Μαρκ Κούμπαν στο gazzetta.gr: «Πήραμε μεγάλο μάθημα με τον Γιάννη!»

Μαρκ Κούμπαν στο gazzetta.gr: «Πήραμε μεγάλο μάθημα με τον Γιάννη!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Μαρκ Κούμπαν στο gazzetta.gr: «Πήραμε μεγάλο μάθημα με τον Γιάννη!»

bet365

Ο τετραπέρατος ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν απαντάει στα ερωτήματα του gazzetta.gr, παραδεχόμενος το μεγάλος λάθος του οργανισμού στο draft του 2013 και αποκαλύπτει την στρατηγική του στην υπόθεση ανταλλαγής για τον Ντόντσιτς! Η τρομερή ατάκα για τον Νοβίτσκι!

Το αρχικό πλάνο ήταν να μιλήσει μπροστά στην κάμερα του gTV μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα της ομάδας με τους Μπακς. Επειδή ο τύπος όμως, λατρεύει το socializing και δεν βάζει γλώσσα μέσα με τίποτε, σε συνδυασμό και με την δυσκολία που δημιουργούν οι άνδρες ασφαλείας που τον περιτριγυρίζουν, ο χρόνος πέρασε και όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μας σε κοντινή απόσταση, απέμεναν μόλις τρία λεπτά για το τζάμπολ.

«Πάρε από την Σάρα (σ.σ.: η υπεύθυνη Τύπου των Μαβς) το email μου και στείλε μου τις ερωτήσεις σου! Θα σου απαντήσω οπωσδήποτε!», μας είπε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της ομάδας του Ντάλας, που από το 2000, οπότε και αγόρασε τις μετοχές του οργανισμού, τέχει πληρώσει τα περισσότερα πρόστιμα στην ιστορία του ΝΒΑ (1,95 εκ.$)!

Ο λόγος για τον Μαρκ Κούμπαν, που πλέον έχει σταματήσει να υποδέχεται τους δημοσιογράφους στ’ αποδυτήρια πριν την έναρξη των αγώνων και να κάνει δηλώσεις ενώ βρίσκεται πάνω στο ελλειπτικό μηχάνημα ή στον διάδρομο του τρεξίματος. Ο 60χρονος πλέον, πετυχημένος επιχειρηματίας, που από μπάρμαν, έγινε πωλητής σε εταιρία πληροφορικής και μέσα σε λίγα χρόνια ίδρυσε την δική του κι εκτοξεύθηκε οικονομικά.

Το αφεντικό των Μάβερικς, λοιπόν, τήρησε την υπόσχεσή του και μας έστειλε περιποιημένες απαντήσεις, μιλώντας για τον Ντόντσιτς, τον Πορζίνγκις και τον Νοβίτσκι, καθώς επίσης και για το πάθημα που του έγινε μάθημα στο draft toy 2013.

Οι Μάβερικς δείχνουν ότι μπαίνουν σε μία νέα λαμπρή εποχή με δύο εξαιρετικούς νεαρούς Ευρωπαίους παίκτες (Ντόντσιτς και Πορζίνγκις), που μπορούν να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξε ο ίσως ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών. Με δεδομένο ότι φέτος ο Γιάννης διεκδικεί τον τίτλο του MVP, μπορούμε να πούμε ότι όλα πλέον βαδίζουν προς την διεθνοποίηση του προϊόντος και στο ΝΒΑ;

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’αυτό! Και είναι απολύτως φυσιολογικό παίκτες από όλον τον κόσμο να γίνονται stars και να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημά μας. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερη εξέλιξη για το ΝΒΑ, που τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί και διεισδύσει πολύ ικανοποιητικά σε όλες τις αγορές και έχει μετατραπεί ίσως στη μοναδική λίγκα στον κόσμο, που απασχολεί φιλάθλους επί 12 μήνες τον χρόνο! Σ’ αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η παγκοσμιοποίηση του προϊόντος, οπότε πιστεύω ότι όλοι είναι χαρούμενοι γι’ αυτό.»

Στην Ευρώπη πάντως, οι πλέον μυημένοι του αθλήματος, δεν σας κρύβω ότι σοκαρίστηκαν με το πώς καταφέρατε να φέρετε στο Ντάλας τον Κρίσταπς Πορζίνγκις χωρίς να «διαλύσετε» όλη σας την ομάδα. Πως έγινε αυτό το «μαγικό» trade;

«Να σας πω την αλήθεια, όταν μας τηλεφώνησαν και μας πρότειναν την ανταλλαγή που έγινε, ακόμη κι εγώ ήμουν δύσπιστος, αν και δεν το έδειξα καθόλου! Όταν συνέχισαν και μας πίεσαν, ζητώντας μας μία άμεση απάντηση, ένα “ναι ή όχι;”, τότε κατάλαβα ότι μιλούν σοβαρά! Είπαμε το “ναι” και όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγες ώρες!»

Πάμε στον Λούκα… Η ανταλλαγή που κάνατε το βράδυ του draft (σ.σ.: οι Μαβς έδωσαν τον Γιανγκ και μία προστατευμένη επιλογή 1ου γύρου στην Ατλάντα για τα δικαιώματα του Ντόντσιτς), αυτή τη στιγμή, έτσι όπως παίζει ο Σλοβένος, μοιάζει σαν «η κλοπή της δεκαετίας»! Μπορείτε να μας μιλήσετε για την στρατηγική σας, σε μία κίνηση που κάνει τους Χοκς να φαίνονται τουλάχιστον αφελείς;

«Κατ’ αρχήν δεν συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι τους πιάσαμε κοροΐδο! Πήραν έναν πολύ καλό παίκτη, που από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο. Επιπροσθέτως κανείς δεν ξέρει τι παίκτη θα πάρουν με το pick που τους δώσαμε! Όσο για το πλάνο μας, είχαμε την ενημέρωση και εν συνεχεία πειστήκαμε απόλυτα ότι ο Λούκα ήταν ο νο1 παίκτης του draft! Από τη στιγμή που ξέραμε ότι οι Σανς θα έπαιρναν τον Έϊτον (σ.σ.: τοπικός αστέρας στην Αριζόνα) ό,τι και να γινόταν και ότι οι Κινγκς ήθελαν ψηλό και “γλυκοίταζαν” τον Μπάγκλεϊ, συλλέξαμε πληροφορίες για τα θέλω των Χοκς και προσπαθήσαμε να επιλέξουμε τον κοντό που τους άρεσε. Κάναμε τα πάντα για να πάρουμε τον Ντόντσιτς και η δικαίωση που νιώθουμε όλοι σαν οργανισμός, βλέποντάς τον να κυριαρχεί στο ΝΒΑ, από την “rookie” χρονιά, είναι πραγματικά πολλή μεγάλη!»

Να υποθέσουμε ότι πήρατε ένα μεγάλο μάθημα, με την υπόθεση του Γιάννη στο draft του 2013;

«Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα! Το μάθημα που πήραμε εκείνο το καλοκαίρι ήταν πολύ διδακτικό! Μπορούσαμε να τον διαλέξουμε στο νο13, αλλά εμείς δεν ξέραμε ποιος ακριβώς είναι ή τι μπορεί να κάνει στο μέλλον κι έτσι πήραμε τον Κέλι Ολίνικ. Αυτή είναι μία υπόθεση που πραγματικά με έχει πονέσει πολύ στο παρελθόν και με πονάει ακόμη όταν τη σκέφτομαι. Κάθε φορά που τον βλέπω – είδατε κι εσείς τι μας έκανε πάλι – όλο το θυμάμαι και πραγματικά χαλιέμαι. Όσο παθαίνεις μαθαίνεις!»

Τελος, θα θέλαμε μία κουβέντα για τον Ντιρκ. Στην Ευρώπη θεωρείται ο καλύτερος Ευρωπαίος ΝΒΑer όλων των εποχών. Τι πιστεύετε εσείς; Τι σημαίνει για σας προσωπικά ο Νοβίτσκι και τις σκέφτεστε να κάνετε για να τον κρατήσετε στον οργανισμό των Μάβερικς;

«Είναι εκπληκτικός! Μέσα κι έξω από το γήπεδο. Για μένα και την οικογένειά μου είναι ένας σπουδαίος φίλος. Η πόρτα των Μαβς θα είναι μόνιμα και διάπλατα ανοιχτή για να αναλάβει όποιο πόστο θέλει. Αν θέλει να παίξει μέχρι τα 50 του, κι αυτό θα γίνει!»

 

NBA Τελευταία Νέα