Η μετακόμιση του All Star Weekend στον πλανήτη «Τζόρνταν» και το σχέδιο της «αυτού μεγαλειότητας»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η μετακόμιση του All Star Weekend στον πλανήτη «Τζόρνταν» και το σχέδιο της «αυτού μεγαλειότητας»

bet365

Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι που δικαιολογούν τη διατήρηση του Μάικλ Τζόρνταν στην κορυφή του μπάσκετ. Η επιστροφή του AllStarGame στη Σάρλοτ και η μετακόμιση όλων των αστέρων του ΝΒΑ στον δικό του πλανήτη, μάλλον είναι ένας ακόμη.

Ο σπουδαιότερος αθλητής στην ιστορία των ομαδικών αθλημάτων, επιβεβαιώνει και τον τίτλο του έξυπνου επιχειρηματία ο οποίος έχει το «know how» για να δώσει λάμψη σ’ ένα παρηκμασμένοfranchise. Γιατί απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών των Σάρλοτ Χόρνετς το 2010 έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν δείλιασε μπροστά στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε ο συγκεκριμένος οργανισμός και σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Forbes, η αξία των Χόρνετς βρίσκεται σήμερα στα 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια, έχοντας τακτοποιήσει παράλληλα κι ένα σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών τους.

Στην Ελλάδα, ο όρος λέγεται «εξυγίανση», στην Αμερική… «ανάπτυξη». Αν αναρωτιέστε, τι σχέση έχουν τα παραπάνω με το 41ο All Star Game, η απάντηση είναι απλή. Το σχέδιο της «αυτού μεγαλειότητας» είναι εξαιρετικά απλό και ο ερχομός του σπουδαιότερου event στη Σάρλοτ, στοιχειοθετεί ένα ακόμη πειστήριο των προθέσεών του. Γιατί, λίγοι θυμούνται ότι το All Star Weekend είχε πραγματοποιηθεί στη Σάρλοτ και πριν από 28 ολόκληρα χρόνια. Όλοι όμως θα διατηρήσουν στον σκληρό δίσκο του μυαλού τους, ότι το φετινό μετακόμισε στον πλανήτη του Τζόρνταν.

Στο διάστημα του σαββατοκύριακου υπολογίζεται ότι θα γίνουν περισσότερες από 36 εκδηλώσεις και 150 πάρτι, πράγμα σπάνιο για την κοινωνία της πόλης. Καθετί που θα γίνει θα φέρει το logoτου Μάικλ Τζόρνταν (σ. σ. «Jumpman»), ενώ και το μοτό της διοργάνωσης είναι «own the game». Η δε εταιρία αθλητικών ειδών που ανήκει στον Μάικλ Τζόρνταν, θα ντύσει τους αθλητές στη γραμμή που φορούσε ο έξι φορές Πρωταθλητής ΝΒΑ. Κοινώς, είναι αυταπόδεικτο ότι δύο πανίσχυρα brand, το ΝΒΑ και ο Μάικλ Τζόρνταν, αποφάσισαν να ενώσουν τις λάμψεις τους για κάτι πραγματικά φανταχτερό. «Με το παιχνίδι στη Σάρλοτ, έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να αναδείξουμε την πλούσια ιστορία της πόλης αλλά και της διασυνδέσεις του brand μας με αυτή», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κριτς, αντιπρόεδρος της αθλητικής εταιρίας του Τζόρνταν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τζόρνταν είχε αντιπάλους στη διεκδίκηση του All Star Game. Σχετικό ενδιαφέρον είχε εκφραστεί από τη Νέα Υόρκη, το Ντάλας, αλλά ποιος δεν θα ήθελε να του κάνει ένα μοναδικό δώρο; Διότι, αύριο (17/2) θα κλείσει το 56ο έτος της ηλικίας του και θα το γιορτάσει στον χώρο που μεγαλούργησε, πλάι-πλάι με ανθρώπους που σημάδεψαν την μπασκετική καριέρα του. Περίπου 110 από δαύτους θα «φέρει» ο ίδιος στη Σάρλοτ. Κυρίως όμως, η δράση του στους Χόρνετς θα αναδειχθεί σε 215 διαφορετικές χώρες και θα εκφραστεί σε 50 διαφορετικές γλώσσες. Καλύτερη διαφήμιση δεν θα μπορούσε να πράξει, το ίδιο ισχύει όμως και για το ΝΒΑ το οποίο πάντα λειτουργεί υπέρ του αθλήματος και της υγείας όλων των franchise ανταποκρινόμενο στον πραγματικό ρόλο του.

Ο Μάικλ Τζόρνταν ήδη λειτουργεί ως φιλόξενος οικοδεσπότης. Είναι εξάλλου το κύριο brand των Χόρνετς. «Σκέφτεστε όλους τους πλούσιους και πετυχημένους ιδιοκτήτες των ομάδων. Κανείς όμως δεν τους ήξερε πριν αγοράσουν τις ομάδες. Αντιθέτως, όλοι ήξεραν τον Τζόρνταν πριν αποκτήσει τους Χόρνετς», πρόσθεσε πρόσφατα ο Φρεντ Γουίτφιλντ (πρόεδρος των Χόρνετς), όταν ρωτήθηκε για τους λόγους της επιλογής της Σάρλοτ.

Ο Τζόρνταν πέτυχε κάτι εξίσου μοναδικό. Το 1991 αγωνίστηκε στο All Star Game που έγινε στη Σάρλοτ, τότε θα συμμετέχει σε όλα τα events και ως ιδιοκτήτης. «Ως παιδί, μεγάλωσα εδώ στη Νορθ Καρολάινα και το πρώτο πράγματα που έκανα ήταν το μπάσκετ. Οτιδήποτε πέτυχε ήταν σε σύνδεση μ’ αυτήν την πόλη. Είναι ανεκτίμητης αξίας η ευκαιρία που έχουμε σ’ αυτό το All Star Game. Δείχνει το μονοπάτι που έχω πάρει. Κυρίως, νιώθω πολύ χαρούμενος που παρουσιάζεται η ευκαιρία επιστροφής πραγμάτων σε μια κοινωνία που μας υποστήριξε. Αλλά δεν έχω… έξτρα εισιτήρια», είπε πρόσφατα ο ίδιος.

 

NBA Τελευταία Νέα