Όταν ο MJ23 έγινε... MJ12 για μια βραδιά! (pics & vid)

Gazzetta team
Όταν ο MJ23 έγινε... MJ12 για μια βραδιά! (pics & vid)

bet365

Πριν από 29 ακριβώς χρόνια και πιο συγκεκριμένα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 1990, ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε για μία και μοναδική φορά με το Νο.12 στην πλάτη αντί του 23 (ή του 45).

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο αριθμός 23 σε οποιαδήποτε φανέλα είναι συνονόματος του Μάικλ Τζόρνταν. Με τη συγκεκριμένη φανέλα του γκαρντ των Μπουλς μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πήρε το ίδιο νούμερο στους Καβαλίερς για χάρη του. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ όταν μετακόμισε από το Μάντσεστερ στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ, επέλεξε το Νο.23 λόγω της λατρείας του για τον Τζόρνταν. Σαν σήμερα το 1990, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ο MJ23 έγινε MJ12.

Οι Μπουλς έπαιζαν στην Φλόριντα με τους Ορλάντο Μάτζικ σε ένα ταξίδι εφτά ημερών το οποίο περιελάμβανε επίσκεψη σε Χιούστον, Σαν Αντόνιο, Λος Άντζελες, Ντένβερ και θα ακολουθούσε το Μαϊάμι.

Όταν οι «Ταύροι» πήγαν στα αποδυτήρια τους έγινε αντιληπτό πως κάποιος είχε κλέψει τη φανέλα με το Νο.23. Οι Αρχές που ερεύνησαν την υπόθεση κατέληξαν πως το συμβάν έγινε ανάμεσα στο πρωινό χαλάρωμα της ομάδας του Σικάγο και το παιχνίδι. Ανακρίθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του γηπέδου, αλλά μάταια...

Οι Μπουλς δεν είχαν φροντίσει να φέρουν δεύτερη φανέλα για τον Τζόρνταν, ωστόσο όπως σε κάθε ταξίδι υπήρχε μία για παν ενδεχόμενο με το Νο1.2 και χωρίς όνομα στην πλάτη. Στην ανακοίνωση μάλιστα των πεντάδων, ο εκφωνητής τόνισε στον κόσμο, «προσέξτε απόψε ο Μάικλ Τζόρνταν φοράει το Νο.12 στη φανέλα του».

Ο Τζόρνταν τη φόρεσε, σκόραρε 49 πόντους, οι Μάτζικ όμως πήραν τη νίκη με 135-129. Δύο λοιπόν λόγοι για να είναι έξαλλος ο Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος μετά το ματς ανέφερε «δε με απασχολεί αν έπαιξα καλά, με απασχολεί πως χάσαμε ένα ματς στο οποίο είχαμε ευκαιρία να νικήσουμε».

Για την αναγκαστική αλλαγή στο αγαπημένο του νούμερο... «πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ακολουθώ συγκεκριμένα πράγματα στη ζωή μου και σίγουρα είναι ενοχλητικό όταν αλλάζει ξαφνικά κάτι».

Το φύλλο αγώνα από εκείνο το ματς:

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ (Ματ Γκουόκας): Κάτλετζ 34 (11ρ.), Θίους 28, Γκριν 16, Σμιθ 18, Βίνσεντ 7, Σκάιλς 16 (4), Άνσλεϊ 11, Άντερσον 5, Άκρες.

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (Φιλ Τζάκσον): Πίπεν 15, Τζόρνταν 49 (21/41δίπ., 0/2τρ., 7/10β.), Καρτράιτ 15, Πάξον 9 (1), Γκραντ 8, Νίλι 7, Χότζες 15 (3), Κινγκ 9, Άρμστρονγκ 2.

 

NBA Τελευταία Νέα