Το φοβερό ρεκόρ του Καλιπάρι με... 11 σερί χρονιές να έχει παίκτη στην 10άδα του draft!

Γιώργος Κούβαρης
Το φοβερό ρεκόρ του Καλιπάρι με... 11 σερί χρονιές να έχει παίκτη στην 10άδα του draft!

bet365

Η επιλογή του Κέβιν Νοξ από τους Νιου Γιορκ Νικς στο νούμερο «9» του φετινού draft έμελλε να συνδυαστεί με ένα απίστευτο σερί του προπονητή των Kentucky Wildcats, Τζον Καλιπάρι!

Σημειώθηκε γκολ με πέναλτι στον αγώνα Σερβία - Ελβετία; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!

Ο έμπειρος τεχνικός του κολεγιακού πρωταθλήματος έφτασε στο σημείο να... στέλνει για 11η σερί χρονιά παίκτη στην πρώτη 10άδα του draft!

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Η αρχή έγινε το 2008, όταν ο Καλιπάρι ήταν ακόμα ο προπονητής στο Μέμφις! Τότε επιλέχθηκε ο Ντέρικ Ρόουζ στο νούμερο «1» ενώ μία χρονιά αργότερα ο Ταϊρέκι Έβανς βρέθηκε στο νούμερο «4».

Το 2009 μετακόμισε στο Κεντάκι αναλαμβάνοντας τους Kentucky Wildcats και έκανε... σεφτέ με δύο παίκτες στην πρώτη πεντάδα του draft. Tον Τζον Ουόλ στο νούμερο «1» και τον ΝτεΜάρκους Κάζινς στο νούμερο «5».

Περιμένετε, έχει και συνέχεια. Άλλοι δύο παίκτες του Κεντάκι βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα του draft του 2011, ο Ενές Καντέρ στο νούμερο «3» και ο Μπράντον Νάιτ στο νούμερο «8».

Το 2012 ξεχώρισε φυσικά ο Άντονι Ντέιβις στην κορυφή του draft ενώ ο Μάικλ Κιντ-Γκίλχριστ ήταν στο νούμερο «2».

Στο «6» του 2013 βρέθηκε ο Νέρλενς Νοέλ, μία χρονιά αργότερα επιλέχθηκε ο Τζούλιους Ραντλ στο νούμερο «7» ενώ το 2015 η κορυφή του draft ανήκε στον Καρλ Άντονι Τάουνς και το νούμερο «6» στον Ουίλι Κόλεϊ-Στάιν.

Το 2016 ο Τζαμάλ Μάρεϊ ήταν στο «7» του draft ενώ πέρυσι ο Ντε'Άρον Φοξ το νούμερο «5».

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε φέτος ο Κέβιν Νοξ συνεχίζοντας το... απίστευτο σερί του Τζον Καλιπάρι!

 

NBA Τελευταία Νέα