Με 108 μη Αμερικανούς από 42 διαφορετικές χώρες το φετινό ΝΒΑ!

Με 108 μη Αμερικανούς από 42 διαφορετικές χώρες το φετινό ΝΒΑ!

Με 108 μη Αμερικανούς από 42 διαφορετικές χώρες το φετινό ΝΒΑ!

Λίγες ώρες έμειναν για το πρώτο τζάμπολ του φετινού ΝΒΑ και η διοργανώτρια αρχή παρουσίασε τους 108 International παίκτες του πρωταθλήματος οι οποίοι εκπροσωπούν 42 διαφορετικές χώρες!

Ανάμεσα στους «ξένους» του ΝΒΑ είναι φυσικά τόσο o Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος δεσπόζει με την παρουσία του, όσο φυσικά ο αδερφός του Κώστας Αντετοκούνμπο, αλλά και ο Νάζαρεθ Μήτρου Λόνγκ. Βέβαια οι δύο τελευταίοι έχουν... αστερίσκο στην αναφορά που κάνει το ΝΒΑ εξηγώντας ότι είναι παίκτες με two way συμβόλαια. 

Ο Καναδάς έχει το ρεκόρ με 11 εκπροσώπους, ενώ ακολουθούν με εννέα παίκτες η Αυστραλία, με άλλους εννέα παίκτες η Γαλλία, με επτά παίκτες η Ισπανία, με έξι παίκτες η Γερμανία, ενώ πέντε παίκτες έχουν Κροατία, Σερβία και Τουρκία.

Οι Ντάλας Μάβερικς έχουν τους περισσότερους International παίκτες (επτά στον αριθμό) με τους Γιούτα Τζαζ και τους Λος Άντζελες Κλίπερς να μετρούν άλλους έξι «ξένους».

Οι 11 από τους μη Αμερικανούς έχουν πάρει μέρος στο All Star Game (όπως φυσικά και ο Αντετοτοκούνμπο) ενώ ο Νοβίτσκι έχει τις περισσότερες σεζόν (21) από οποιονδήποτε άλλον.

Δείτε τη λίστα με όλους τους παίκτες

 

Best of internet