Τα 5 milestones που θα «κυνηγήσει» ο Ουέιντ στην τελευταία του σεζόν (pics)

Τα 5 milestones που θα «κυνηγήσει» ο Ουέιντ στην τελευταία του σεζόν (pics)

Γιώργος Κούβαρης
Τα 5 milestones που θα «κυνηγήσει» ο Ουέιντ στην τελευταία του σεζόν (pics)

bet365

Ο Ντουέιν Ουέιντ ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην καριέρα του στο ΝΒΑ και μεταξύ άλλων αναμένεται να «κυνηγήσει» και πέντε milestones.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Ο 36χρονος σταρ ετοιμάζεται για τον «τελευταίο χορό» στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη όπου θα προσπαθήσει να «σκαρφαλώσει» σε... μερικούς ακόμα πίνακες της στατιστικής.

Ας δούμε λοιπόν τα ρεκόρ που θα «κυνηγήσει» ο «Flash» στο «κύκνειο άσμα» του στο ΝΒΑ:

Πόντοι:

Από τη rookie του χρονιά στο ΝΒΑ είχε να σημειώσει ο Ουέιντ λιγότερους από 1.000 πόντους σε μία σεζόν. Συγκεκριμένα τελείωσε τη χρονιά έχοντας 765 πόντους σε 67 ματς με τους Καβαλίερς και τους Χιτ. Όπως βλέπετε από τον πίνακα του basketball reference, χρειάζεται 1.068 πόντους ακόμα προκειμένου να προσπεράσει τον Κλάιντ Ντρέξλερ και να «πατήσει» στην πρώτη 30άδα των καλύτερων σκόρερ όλων των εποχών. Άραγε θα το καταφέρει;

Πόντοι (Playoffs)

Άλλους 91 πόντους χρειάζεται ο Ουέιντ για να «φτάσει» τον Τόνι Πάρκερ στην 9η θέση των καλύτερων σκόρερ του ΝΒΑ όσον αφορά τα ματς της postseason. Με δεδομένη τη δύσκολη αποστολή του «ΤΡ» μπει στα playoffs με τους Σάρλοτ Χόρνετς, ο 36χρονος σταρ έχει τη μεγάλη ευκαιρία να τα καταφέρει. Πέρυσι είχε 83 πόντους σε πέντε παιχνίδια των playoffs.

Ασίστ

Είναι δεδομένο ότι θα σκαρφαλώσει πολλές θέσεις όσον αφορά τη συγκεκριμένη λίστα ωστόσο ο μεγάλος του στόχος είναι να βρεθεί στην 40η θέση της λίστας. Όμως χρειάζεται 377 τελικές πάσες για να τα καταφέρει. Αν αγωνιστεί και στα 82 ματς της regular season, αυτό μεταφράζεται με 4,6 ασίστ σε κάθε ματς. Δύσκολο! Πάντως μπορεί να «ανέβει» μέχρι την 45η θέση αφού θα χρειάζονται λιγότερες από τις μισές τελικές πάσες (1,5 κατά μέσο όρο).

Κλεψίματα

Ο Ουέιντ έχει να ανταγωνιστεί και δύο ενεργούς παίκτες του ΝΒΑ οι οποίοι βρίσκονται αρκετά κοντά με εκείνον όσον αφορά τη συγκεκριμένη λίστα. Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ο Τέρι τις προθέσεις του, είναι δεδομένο ότι ο Ιγκουοντάλα θα συνεχίσει και θα ανέβει αρκετές θέσεις ακόμα. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι ο «Flash» θα ξεπεράσει τους Ντοκ Ρίβερς και Τέρι Πόρτερ.

Ελεύθερες Βολές

Δύσκολο να φτάσει τον θρύλο του ΝΒΑ Έλτζιν Μπέιλορ στην 23η θέση της λίστας με τις περισσότερες εύστοχες βολές. Παρόλα αυτά αναμένεται να το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του καθώς χρειάζεται να ευστοχήσει άλλες 220 φορές από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα