μπορούσε.

Blake Griffin

Όταν ο Μπλέικ Γκρίφιν ήταν το Νο.1 του draft, όλοι περίμεναν το ντεμπούτο του με τους Κλίπερς. Όμως ο Μπλέικ τραυματίστηκε γόνατο στο τελευταίο ματς της preseason. Έτσι έχασε τη rookie σεζόν το 2009-2010.

Την επόμενη σεζόν είχε 22.5 πόντους και 12.1 ριμπάουντ ανά ματς. Αναδείχθηκε φυσικά rookie της σεζόν και από εκείνη τη στιγμή και μετά ποτέ δεν κοίταξε πίσω του. Πλέον είναι All Star παίκτης, απλά έχει αλλάξει γειτονιά, παίζοντας στο Ντιτρόιτ.

Τα καρφώματα σου μένουν αξέχαστα.

Nerlens Noel

Ο Νοέλ έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με το Κεντάκι, κάτι που ήταν αρκετό για να φτάσει στο Νο.6 του draft. Πάντως ένας τραυματισμός στον αχίλλειο στους Wildcats δεν του επέτρεψε να παίξει στο ΝΒΑ την πρώτη του σεζόν.

Για πρώτη φορά έπαιξε σε επίσημο ματς με τους Σίξερς τη σεζόν 2014-15, εκεί όπου μέτρησε 8.1 ριμπάουντ και 9.9 πόντους σε 75 ματς. Εξαιρετικός και στην άμυνα με 1.8 κλεψίματα και 1.9 μπλοκ, ήταν μέλος της NBA All-Rookie First Team.

Julius Randle

Ο Ραντλ είναι μια ειδική περίπτωση, αφού έπαιξε μόλις 14 λεπτά στην πρώτη του σεζόν, καθώς έσπασε το πόδι του στο ντεμπούτο του κόντρα Ρόκετς στο δεύτερο δωδεκάλεπτο.

Την επόμενη σεζόν μόλις επέστρεψε από τον τραυματισμό του έδειξε την ποιότητα του, αφού είχε 11.3 πόντους και 10.2 ριμπάουντ. Γενικά αν εξαιρέσουμε τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό έμεινε μακριά από ατυχίες, καθώς έχει χάσει μόλις 9 ματς τις τελευταίες 4 σεζόν.

Joel Embiid

Ο Εμπίντ αναγκάστηκε να χάσει τη σεζόν 2014-15 και την 2015-16 λόγω τραυματισμού. Όμως οι Σίξερς τον περίμεναν και στο πρόσωπο του κατέστρωσαν το λεγόμενο «trust the process», του οποίου τα αποτελέσματα φαίνονται από πέρυσι.

Το πρώτο του ματς με τη Φιλαδέλφεια το έπαιξε την αγωνιστική περίοδο 2016-17 και δεν άργησε να δείξει το τεράστιο ταλέντο του.

Είναι μέσα στους 2-3 κορυφαίους σέντερ στο ΝΒΑ και αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη των Σίξερς στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν στην... αφρόκρεμα της λίγκας. Πάντως τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για αυτόν αφού έχασε το 43% των παιχνιδιών από το 2016 ως το 2018.

Ben Simmons

Άλλος ένας παικταράς που αναγκάστηκε να χάσει την πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ. Ένας τραυματισμός ήταν αρκετός για να αργήσει το όνειρο του. Δύο επιλογές των Σίξερς στο draft έμειναν off την πρώτη του σεζόν, αλλά η υπομονή δικαίωσε τόσο τους ίδιους όσο και την ομάδα τους.

Την αγωνιστική περίοδο ο Μπεν Σίμονς έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις και αναδείχθηκε rookie της σεζόν. Το... προϊόν του LSU κατάφερε να παίξει και στα playoffs με τη Φιλαδέλφεια, ενώ στη regular season είχε 15.8 πόντους, 8.2 ασίστ και 8.1 ριμπάουντ. Φέτος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του και στο All Star Game και πλέον αυτό που του λείπει είναι το εξωτερικό σουτ.

 

NBA Τελευταία Νέα