Τα συγκινητικά λόγια του Σίλβερ για τον Μπάουμαν και η συνάντηση με τον Ζαγκλή

Gazzetta team
Τα συγκινητικά λόγια του Σίλβερ για τον Μπάουμαν και η συνάντηση με τον Ζαγκλή

bet365

Στο περιθώριο του ΝΒΑ Europe και του αγώνα στο Λονδίνο μεταξύ των Νικς και των Ουίζαρντς, ο Άνταμ Σίλβερ στάθηκε στην απώλεια του Πάτρικ Μπάουμαν, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο γ.γ. της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ αρχικά είπε ότι «αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα παιχτεί στην Ευρώπη με ομάδες του ΝΒΑ, μετά την τραγική απώλεια του Πάτρικ Μπάουμαν, που, όπως οι περισσότεροι ξέρετε, ήταν ο γενικός γραμματέας της FIBA. Ο Πάτρικ έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο Οκτώβριο. Αυτός θα ήταν ο 25ος χρόνος του με τη FIBA και ομολογώ ότι είναι πολύ σκληρό για εμένα να βρίσκομαι στην Ευρώπη για έναν αγώνα του ΝΒΑ, χωρίς τον Πάτρικ» και συνέχισε:

«Ουσιαστικά, στους ρόλους και τα πόστα μας, μεγαλώσαμε μαζί. Φυσικά, όλοι στο ΝΒΑ του χρωστάμε ευγνωμοσύνη σχετικά με όλα όσα έκανε τα προηγούμενα 25 χρόνια. Βοήθησε ώστε να μεγαλώσει το παιχνίδι σε όλη την Ευρώπη και ως εκ τούτου σε ολόκληρο τον κόσμο, ήταν μέλος της ΔΟΕ και οδήγησε το 3Χ3 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Αυτό που θέλω να πω στη γυναίκα του, Πατρίσια, και τα δύο παιδιά του είναι: Μας λείπει πάρα πολύ ο Πάτρικ. Η οικογένεια του ΝΒΑ θα παραμείνει κοντά στην οικογένεια Μπάουμαν για πάντα. Ευχαριστούμε Πάτρικ και ολόκληρη της FIBA».

Όσο για τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα γ.γ. της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή; «Ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Ανδρέα Ζαγκλή, που είναι ο νέος γενικός γραμματέας της FIBΑ. Είναι ένας άνθρωπος που ως εξωτερικός συνεργάτης εργάστηκε στη FIBA και στη συνέχεια, ανέλαβε το νομικό πόστο στη FIBA μέχρι να αναρριχηθεί στη θέση που είναι σήμερα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η σχέση του ΝΒΑ με τη FIBA δε θα επηρεαστεί ούτε κατ’ελάχιστον και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να μεγαλώσουμε το μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα