25 χρόνια από το πρώτο «αντίο» του Τζόρνταν (pic & vid)

25 χρόνια από το πρώτο «αντίο» του Τζόρνταν (pic & vid)

25 χρόνια από το πρώτο «αντίο» του Τζόρνταν (pic & vid)

bet365

Στις 6 Οκτωβρίου 1993 ο Μάικλ Τζόρνταν εγκατέλειψε το μπάσκετ λόγω έλλειψης κινήτρου.

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ακόμη και των πιο επιτυχημένων ανθρώπων που τους αναγκάζουν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

Κάπως έτσι αισθάνθηκε και ο Μάικλ Τζόρνταν το φθινόπωρο του 1993.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Λίγους μήνες νωρίτερα οι Σικάγο Μπουλς είχαν πανηγυρίσει τον τρίτο σερί τίτλο τους, όμως ο «Air» είχε να αντιμετωπίσει δύο πολύ μεγάλα προβλήματα.

Η δολοφονία του πατέρα του με τον οποίο είχε σχέση λατρείας και τα δημοσιεύματα για εμπλοκή του σε παρανομίες σχετικές με τον τζόγο.

Στις 6 Οκτωβρίου του 1993 ο Τζόρνταν κάλεσε τους δημοσιογράφους στο «Berto Center» κι έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, τον Φιλ Τζάκσον, τον Τζέρι Ράινζτορφ και τους συμπαίκτες του, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη δράση.

«Η επιθυμία μου για το παιχνίδι δεν υπάρχει πια. Πάντα έλεγα στον κόσμο πως τη στιγμή που θα έχαναν την επιθυμία τους για αυτό που έκαναν, έπρεπε να κάνουν αλλαγή. Ήρθε η ώρα για τη δική μου αλλαγή. Έχω καταφέρει πολλά στη σύντομη καριέρα μου. Δεν μένει κάτι άλλο να αποδείξω.

Πολλοί αναρωτιούνται να η απόφασή μου σχετίζεται με τον θάνατο του πατέρα μου. Το είχα συζητήσει μαζί του, το γνώριζε οπότε δεν επηρέασε την απόφασή μου. Σίγουρα το έκανε ευκολότερο πάντως. Θέλω να περάσω χρόνο με την οικογένεια μου.

Ποιος ξέρει... Σε πέντε χρόνια από τώρα αν έχω διάθεση, αν οι Μπουλς με θέλουν, αν ο Ντέιβιντ Στερν με αφήσει, θα επιστρέψω.

Το δυσκολότερο μέρος της απόφασής μου ήταν πως αφήνω τους συμπαίκτες μου»

 

NBA Τελευταία Νέα