Οι ασταμάτητοι Ουόριορς και o νέος «Βασιλιάς» του Λος Άντζελες! (vid)

Οι ασταμάτητοι Ουόριορς και o νέος «Βασιλιάς» του Λος Άντζελες! (vid)

Νίκος Καρφής
Οι ασταμάτητοι Ουόριορς και o νέος «Βασιλιάς» του Λος Άντζελες! (vid)

bet365

Το 2018 φεύγει και το gazzetta.gr έφτιαξε το δικό του ΤΟP 10 του ΝΒΑ, κάνοντας την ανασκόπηση της σεζόν.

Το ΝΒΑ είχε πολλές ξεχωριστές στιγμές μέσα στο 2018, το οποίο φεύγει και ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα το 2019.

Το gazzetta.gr έφτιαξε το δικό του TOP 10 από την χρονιά που αποχαιρετάμε, θέλοντας να κάνει την ανασκόπηση του αξέχαστου 2018.

H μαγεία των Χριστουγέννων σε περιμένει στο καζίνο της Novibet!

Ουόριορς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Τζέιμς Χάρντεν, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Ντρέιμοντ Γκριν και πολλοί άλλοι μας απασχόλησαν με τα πεπραγμένα τους

No 10: Οι συνηθισμένοι τελικοί

Tα τελευταία 4 χρόνια το ζευγάρι τελικών ήταν το ίδιο. Οι Ουόριορς έκαναν κουμάντο για άλλη μια σεζόν στη Δύση, ενώ οι Καβς ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια που βρήκαν στο δρόμο τους για να είναι πιστοί στο ραντεβού τους με τους μεγάλους τους αντιπάλους. Η παρουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Κλίβελαντ δεν άφηνε χώρο για αμφισβήτηση στην Ανατολή, όπως ακριβώς γινόταν στη Δύση με τους πυραυλοκίνητους πολεμιστές του Κερ. Το Γκόλντεν Στέιτ ανέβηκε στον θρόνο και έκανε το 3-1 στους τελικούς απέναντι στους... ιππότες, οι οποίοι έμειναν με τη σπουδαία ανατροπή του 2016 (από 3-1 σε 3-4).

No 9: To αντίο των πρωταθλητών

Το 2018 αποτέλεσε το κύκνειο άσμα 4 σπουδαίων παικτών που κόσμισαν με την παρουσία τους στο ΝΒΑ. Τρεις πρωταθλητές είπαν αντίο στο μπάσκετ, μετά από μια σπουδαία καριέρα. Ο Μανού Τζινόμπιλι κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, πήγε 2 φορές σε All Star Game, ενώ θα μας λείψει το αψεγάδιαστο eurostep του. Μαζί του και ο Μπορίς Ντιαό που ανέβηκε στον θρόνο το 2014 με τους Σπερς και υπήρχαν φορές που αναρωτιόσουν πως γίνεται να έχει τόσο κοφτερό μπασκετικο μυαλό. Τέλος και για την καριέρα των Ντέιβιντ Ουέστ και Μο Ουίλιαμς. Ο πρώτος έχει στη συλλογή του 2 τρόπαια με τους Ουόριορς και ο δεύτερος θα νιώθει περήφανος για το δαχτυλίδι από την τεράστια ανατροπή των Καβς το 2016.

No 8: Ο Λούκα κατακτά το ΝΒΑ

Αρκετοί είχαν τις αμφιβολίες τους για το αν θα μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα μετά την αλλαγή από την Euroleague στο ΝΒΑ. Ο Ντόντσιτς δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για να δείξει σε όλο τον πλανήτη πως πρόκειται για σπουδαία κλάση παίκτη που θα αφήσει ιστορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Στην rookie του σεζόν έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στο Ντάλας του Νοβίτσκι και θα είναι σχεδόν απίθανο να χάσει το βραβείο του rookie of the year. Ολοκληρωμένος παίκτης με υψηλό μπασκετικό I.Q που «μαγεύει» συνεχώς με τις ενέργειες του πάνω στο παρκέ. Έχει 19.6 πόντους και 5.1 ασίστ μέσο όρο και οι Μάβερικς έχουν πιάσει το τζόκερ!

No 7: Oι σπουδαίοι παίκτες που άλλαξαν… γειτονιά

Το 2018 έφερε πολλές αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων και αρκετοί μεγάλοι παίκτες άλλαξαν πόλη και φανέλα, εκτός του ΛεΜπρόν που θα σταθούμε πιο κάτω στην ανασκόπηση. Ο Καουάι Λέοναρντ άφησε τους Σπερς για να πάει στους Ράπτορς, ενώ το αντίστροφο δρομολόγιο έκανε ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν. Ο Τζίμι Μπάτλερ αφου πρώτα τα έκανε… μπάχαλο στη Μινεσότα πήρε τις βαλίτσες του και πήγε στη Φιλαδέλφεια, ενώ ο ΝτεΜάρκους Κάζινς σε μια κίνηση που ξάφνιασε πολλούς επέλεξε τους Ουόριορς με σκοπό να πάρει αυτό που του λείπει πολύ. Το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Σημαντική μετακίνηση και αυτή του Τζόρνταν στους Μάβερικς, ενώ ο Καρμέλο πήγε με τυμπανοκρουσίες στους Ρόκετς, αλλά ούτε εκεί δείχνει να στεριώνει. Τέλος ο Ντουάιτ Χάουαρντ άφησε τους Χόρνετς για να ενώσει τις δυνάμεις του με τους Ουόλ-Μπιλ στην Ουάσινγκτον.

No 6: Από το «δώσε την «γαμημ… μπάλα» στο «σκύλα»

Δεν είχαν συνηθίσει σε τέτοιους τριγμούς, όπως εκείνος που είχαν στο ματς με τους Κλίπερς οι Ουόριορς. Ο Γκριν πήρε την ευθύνη στην τελευταία επίθεση τα έκανε μούσκεμα και ο Ντουράντ νευρίασε με τον συμπαίκτη του που δεν του έδωσε την μπάλα με το σκορ στο 106 – 106.

Με την επιστροφή τους στον πάγκο ο Ντουράντ μίλησε στον Γκριν και εκείνος απάντησε σε έντονο τόνο, με τους δύο παίκτες να συνεχίζουν για μερικά δευτερόλεπτα τον έντονο διάλογο. Μάλιστα ο Ντουράντ συνέχισε να μονολογεί «δώσε την γ...νη πάσα».

Στα... αποδυτήρια μεταφέρθηκε η κόντρα τους και σύμφωνα με τα όσα έγραψαν αμερικανίκα Μέσα ο καλύτερος αμυντικός των Ουόριορς φέρεται να αποκάλεσε «σκύλα» τον KD, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Σίγουρα ήταν η πιο hot ιστορία για το 2018 στο ΝΒΑ.

No 5: Η ανοησία του Τζέι Αρ Σμιθ

Δεν γινόταν να μην σταθούμε στη φάση που έβγαλε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς από τα ρούχα του και συζητιέται ακόμα και σήμερα. Mε το σκορ στο 107-107 στο Game 1 των τελικών, ο Τζέι Αρ Σμιθ παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ μετά τη χαμένη βολή του Χιλ και αντί να εκδηλώσει επίθεση για να δώσει την ευκαιρία στους Καβς να πάρουν τη νίκη, κάνει το απίστευτο. Βγαίνει προς τα έξω, κολλάει το μυαλό του και δίνει τη μπάλα στον Χιλ, ο οποίος δεν έχει χρόνο να σουτάρει και το ματς πάει στην παράταση. Εκεί οι Ουόριορς επικρατούν, κάνουν το 1-0 και οι Καβς χάνουν την ευκαιρία της ζωής τους για ένα μεγάλο break που θα έβαζε… φωτιά στους τελικούς.

No 4: Μόνο ο ΛεΜπρόν πάνω από τον Γιάννη

Η εκπληκτική σεζόν του Γιάννη δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη. Ο Greek Freak ήταν βασικός στη γιορτή των κορυφαίων του ΝΒΑ, αφού ήρθε δεύτερος στην ψηφοφορία για το All Star Game του ΝΒΑ, πίσω μόνο από τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο Έλληνας φόργουορντ πήρε 2.530.211 ψήφους, ενώ ο Λεμπρόν είχε 2.638.294. Πάντως, ο Γιάννης είχε την προτίμηση των παικτών, καθώς εκεί κατετάγη πρώτος με 226 έναντι 220 του Τζέιμς, ενώ… ισοπαλία είχαμε στην πρώτη θέση των ψήφων των δημοσιογράφων, όπου οι δύο παίκτες είχαν από 99 «σταυρούς».

Ο Greek Freak έκανε σπουδαία ματς τόσο στη regular season, όσο και στα playoffs, εκεί όπου λίγο έλειψε να πετάξει εκτός συνέχειας τους Σέλτικς. Όλα κρίθηκαν στο Game 7, εκεί όπου η Βοστώνη βρήκε παραπάνω λύσεις, ήταν καλύτερη και πέρασε στον επόμενο γύρο των playoffs.

Πλέον οδηγεί τους Μπακς στην κορυφή στη βαθμολογία του ΝΒΑ και διαλύει κάθε άμυνα που προσπαθεί να τον αντιμετωπίσει. Αρκετές φορές επιστρατεύονται 4 και 5 παίκτες για τον… κάνουν καλά, αλλά τίποτα. Μεγάλο φαβορί για το βραβείο του MVP. Απόλαυση να τον βλέπεις να... καλπάζει στο παρκέ.

No 3: Μούσια εσύ σούπερσταρ

Mπορεί το 2017 να ήταν στην δεύτερη θέση στην ψηφοφορία για το βραβείο του MVP, αλλά το 2018 ήταν η χρονιά του. Ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε… παπάδες κατά τη διάρκεια της regular season και πήρε το αγαλματάκι σπίτι του, αφού δεν γινόταν να το χάσει με τίποτα. Ο ΛεΜπρόν τον απείλησε, αλλά οι 30.4 πόντοι, οι 8.8 ασίστ και τα 5.4 ριμπάουντ μέσο όρο σε συνδυασμό με την εξαιρετική πορεία των Ρόκετς (είχαν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ με 65-17) δεν γινόταν να παραγνωρισθούν. Ο Μούσιας το άξιζε και το πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

No 2: Ο νέος «Βασιλιάς» του Λος Άντζελες

Το Λος Άντζελες έψαχνε τον νέο «Βασιλιά» του, αφού η θέση είχε παραμείνει κενή, όταν ο Κόμπι Μπράιαντ αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του. Πολλοί διεκδίκησαν τον ΛεΜπρόν, όμως ο ίδιος αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση-πρόκληση των Λέικερς με σκοπό να οδηγήσει τους λιμνάνθρωπους ξανά στην Γη της Επαγγελίας, στην κορυφή του ΝΒΑ. Oι Λέικερς έχουν να παίξουν σε τελικούς από του 2010 κα με τον Βασιλιά στο δυναμικό τους ελπίζουν να βγουν νικητές κόντρα στα θηρία της Δύσης και να επιστρέψουν εκεί όπου κρίνεται ο τίτλος.

Νο 1: Το repeat των Ουόριορς

Έχουν φτιάξει μια δυναστεία στο ΝΒΑ, αφού έχουν κατακτήσει τα 3 εκ των 4 τελευταών πρωταθλημάτων στο ΝΒΑ. Το 2018 ήταν εξαιρετικό για τους Ουόριορς, οι οποίοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και σήκωσαν το δεύτερο σερί τίτλο τους. Η παρέα του Κάρι, του Τόμπσο, του Γκριν και του Ντουράντ έκανε… σκόνη τους Καβς του ΛεΜπρόν στους τελικούς αφού τους σκούπισε με 4-0. Η μοναδική ομάδα που τους έβγαλε το λάδι ήταν οι Ρόκετς, οι οποίοι τελικά έχασαν με 4-3, ενώ στο καθοριστικό Game 7 δεν έπαιξε ο Κρις Πολ λόγω τραυματισμού. Το Γκόλντεν Στείτ ήταν για άλλη μια χρονιά στην κορυφή του ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα