ΝΒΑ: Πρότεινε επίσημα την μείωση ορίου ηλικίας στο draft στα 18 χρόνια

Gazzetta team
ΝΒΑ: Πρότεινε επίσημα την μείωση ορίου ηλικίας στο draft στα 18 χρόνια

bet365

Η κορυφαία λίγκα του κόσμου πρότεινε επίσημα στην ένωση παικτών την μείωση ορίου ηλικίας για συμμετοχή στο draft από τα 19 χρόνια στα 18.

Την είδηση γνωστοποίησε πρώτη η «USA Today» και η πρόταση αυτή έρχεται λίγο μετά τον τραυματισμό του Ζάιον Ουίλιαμσον, που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο ΝΒΑ. Βέβαια, η πρόταση δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτή από την ένωση παικτών, με την executive director, Μισέλ Ρόμπερτς, να εξετάζει το αίτημα του ΝΒΑ.

Το timing πάντως με τον τραυματισμό του φόργουορντ του Duke ξεκαθαρίζεται πως είναι τυχαίο, καθώς η μείωση του ορίου ηλικίας είναι κάτι που συζητιέται εδώ και αρκετό καιρό, δηλαδή από τον προηγούμενο Οκτώβριο, σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του «ESPN».

Σημείο τριβής στις συζητήσεις είναι το γεγονός πως το ΝΒΑ θέτει όρο να έχει πρόσβαση στους ιατρικούς φακέλους των παικτών, κάτι που δεν επιθυμούν τόσο οι παίκτες, όσο και οι ατζέντηδες. Μάλιστα, οι ατζέντηδες προσπαθούν να «πιέσουν» την ένωση να αποδεχθεί την πρόταση, χωρίς να έχει πρόσβαση στους φακέλους, την στιγμή που τα front offices των ομάδων θέλουν να ξέρουν τα πάντα για τους αθλητές, για να μειώσουν το ρίσκο που κρύβει η εκάστοτε επιλογή.

Σε περίπτωση που το θέμα έχει αίσιο τέλος, το πρώτο ΝΒΑ draft που θα τεθεί η απόφαση σε ισχύ θα είναι αυτό του 2022.

 

NBA Τελευταία Νέα