Ντόντσιτς: Στην υψηλότερη θέση που επιλέχθηκε ποτέ μη Αμερικανός γκαρντ!

Αντωνία Σπανού
Ντόντσιτς: Στην υψηλότερη θέση που επιλέχθηκε ποτέ μη Αμερικανός γκαρντ!

bet365

Ο Λούκα Ντόντσιτς επιλέχθηκε στο Νο.3 από τους Χοκς μόλις στα 19 του χρόνια, γεγονός που τον καθιστά τον μη Αμερικανό γκαρντ με την υψηλότερη θέση στην ιστορία.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει γράψει ήδη χρυσή ιστορία και είναι μόλις στο πρώτο κεφάλαιο. Αφού κατέκτησε τα ΠΑΝΤΑ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έθεσε υποψηφιότητα στο ντραφτ του 2018 και επιλέχθηκε στην θέση Νο. 3 από τους Χοκς, καταλήγοντας τελικά στους Ντάλας Μάβερικς.

Γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου του 1999 μπορεί να μην έγινε ο νεότερος στην ιστορία, αλλά έγινε ο μη Αμερικανός γκαρντ που επιλέγεται στην πρώτη τριάδα.

Μπορεί οι Αμερικανοί να αμφισβητούν το παιδί θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τα δεδομένα όμως είναι αμείλικτα και το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο.

Αυτά που έχει προλάβει να καταφέρει είναι μοναδικά και πλέον έχει μπροστά του την ευκαιρία να εξελιχθεί και να γράψει ακόμα πιο λαμπρές σελίδες ιστορίας στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Πολλοί είναι εκείνοι που το έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν, λίγοι όμως τα έχουν καταφέρει.

Το έργο των νεαρών που επιλέγονται στο ντραφτ δεν είναι εύκολο και θέλουν μια σειρά από συγκυρίες και φυσικά μπόλικο ταλέντο για να καταφέρουν να ξεχωρίσουν και να κάνουν τα όνειρα του πραγματικότητα.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω κοντά στην τελευταία 20ετία κανένας άλλος μη Αμερικανός γκαρντ δεν έχει καταφέρει να βρεθεί πιο ψηλά σε ντραφτ, ενώ πολύ λίγοι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο ΝΒΑ τελικά.

Ο μικρότερος γκαρντ που έχει επιλεχθεί σε πρώτο γύρο με μερικούς μήνες διαφοράς από τους υπόλοιπους είναι ο Ρίκι Ρούμπιο, που δεν είχε κλείσει καν τα 19 του χρόνια όταν οι Γουλβς τον επέλεξαν στην 5η θέση, ενώ o Tόνι Πάρκερ κερδίζει στο... νήμα τον τίτλο του πιο πετυχημένου από τον Στιβ Νας με τον Γάλλο να επιλέγεται μόλις στην 28η θέση και να κατακτά 4 πρωταθλήματα ΝΒΑ και φυσικά των τίτλο του MVP των Τελικών το 2007.

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διαφήμιση, αφού είχε την ευκαιρία να συστηθεί στο κοινό με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο και μένει να δουλέψει σκληρά και να είναι τυχερός για να φτάσει στον δικό του ουρανό.

*Αρκετοί παίκτες Ευρωπαίοι γκαρντ που μπορεί να έχουν γράψει μοναδική ιστορία στα παρκέ, ανάλογα την εποχή και τα δεδομένα δεν επιλέχθηκαν στον πρώτο γύρο του ντραφτ και γι' αυτό δεν υπάρχουν στην λίστα.

ΠΑΙΚΤΕΣ

ΗΛΙΚΙΑ

ΘΕΣΗ

ΧΡΟΝΙΑ

ΟΜΑΔΑ

ΣΤΙΒ ΝΑΣ

22

15

1996

ΣΑΝΣ

ΤΟΝΙ ΠΑΡΚΕΡ

19

28

2001

ΣΠΕΡΣ

ΜΠΕΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ

21

3

2004

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ

ΡΟΥΝΤΙ ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ

22

24

2007

ΣΑΝΣ

ΜΑΡΚΟ ΜΠΕΛΙΝΕΛΙ

21

18

2007

ΟΥΟΡΙΟΡΣ

ΡΟΝΤΡΙΓΚ ΜΠΟΥΜΠΟΥΑ

21

25

2009

ΘΑΝΤΕΡ

ΡΙΚΙ ΡΟΥΜΠΙΟ

19

5

2009

ΓΟΥΛΒΣ

ΕΒΑΝ ΦΟΥΡΝΙΕ

20

20

2012

ΝΑΓΚΕΤΣ

ΝΕΜΑΝΙΑ ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ

22

30

2013

ΣΑΝΣ

ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ

22

27

2014

ΣΑΝΣ

ΦΟΥΡΚΑΝ ΚΟΡΚΜΑΖ

19

26

2016

ΣΙΞΕΡΣ

ΦΡΑΝΚ ΝΤΙΛΙΚΙΝΑ

19

8

2017

ΝΙΚΣ

ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

19

3

2018

ΧΟΚΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα