Συνεργασία ΝΒΑ-FIBA: Δημιουργούν αφρικανικό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή του Ομπάμα!

Νίκος Καρφής
Συνεργασία ΝΒΑ-FIBA: Δημιουργούν αφρικανικό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή του Ομπάμα!

bet365

Ο Άνταμ Σίλβερ ανακοίνωσε πως από το 2020 και μετά θα διεξάγεται πρωτάθλημα μπάσκετ στην Αφρική υπό την αιγίδα του ΝΒΑ και της FIBA με την παρουσία ομάδων της αφρικανικής ηπείρου.

Συνεχίζει να πρωτοπορεί το ΝΒΑ.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ ανακοίνωσε τη δημιουργία αφρικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ με τη συμμετοχή 12 ομάδων της ηπείρου

Θα ξεκινήσει το 2020 και θα έχει ομάδες από Ανγκόλα, Αίγυπτο, Κένυα, Νιγηρία, Ουάντα, Σενεγάλη, Τυνησία και Νότια Αφρική.

Το πρωτάθλημα αυτό θα είναι το πρώτο επαγγελματικό που διοργανώνει το ΝΒΑ εκτός ΗΠΑ και θα συνεργαστεί μαζί με τη FIBA.

Ο Μπαρακ Ομπάμα θα είναι μέλος αυτής της λίγκας σύμφωνα με τον Σίλβερ, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο ρόλος του.

Για το θέμα μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής: «Είναι τεράστια χαρά να βλέπουμε τη συνεργασία μας με το ΝΒΑ, αφού θα δουλέψουμε μαζί για πρώτη φορά για να μεγιστοποιήσουμε τη φήμη του επαγγελματικού μπάσκετ στις ΗΠΑ. Είναι η φυσική επέκταση αυτού που κάνουμε, του Basketball Without Borders (BWB), το οποίο βοηθά και αναπτύσσει νέους ταλαντούχους παίκτες από όλον το κόσμο συμπεριλαμβανομένου της Αφρικής. Το Basketball Africa League θα επαναπροσδιορίσει τον ανταγωνισμό στην ήπειρο και θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για τις καλύτερες ομάδας και παίκτες της Αφρικής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα