H «απόγνωση» του Κούμπαν τα λέει όλα για τον Γιάννη! (pics)

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
H «απόγνωση» του Κούμπαν τα λέει όλα για τον Γιάννη! (pics)

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας παρακολούθησε από το American Airlines Center τη νέα ηγετική εμφάνιση (29π., 17ρ. & 5ασ.) του Έλληνα superstar του ΝΒΑ και την 6η νίκη σερί νίκη των Μπακς και έχει αρκετά παραλειπόμενα που δεν «κατέγραψαν» οι κάμερες και τα μικρόφωνα.

Να αρχίσουμε με τα παράξενα! Στην pregame επικοινωνία του με τους δημοσιογράφους, ο προπονητής των Μάβερικς μίλησε δύο ολόκληρα λεπτά για την πρόοδο του Κώστα Αντετοκούνμπο και προανήγγειλε ότι θα είναι στην 12άδα.

Τις δηλώσεις του Ρικ Καρλάϊλ μονοπώλησε το όνομα Αντετοκούνμπο, με τον 59χρονο πρόεδρο του συνδέσμου προπονητών του ΝΒΑ, να στάζει μέλι για το επίπεδο που έχει φτάσει ο “Greek Freak” και να διευκρινίζει τελειώνοντας ότι δεν τον προσφωνεί με το μικρό του όνομα (Giannis) επειδή δυσκολεύεται να προφέρει το επίθετο γλωσσοδέτης του 24χρονου άσου, αλλά επειδή έτσι κάνει με τους elite παίκτες!

Αυτομάτως, σπεύσαμε να ενημερώσoυμε την Αθήνα για την «αδελφική» μάχη, αλλά βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο για να δούμε οικογενειακές αγκαλιές και κουβεντούλα στο ζέσταμα, συνειδητοποιήσαμε ότι κανένας από τους δύο δεν βγήκε για τα καθιερωμένα σουτ. Που ειδικά για τον Γιάννη αποτελούν ρουτίνα. Τελικά ο Κώστας δεν συμπεριελήφθη στην 12άδα γιατί δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το κρύωμα και τον πυρετό που έχει ανέβει και την θέση του πήρε ο συμπαίκτης του στους Λέτζεντς, Ντάριλ Μέϊκον.

Η προχθεσινή τσαντίλα του Ντόντσιτς, που δεν ήθελε να μιλήσει σε άνθρωπο στα αποδυτήρια, δεν είχε υποχωρήσει και ο λόγος είχε να κάνει με τον πρώην πλέον συμπαίκτη του και «μεγάλο του αδελφό», Σάλα Μέζρι (ήταν συμπαίκτες και στη Ρεάλ)! Στο ημίχρονο του αγώνα με τους Χόρνετς, οι Μάβερικς αποδέσμευσαν τον 32χρονο Τυνήσιο σέντερ για να κάνουν «χώρο» για το trade του Μπαρνς και ο Λούκα το έμαθε μετά το ματς, όταν βρήκε το σχετικό μήνυμα του έμπειρου ψηλού στο κινητό του. Ναι καλά καταλάβετε! Ο Μέζρι είχε «γίνει καπνός» από το γήπεδο πριν τελειώσει το ματς.

Επειδή όμως ο Σλοβένος εξωτερίκευσε πολύ έντονα τη δυσαρέσκειά του και το front office των Μαβς πήρε το μήνυμα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πολύ σύντομα το φιλαράκι του θα επανέλθει στην ομάδα και μάλιστα με καλύτερο συμβόλαιο! Παρ’ ότι δεν τον γουστάρει καθόλου ο προπονητής… Καλές οι μπίζνες, αλλά μην τσαντίσουμε και το wonder boy!

Πριν το ματς με τους Μπακς, πάντως, κάναμε μία βόλτα από την μπουτίκ των γηπεδούχων για τα απαραίτητα αναμνηστικά (Βασίλη μην ανησυχείς η φανέλα του Λούκα που παρήγγειλες βρίσκεται ήδη στις αποσκευές μας) και μιλώντας με τους υπαλλήλους, διαπιστώσαμε ότι η εμπορική φρενίτιδα σχετικά με τις φανέλες του 19χρονου Σλοβένου, έχει ξεπεράσει προ πολλού αυτό που γινόταν στα καλά χρόνια του Νοβίτσκι. Άλλες εποχές βλέπετε… Του instagram και του fortnite! Και επειδή ο Λούκα τα τιμάει και τα δύο, έχει κλέψει την καρδιά των πιτσιρικάδων!

Πάμε στα του Γιάννη, όμως, που σε ένα ακόμη γήπεδο μακριά από το Μιλγουόκι γνώρισε την αποθέωση και με το καλησπέρα ανάγκασε τον ιδιοκτήτη των Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, που κάθεται δίπλα στον πάγκο της ομάδας του, να κουνάει το κεφάλι του και να κρύβει το πρόσωπό του από αγανάκτηση. Ο Αντετοκούνμπο ξεκίνησε με τρία καρφώματα, το ένα καλύτερο από το άλλο, ενώ το τελευταίο που έγινε με τρία βήματα πίσω από το κέντρο και υπεράνθρωπη επιτάχυνση, υποχρέωσε το κοινό να βγάλει ένα επιφώνημα θαυμασμού και έκπληξης ταυτόχρονα.

Στα 6 χρόνια που ταξιδεύω στην Αμερική - φέτος χάρη στην ευγενική χορηγία του Sustenium - και τον παρακολουθώ από κοντά, ποτέ δεν τον έχω δει πιο σοβαρό, συγκεντρωμένο και μετρημένο μέσα στο παρκέ, ενώ την μεγάλη διαφορά πλέον, την κάνει η τεράστια αυτοπεποίθησή που έχει και η πίστη ότι είναι καλύτερος απ’ όλους στο ένας εναντίον ενός! Είναι στιγμές που μοιάζει κάτι περισσότερο από πασιφανές ότι βάζει καλάθι όποτε θέλει! Ένα άλλο βασικό στοιχείο της εντυπωσιακής εφετινής του εκτόξευσης, είναι και η τρομερή μεθοδικότητα του Μάϊκ Μπουντενχόλτζερ στο παιχνίδι των «ελαφιών» και η εξαιρετική διαχείριση-συντήρηση που του κάνει.

Απλά πράγματα: Ο Γιάννης δεν παίζει σχεδόν ποτέ παραπάνω από οκτώ μαζεμένα λεπτά, ενώ συνήθως δεν ξεπερνάει τα 35 σε παιχνίδι που δεν έχει παράταση. Χθες για παράδειγμα δεν έπαιξε ούτε 31 λεπτά (30’42”), επειδή τα «ελάφια» σε λίγες ώρες υποδέχονται στην έδρα τους το Ορλάντο! Ο ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τον μέσο όρο, χρόνος συμμετοχής του, δεν τον εμπόδισε να καταγράψει το 38ο εφετινό του double-double (29π. & 17ρ.).

Στ’ αποδυτήρια, πάντως, είχε κέφια! Κι όταν ήρθε η ώρα για να μιλήσει στη γλώσσα του και λύθηκε και χαμόγελα έσκασε και γενικά κοντοστάθηκε για off the record κουβεντούλα. Στη συζήτηση έπεσε το trade του Μίροτιτς τον οποίο μας επιβεβαίωσε πόσο εκτιμάει και πόσο πιστεύειότι θα βοηθήσει την ομάδα με την ικανότητα στο μακρινό σουτ, η θεματική πρόοδος του μικρότερου αδελφού του, Άλεξ, ενώ δεν δίστασε να πλέξει το εγκώμιο του Λούκα Ντόντσιτς.

Αν υπάρχει ένα στατιστικό στοιχείο που καταδεικνύει την «απογείωση» των εφετινών Μπακς είναι το γεγονός ότι πέρυσι χρειάστηκαν 77 αγώνες για να φτάσουν τις 41 νίκες, ενώ φέτος τα κατάφεραν σε 23 παιχνίδια λιγότερα. «Αντώνη, καλά είναι όλα αυτά αρκεί να παίζουμε ακόμη μπάσκετ τον Μάϊο και βήμα-βήμα χωρίς προτρέχουμε να φτάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε! Δεν θέλω να πω που, αλλά μακάρι να σε δω ξανά, στο Μιλγουόκι αυτή τη φορά, καθώς θα πλησιάζει το καλοκαίρι!», μας είπε πριν μας αποχαιρετήσει και ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την Σάρλοτ.

Υγ.: Λίγο πριν φύγει για το πούλμαν κι ενώ περίμενε τον αδελφό του, μπροστά μας εμφανίστηκε ο Μαρκ Κούμπαν για να μπει στα αποδυτήρια της ομάδας του. Η αμηχανία του ιδιοκτήτη των Μαβς, καθώς χαιρέτησε τον Γιάννη ήταν κάτι περισσότερο έκδηλη και το ύφος του παρέπεμπε σε ένα «αχ ρε φίλε τι μας έκανες!». Ας πρόσεχες Μαρκ κι ας τον έπαιρνες στο draft του 2013. Δεν φταίει ο Γιάννης που επέλεγες δύο θέσεις νωρίτερα από το νο15 και εσύ πήρες τον Κέλι Ολίνικ… Μάλλον, όμως, το πήρες το μάθημά σου, γιατί το να έχεις το νο5 και να φεύγεις από το περυσινό draft με τον Ντόντσιτς στις «αποσκευές» σου, δεν ήταν μόνο ήταν η «κλοπή» του καλοκαιριού, αλλά τς δεκαετίας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!