Γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι φαβορί για MVP! (pics)

Αντωνία Σπανού
Γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι φαβορί για MVP! (pics)

bet365

Η έναρξη της σεζόν του Γιάννη Αντετοκούνμπο επιβεβαιώνει τις αρχικές... υποψίες που τον θέλουν να πηγαίνει ολοταχώς προς τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στο ΝΒΑ.

Ο Greek Freak ξεκίνησε μέσα στους διεκδικητές για τον τίτλο του MVP, αλλά πλέον είναι πιο... αληθινό από ποτέ όλο αυτό. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ξεκινήσει μοναδικά την σεζόν και τον βοηθάει η τρομερή πορείας γενικότερα των Μπακς, που φέτος φαίνονται αποφασισμένοι να ξεφύγουν από όσα έκαναν τα τελευταία χρόνια και να ανέβουν επίπεδο.

Οι Αμερικανοί πλέον θεωρούν τον Γιάννη βασικό διεκδικητή για τον τίτλο του φετινού MVP και εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ, 25.9 ΠΟΝΤΟΙ, 12.7 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ, 5.5 ΑΣΙΣΤ, 55.5% ΔΙΠ.

Ο Γιάννης φέτος έχει ξεκινήσει μοναδικά την σεζόν. Το σύστημα του Μπούντεχολζερ τον βοηθάει να αναδείξει όλα τα ταλέντα του και αυτό μέχρι τώρα έχει χαρίσει στους Μπακς το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Κατεβάζει 4 παραπάνω ριμπάουντ στα 36 λεπτά που βρίσκεται στο παρκέ, ενώ έχει 2 πόντους παραπάνω και έχει ανεβάσει το ποσοστό του στα δίποντα στο 55.5%.

Θα είναι δύσκολο αν συνεχίσει με αυτά τα ποσοστά κάποιος να τον χτυπήσει, ειδικά αν συνεχίσουν να είναι το ίδιο καλοί και οι Μπακς. Επίσης το ότι έχει καταφέρει να είναι ο μοναδικός σταρ σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί ενισχύει ακόμα παραπάνω την άποψη.

Κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να τον χτυπήσει.

ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ, 27.8 ΠΟΝΤΟΙ, 7.3 ΑΣΙΣΤ, 5.3 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ, 42.5% ΔΙΠ., 35.6% ΤΡΙΠ.

Τα νούμερα του είναι χειρότερα από πέρυσι και η πορεία των Ρόκετς δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τον Τζέιμς Χάρντεν και για τον τίτλο του MVP.

ΑΝΤΟΝΙ ΝΤΕΙΒΙΣ, 27.6 ΠΟΝΤΟΙ, 12.4 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ, 4.9 ΑΣΙΣΤ, 48.9% ΔΙΠ, 35.5%ΤΡΙΠ.

Ο Ντέιβις είναι ο μοναδικός που δεν έχει δίπλα του άλλον All Star παίκτη, όπως και ο Γιάννης, αλλά αυτό που προβληματίζει στην περίπτωση του είναι οι τραυματισμοί που πάντα αποτελούσαν τροχοπέδη στο να βγει MVP ή γενικότερα να έχει μια γεμάτη χρονιά. H ιστορία έχει δείξει ότι θα πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή για να ολοκληρώσει δυνατά την σεζόν ο Ντέιβις. Επίσης οι Πέλικανς δυσκολεύονται την φετινή σεζόν και δεν δείχνουν ικανοί να κάνουν το κάτι παραπάνω.

ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ, 28.8 ΠΟΝΤΟΙ, 7.7 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ, 6.9 AΣΙΣΤ, 52% ΔΙΠ., 39.6% ΤΡΙΠ.

Οι αριθμοί του ΛεΜπρον είναι εξαιρετικοί, αλλά και πάλι η δυναμική της ομάδας του προβληματίζει. Ειδικά αμυντικά οι Λέικερς αντιμετωπίζουν προβλήματα και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το που θα καταλήξουν.

ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ, 29.5 ΠΟΝΤΟΙ, 6.1 ΑΣΙΣΤ, 5 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ, 51.5% ΔΙΠ., 49.2% ΤΡΙΠ.

Χωρίς αμφισβήτηση ο Κάρι ξεκίνησε απίστευτα την σεζόν. Ήταν εξαιρετικός και οδηγούσε την ομάδα του από νίκη σε νίκη με εμφανίσεις που απλά ήταν η μια καλύτερη από την άλλη. Πλέον είναι τραυματίας και όπως φαίνεται τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για τους Ουόριορς.

Αν... όταν επιστρέψει είναι όπως ήταν σίγουρα θα παίξει ρόλο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Κάρι και οι Ουόριορς γενικότερα «πληρώνουν» τις... εξωπραγματικές τους εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια, που έχει κάνει τους πάντες να ψάχνουν το κάτι διαφορετικό.

ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ, 27.9 ΠΟΝΤΟΙ, 13.1 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ, 2.1 ΜΠΛΟΚΣ, 46.3% ΔΙΠ.

Όπως και ο Γιάννης ο Εμπίντ ανέβασε τον πήχη και κάνει εξαιρετική σεζόν μέχρι τώρα. Ανέβασε τους αριθμούς του, ηγείται της προσπάθειας των Σίξερς, αλλά και πάλι υπολείπεται από τον Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σταρ έχει σχεδόν τα ίδια νούμερα και ας σουτάρει άσχημα από το τρίποντο, ενώ μοιράζει και 5.5 ασίστ, ενώ έχει την ομάδα του με καλύτερο ρεκόρ από αυτή της Φιλαδέλφια.

 

NBA Τελευταία Νέα