Το 30% των GMs του ΝΒΑ θα έστηναν την ομάδα τους στον Γιάννη, κορυφαίος μη Αμερικανός ο Greek Freak!

Το 30% των GMs του ΝΒΑ θα έστηναν την ομάδα τους στον Γιάννη, κορυφαίος μη Αμερικανός ο Greek Freak!

bet365

Οι GMs των 30 ομάδων του ΝΒΑ ψήφισαν τον Γιάννη Αντετοκούνπο ως τον κορυφαίο μη Αμερικανό NBAer και θα άρχιζαν την ομάδα τους από τον Greek Freak!

Το ΝΒΑ δημοσίευσε την ετήσια έρευνα μεταξύ των 30 GMs της κορυφαίας βιομηχανίας μπασκετικού θεάματος στον κόσμο, εκεί όπου το 87% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι Ουόριορς θα κατακτήσουν το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο Larry O'Brien! Παράλληλα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι το φαβορί για το πέμπτο βραβείο MVP, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Μάικλ Τζόρνταν κι απέχοντας μόλις ένα από τον Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ.

Οι Ουόριορς ήταν μόλις η μια από τις τρεις ομάδες της λίγκας που έλαβαν ψήφους από τος GMs για τον επόμενο πρωταθλητή μαζί με τους Σέλτικς και τους Ρόκετς (από 7%). Οι Τορόντο Ράπτορς δεν έλαβαν ούτε μια ψήφο όμως φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της λίστας των προτιμήσεων στην Ανατολική Περιφέρεια με 28%, πίσω από το 36% των Μπόστον Σέλτικς.

Ο Τζέιμς συγκέντρωσε το 30% των προτιμήσεων για το βραβείο του MVP, ξεπερνώντας τους Κέβιν Ντουράντ (27%), Άντονι Ντέιβις (17%) και Τζέιμς Χάρντεν (10%). Στην ερώτηση «αν επρόκειτο να δημιουργήσετε σήμερα μια ομάδα ΝΒΑ και μπορούσατε να υπογράψετε οποιονδήποτε παίκτη, ποιος θα ήταν αυτός», ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν πρώτος στις προτιμήσεις με 30%, αφήνοντας πίσω του τον Ντέιβις (23%) και τον Ντουράντ (20%)! Παρεμπιπτόντως, ο Καρλ Άντονι-Τάουνς που πέρσι κατέκτησε τη συγκεκριμένη πρωτιά με 29%, φέτος δεν έλαβε ούτε μια ψήφο!

Από ΄κει και πέρα, ο Τζαμάλ Μάρεϊ των Νάγκετς κέρδισε το 30% σε ό,τι αφορά τον παίκτη που θα κάνει την breakout season και ο Γκίλγκιους-Αλεξάντερ των Κλίπερς λογίζεται ως η μεγαλύτερη «κλοπή» του Draft με 27%. Ο Γιάννης κατέλαβε την πρώτη θέση σε ότι αφορά τον κορυφαίο μη Αμερικανό παίκτη με 73% και την τρίτη θέση αναφορικά στον καλύτερο σμολ φόργουορντ του ΝΒΑ με 3% πίσω από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (57%) και τον Κέβιν Ντουράντ (40%).

Ρούκι της χρονιάς σύμφωνα με τους GMs θα αναδειχθεί ο Λούκα Ντόντσιτς με 43%! Παράλληλα ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Σλοβενίας και τη Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε και στο top-3 των κορυφαίων διεθνών, χωρίς να έχει παίξει ακόμα σε επίσημο ματς του ΝΒΑ! Στη δεύτερη θέση πίσω από τον Αντετοκούνμπο βρίσκεται ο Κρίσταπς Πορζίνγκις με 10% κι έπονται ο Ντόντσιτς με τον Γιόκιτς με 7%!

 

NBA Τελευταία Νέα