Χάρντεν Vs Γιάννης: Ο πρώην και ο... επόμενος MVP; (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Χάρντεν Vs Γιάννης: Ο πρώην και ο... επόμενος MVP; (vids)

bet365

Σε λίγες ώρες οι Χιούστον Ρόκετς του φορμαρισμένου Τζέιμς Χάρντεν υποδέχονται τους Μιλγουόκι Μπακς του MVP candidate, Γιάννη Αντετοκούνμπο και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα τους ενόψει της μεταξύ τους «μονομαχίας».

Αν πριν από έναν μήνα, έβαζε κάποιος τον Τζέιμς Χάρντεν στην κουβέντα για τον «MVP» τη φετινής σεζόν, το πιθανότερο ήταν να έπεφτε... χοντρό δούλεμα. Η αλήθεια είναι ότι ο «μούσιας» δεν ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με τους Χιούστον Ρόκετς όπως την τελείωσε με αποτέλεσμα να πάρει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες φρόντισε να (μας) υπενθυμίσει όλους τους λόγους που του χάρισαν την εν λόγω τιμητική διάκριση..

Την ίδια ώρα, οι Μιλγουόκι Μπακς «παίζουν» μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης θέσης της Ανατολής (αλλά και του ΝΒΑ) και αυτό χάρη (σε ποιον άλλον;) στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σούπερ σταρ έχει συνδυάσει την ομαδική επιτυχία με τις ατομικές διακρίσεις, αφού έχει καταφέρει να κερδίσει και τους δύο τίτλους για τον MVP του μήνα στην Περιφέρεια ενώ ηγείται των Μπακς σε όλες (σχεδόν) τις στατιστικές κατηγορίες. Πώς λοιπόν να μην είναι από τα πρώτα φαβορί (αν όχι το πρώτο...) για τον πολυτιμότερο παίκτη της σεζόν στο ΝΒΑ;

Σε λίγες ώρες θα κληθούν να λύσουν για... 6η φορά τις διαφορές τους στο παρκέ του «Toyota Center» του Χιούστον και για 11η συνολικά από τη μέρα που «πάτησε» ο Γιάννης το πόδι στα παρκέ του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη. Από τα 10 ματς που έχουν προηγηθεί το σκορ είναι 8-2 υπέρ του «μούσια» ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ από τον Αντετοκούνμπο στο Χιούστον μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις!

Πριν από μερικές ημέρες ο Χάρντεν ρωτήθηκε για το αν στοχεύει στο «back to back» MVP βραβείο και η απάντησή του ήταν... αποστομωτική! «Το χρειάζομαι! Σίγουρα το χρειάζομαι! Και θα το πάρω!» Αντίθετα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κράτησε πιο... χαμηλά τη μπάλα και προτίμησε να κάνει ειδική αναφορά στην ομάδα και μόνο σε αυτήν: «Δεν με ενδιαφέρει και δεν το σκέφτομαι. Το μόνο που νοιάζει είναι να κερδίζω. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τις νίκες της ομάδας. Αν κερδίζουμε, όλα τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους».

Αυτή τη στιγμή οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονται στην 2η θέση της Ανατολής και του ΝΒΑ με 28 νίκες και 11 ήττες, ενώ οι Χιούστον Ρόκετς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το φορμάρισμα του Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος στα 13 τελευταία παιχνίδια μέτρησε κατά μέσο όρο 40,1 πόντους! Αποτέλεσμα; Η ρελάνς του Χιούστον και από εκεί που βολόδερνε εκτός «οκτάδας» στην Δύση να βρεθεί στο σημείο να έχει 23-16 ρεκόρ και να «σκαρφαλώσει» στην 4η θέση, πίσω από Νάγκετς, Ουόριορς και Θάντερ! Αντίστοιχα, ο Γιάννης μετατρέπει τα περισσότερα ματς των Μπακς σε «one man show» κάνοντας -στην κυριολεξία- τα πάντα στο παρκέ!

Αυτή τη στιγμή ο Χάρντεν είναι πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ με 33,7 πόντους, ενώ ο Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην πρώτη 10άδα (και δη στην 9η θέση) με 26,6 πόντους. Επίσης είναι στην 7η θέση των καλύτερων ριμπάουντερ με 12,6 «σκουπίδια» σε κάθε ματς, την ώρα που ο Χάρντεν μοιράζει 8,7 ασίστ και μοιράζεται την 3η θέση της λίστας με τον Τζον Ουόλ. Ο Γιάννης συμπληρώνει την 20άδα με 6 τελικές πάσες κατά μέσο όρο! Το πιο... χαρακτηριστικό στατιστικό αφορά το PER (Player Efficiency Rating) αφού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην 2η θέση με 29 μονάδες, ενώ ο Χάρντεν στην 3η με 28,7 μονάδες!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα