Τζινόμπιλι: «Το δάχτυλο μού έτρεμε, πριν πατήσω το... enter της απόσυρσης»!

Τζινόμπιλι: «Το δάχτυλο μού έτρεμε, πριν πατήσω το... enter της απόσυρσης»!

Κάτια Πετροπούλου
Τζινόμπιλι: «Το δάχτυλο μού έτρεμε, πριν πατήσω το... enter της απόσυρσης»!

bet365

Ο Μάνου Τζινόμπιλι μίλησε για πρώτη φορά σε εκπροσώπους του Τύπου για την απόφαση του να αποσυρθεί από τα παρκέ.

Στις 27 Αυγούστου, ο Αργεντινός γκαρντ των Σπερς αποφάσισε να βάλει τους τίτλους τέλους στην καριέρα του και με ανάρτησή του στο twitter είπε «αντίο» στο μπάσκετ.

Ο 41χρονος πρώην πια παίκτης επέστρεψε στο Σαν Αντόνιο και σε Συνέντευξη Τύπου μίλησε με πολύ χιούμορ και συγκίνηση για την απόφασή του.

«Ό,τι είχα να ανακοινώσω, το ανακοίνωσα περίπου ένα μήνα πριν. Το μόνο που θέλω να πω ήταν πως μου λείψατε πολύ. Μετά την ανακοίνωση δεν είχα την ευκαιρία να σας δω και να σας μιλήσω. Δεν ήθελα να το ανακοινώσω έτσι εδώ, γιατί πολλά γύριζαν στο μυαλό μου. Ακόμα κι αν είμαι πολύ σίγουρος για την απόφασή μου, εξακολουθεί να είναι πολύ... περίεργο και δύσκολο. Μιλάς με την γυναίκα σου, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις... Αλλά το δάχτυλό μου έτρεμε πολύ πριν πατήσω το enter! Δεν ήταν εύκολη απόφαση... Μετά από 23 σεζόν στο μπάσκετ, ήταν δύσκολο να βάλω το τελευταίο κομμάτι. Ήμουν λίγο ευαίσθητος και ήθελα να περιμένω λίγες εβδομάδες μέχρι να μπορέσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε: «Στο μυαλό μου ήξερα πως θα ήταν η τελευταία μου σεζόν πέρυσι, προσπάθησα να τα απολαμβάνω όλα, αλλά είχα αφήσει ανοιχτή την πόρτα, καλού κακού. Μπορεί μετά από 1-2 μήνες διακοπών, να έβλεπα ένα παιχνίδι και να ήθελα να κάνω ακόμα μια προσπάθεια. Η πόρτα, όμως, άρχισε να κλείνει σιγά σιγά. Έβλεπα το σώμα μου να περνά τα ίδια ξανά, ένιωθα πως είχα κάνει μια καλή σεζόν, πως έδωσα ό,τι είχα. Όταν επέστρεψα, έκανα λίγη προπόνηση, είδα τους συμπαίκτες μου να προπονούνται για την σεζόν και κατάλαβα πως είμαι πολύ μακριά από αυτό! Αν είχε μείνει έστω και λίγο από αυτή την πόρτα ανοιχτή, την έκλεισα πολύ γρήγορα, μετά από αυτό. Δεν έβλεπα τον εαυτό μου έτοιμο για άλλα 80-90 παιχνίδια».

Για το τι θα του λείψει περισσότερο, σχολίασε: «Δεν ξέρω, αλλά από ότι ακούω από τους περισσότερους, τα αποδυτήρια σου λείπουν περισσότερο. Τα αστεία που κάνετε όλοι, οι νίκες που πετυχαίνετε μαζί. Ο δεσμός που δημιουργείται και όλοι παλεύεται για κάτι. Το να φέρνεις τον κόσμο πιο κοντά, μέσω τους παιχνιδιού. Σε αυτό το σημείο, όμως, ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως έπαιζα μπάσκετ πριν από 4 μήνες. Νιώθω πως έχω αποσυρθεί για μεγαλύτερο διάστημα (γέλια). Θα έχει πλάκα».

Για το αν μίλησε με τον Πόποβιτς: «Μιλήσαμε κατ' ιδίαν, Προσπάθησε να με πείσει. Πριν τις διακοπές τού είπα προς τα που έκλινα, αλλά είπαμε να αφήσουμε λίγο καιρό να περάσει. Όταν γύρισα, είχα πάρει την απόφασή μου και με είδε πολύ πεπεισμένο γι' αυτό. Περίμενε την απόφασή μου και μιλήσαμε σε πολύ καλό κλίμα».

 

NBA Τελευταία Νέα