Ουέστμπρουκ: «Μέντορας για μένα ο Τσικς, ευλογημένος που με κοούτσαρε»

Ουέστμπρουκ: «Μέντορας για μένα ο Τσικς, ευλογημένος που με κοούτσαρε»

Νίκος Καρφής
Ουέστμπρουκ: «Μέντορας για μένα ο Τσικς, ευλογημένος που με κοούτσαρε»

bet365

O Ράσελ Ουέστμπρουκ μίλησε για τον Μορίς Τσικς που θα μπει στο Hall Of Fame, τονίζοντας πως ήταν καθοριστικός για την εξέλιξη της καριέρας του.

Ο... δεσμός μεταξύ του Ράσελ Ουέστμπρουκ και του Μορίς Τσικς ξεκίνησε από το 2009 τότε που ο Σκοτ Μπρουκς είχε assistant coach τον Τσικς στην Οκλαχόμα

Για μια δεκαετία οι δυο τους διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, παρόλο που οι δρόμοι τους χώρισαν όταν ο Τσικς έφυγε από τους Θάντερ.

Ο Τσικς θα μπει στο Hall Of Fame και ο ηγέτης των Θάντερ μίλησε για τον άνθρωπο που έβαλε το λιθαράκι του για να τον βοηθήσει να βελτιωθεί.

«Αν έχεις πάρει τίτλους τότε το αξίζεις. Ο κόουτς Τσικς το αξίζει. Του είπα πως θα έπρεπε ήδη να είναι στο Hall Of Fame, όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά για όλα. Είμαι ευτυχισμένος για αυτόν. Είναι μέντορας για μένα, με καθοδήγησε από τη στιγμή που ήρθα στη λίγκα. Έχει απίστευτες γνώσεις για το άθλημα. Ευλογημένος που με κοούτσαρε. Μεγάλη τιμή να βρεθεί στο Hall Of Fame. Το αξίζει, έκανε τόσα πολλά για το μπάσκετ», παραδέχεται ο γκαρντ των Θάντερ.

Ο ίδιος ο Τσικς δήλωσε για την είσοδο στο Hall Of Fame που έρχεται (τάξη του 2018): «Δεν νομίζω πως θα μπω στο Hall Of Fame για τους αριθμούς μου. Αλλά για το γεγονός πως έπαιξα το παιχνίδι με σκοπό να βοηθώ τους συμπαίκτες μου, να τους κάνω να κερδίζουν το ματς. Οι άνθρωποι το αναγνωρίζουν αυτό».

Έχει αγωνιστεί σε Σίξερς, Σπερς, Νικς, Χοκς και Νετς. Το 1983 πήρε πρωτάθλημα με τη Φιλαδέλφεια, ενώ έπαιξε 4 φορές σε All Star Game.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα