Γιάννης: «Όταν έβρεχε στην Ελλάδα δεν κάναμε προπόνηση, παίρνω στα σοβαρά αυτό που κάνω»

Γιάννης: «Όταν έβρεχε στην Ελλάδα δεν κάναμε προπόνηση, παίρνω στα σοβαρά αυτό που κάνω»

Γιάννης: «Όταν έβρεχε στην Ελλάδα δεν κάναμε προπόνηση, παίρνω στα σοβαρά αυτό που κάνω»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας στην Media Day των Μιλγουόκι Μπακς θυμήθηκε τις μέρες που... πλημμύριζε το γήπεδο με αποτέλεσμα να μην έκανε προπόνηση, μίλησε για τον νέο τεχνικό της ομάδας, το νέο γήπεδο, αλλά για τη συνάντησή του με τον Κόμπι.

Ο Έλληνας φόργουορντ επανέφερε στο μυαλό του την προπόνηση που έκανε με τον Κόμπι Μπράιαντ και απάντησε όσον αφορά την ατάκα του Μπράιαντ για το ότι πρέπει να είναι σαν παιδί.

«Μου είπε ο Κόμπι να ρωτάω συνέχεια για το οτιδήποτε και να είμαι περίεργος για τα πάντα γύρω από το μπάσκετ. Ουσιαστικά αυτό εννοούσε να είμαι σαν παιδί. Να παίρνω συμβουλές, να ρωτάω και να μαθαίνω. Με αυτόν τον τρόπο Καταλαβαίνεις καλύτερα το παιχνίδι. Ο Κόμπι είναι από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Ήθελα να μάθω τα πάντα και γι΄αυτό ήθελα να προπονηθώ μαζί του. Μου έδωσε την ευκαιρία και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Μάλιστα Πήγα τρεις ώρες νωρίτερα για προπόνηση. Το ραντεβού ήταν για τις 2.30 και εγώ ήμουν εκεί από τις 11.00 για να του δείξω ότι παίρνω σοβαρά αυτό που κάνω».

Όσον αφορά το νέο γήπεδο είπε ότι «έχω πάει σε πολλές εγκαταστάσεις στη λίγκα κι έχουμε από τις καλύτερες. Μπορείς να δεις πολλές διασημότητες που τις επισκέπτονται μόνο και μόνο για να τις δουν από κοντά, επειδή είναι τόσο απίθανες. Μάλιστα είχα πάει στη συναυλία του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ στο Fiserv Forum και το γήπεδο ήταν γεμάτο! Όπως οι εξέδρες, όλες οι θέσεις είναι καλές, έχουν καλή θέα στο  παρκέ. Προηγουμένως υπήρχαν φορές που στην προπόνηση χρησιμοποιούσαμε μόνο το μισό γήπεδο, ευτυχώς όχι πια. Από όπου κατάγομαι, τα είχαμε αυτά κάθε ημέρα. Στην Ελλάδα όποτε έβρεχε δεν κάναμε προπόνηση, ήμουν μαθημένος. Τώρα με τις νέες εγκαταστάσεις καταλαβαίνω πόσο παλιές ήταν εκείνες».

Όσο για τον Μάικ Μπουντενχόλζερ; «Το προπονητικό τιμ είναι εκπληκτικό. Όποτε θες κάτι είναι εκεί. Από τις 8 το πρωί ως αργά το απόγευμα. Ο κόουτς βοηθά πολύ στο να βελτιώσουμε το επιθετικό μας παιχνίδι. Να γίνουμε όλοι πιο αποτελεσματικοί. Θέλει να παίζουμε πιο ελεύθερα στην επίθεση, να σουτάρουμε περισσότερο, να έχουμε ένα ρυθμό. Ελπίζουμε να δουλέψει. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό που γίνεται».