Το NBA Basketball School φέρνει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα προπονήσεων στην Αθήνα! (pics)

Το NBA Basketball School φέρνει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα προπονήσεων στην Αθήνα! (pics)

bet365

Το NBA Basketball School έρχεται για πρώτη φορά στο Deree – The American College of Greece, παρουσιάζοντας το μπάσκετ στην καλύτερη εκδοχή του κι ενισχύοντας την παρουσία του ΝΒΑ στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

Το NBA Basketball School είναι ένα δίκτυο προγραμμάτων ανάπτυξης μπάσκετ σε όλο τον κόσμο και απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 6-18 ετών. Τα ΝΒΑ Basketball School είναι μοναδικά στην προσέγγισή τους με βάση το «NBA-Way» για την ανάπτυξη του ταλέντου στο μπάσκετ, το οποίο περιλαμβάνει έναν εκρηκτικό και αθλητικό τύπο εμπειρίας στο μπάσκετ με την ταυτόχρονη προώθηση των θετικών αξιών του NBA, της ακεραιότητας, της ομαδικής εργασίας, του σεβασμού και της καινοτομίας.

Στις 8 Μαΐου 2018, το NBA και η Fourteen Pro, ανακοίνωσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ΝΒΑ Basketball School Camp Greece, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Deree – The American College of Greece στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους αθλητές και αθλήτριες, 6 έως 18 ετών και χωρίζεται σε δύο περιόδους:

Α’ Περίοδος: 02-06/07/2018
Β’ Περίοδος: 09-13/07/2018

Η φιλοσοφία του NBA Basketball School είναι να μοιραστεί το παιχνίδι του μπάσκετ με νέους αθλητές σε όλο τον κόσμο, διδάσκοντας δεξιότητες, αξίες και ευεξία σε ένα θετικό και διασκεδαστικό περιβάλλον. Η ολιστική αυτή προσέγγιση έχει ως στόχο να ενισχύσει την κουλτούρα του νεανικού μπάσκετ, να διδάξει μαθήματα ζωής και να δώσει τη δυνατότητα στους νεαρούς αθλητές να πετύχουν τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Το NBA Basketball School πιστεύει ότι αυτή η φιλοσοφία οδηγεί στην ανάπτυξη επιτυχημένων καλαθοσφαιριστών αλλά και ολοκληρωμένων χαρακτήρων.

Η αποστολή του NBA Basketball School είναι να εμπνεύσει τους νέους αθλητές και να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης μέσω της επικοινωνίας με καταξιωμένους προπονητές. Οι προπονητές θα εισαγάγουν και θα εξοικειώσουν όλους τους μαθητές-αθλητές με την εκπαιδευτική μεθοδολογία και τις τεχνικές εκπαίδευσης του NBA Basketball School.

Με εισηγήσεις από προπονητές NBA, πρώην παίκτες NBA και εμπειρογνώμονες στην ανάπτυξη παικτών, το NBA Basketball School δημιούργησε ένα αναλυτικό και εξειδικευμένο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ένωση Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (National Basketball Coaches Association) και θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τους προπονητές του NBA Basketball School.

Το πρόγραμμα παρέχει ασκήσεις εντός γηπέδου, ασκήσεις δύναμης και φυσικής κατάστασης, για νέους αθλητές ηλικίας 6-18 ετών που ενδιαφέρονται να παίξουν μπάσκετ.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από εκπαιδευμένους προπονητές του NBA Basketball School που έχουν εγκριθεί από το NBA. Επίσης το πρόγραμμα διευθύνεται από εγχώριους προπονητές που έχουν εγκριθεί από το NBA και με επικεφαλής του NBA που επιβλέπουν όλες τις προπονήσεις και δραστηριότητες.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του NBA Basketball School έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει τους παίκτες, τους γονείς, τους προπονητές και τους οργανισμούς να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία της βελτίωσης. Το πρόγραμμα βασίζεται στην αναπτυξιακή εξέλιξη η οποία εξαρτάται από τους παίκτες να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προτού προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο. Δεν βασίζεται στην ηλικία ενός παίκτη, αλλά στην ικανότητά του σε βασικές δεξιότητες.

Στα πρώτα τέσσερα επίπεδα του προγράμματος, οι προπονητές θα επικεντρωθούν στην εκπαίδευση των αθλητών ως προς τις βασικές δεξιότητες του μπάσκετ, χρησιμοποιώντας μια σειρά μεθόδων και τεχνικών, βοηθώντας τους νέους αθλητές να εξελιχθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Καθώς οι αθλητές εξελίσσονται δέχονται την πρόκληση να εκτελέσουν ασκήσεις μεγαλύτερης έντασης και επιπέδου δυσκολίας. Αυτή η προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα οι νέοι αθλητές ενώ διασκεδάζουν, παράλληλα να αναπτύσσουν συνεχώς τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.

Αφού ολοκληρωθούν τα τέσσερα πρώτα επίπεδα, οι αθλητές προχωρούν σε ένα ελίτ αναπτυξιακό επίπεδο προπόνησης. Σε αυτό το στάδιο στόχος είναι η πρόοδος και πλέον η άριστη γνώση των δεξιοτήτων που διδάχθηκαν στα προηγούμενα στάδια, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην έννοια της ομαδικότητας και του συναγωνισμού. Οι προπονητές θα εισάγουν πιο σύνθετες τεχνικές, έννοιες και τακτικές που χρησιμοποιούνται συνήθως σε ελίτ προγράμματα καλαθοσφαίρισης γυμνασίου, πανεπιστημίου αλλά και επαγγελματικού επιπέδου.

Ρεντζιάς: «Να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς με το ΝΒΑ»

Ο πρεσβευτής του ΝΒΑ στην Ευρώπη, Ευθύμης Ρεντζιάς, αναφέρθηκε στο σπουδαίο project, τη φιλοσοφία και τον στόχο του φιλόδοξου εγχειρήματος:

«Ως πρεσβευτής του NBA στην Ευρώπη σκοπός μου είναι να παρακινήσω τους νέους να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να τους εμπνεύσω να μάθουν, να παίξουν και να απολαύσουν το παιχνίδι. Ενισχύοντας την παρουσία του ΝΒΑ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, βασική μου επιδίωξη είναι να χτιστούν οι απαραίτητες γέφυρες μέσω των δραστηριοτήτων μας για τη νέα γενιά αθλητών και φιλάθλων.

Μέσα από τα project του ΝΒΑ για νέους αθλητές έχουμε μια ξεχωριστή ευκαιρία να παρουσιάσουμε το μπάσκετ στην καλύτερή του εκδοχή και να διασκεδάσουμε το παιχνίδι.

Είναι τιμή μου να συμμετέχω στις προσπάθειες του ΝΒΑ για την ανάπτυξη του μπάσκετ διεθνώς και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική του να εργαστώ για το σκοπό αυτό. Η ιδεολογία μας είναι να ενσταλάξουμε ένα δια βίου πάθος για το μπάσκετ σε αγόρια και κορίτσια διδάσκοντάς τους τα θεμελιώδη στοιχεία του παιχνιδιού, διευκολύνοντάς τους να αναπτύξουν τις φυσικές, κοινωνικές, συναισθηματικές και γνωστικές τους δεξιότητες.

Η φιλοσοφία μας είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά στην Ελλάδα να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να υιοθετήσουν έναν υγιή και αθλητικό τρόπο ζωής. Η προσέγγισή μας βασίζεται στο να παράσχουμε ένα πρόγραμμα όπου οι νέοι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν αλλά και να αναπτύξουν ικανότητες όπως η ομαδικότητα, η αθλητική ικανότητα, η πειθαρχία, ο χαρακτήρας και η ηγεσία - όλα αυτά μέσα από τη διασκέδαση του παιχνιδιού, μέσα σε ένα ασφαλές και θετικό περιβάλλον.

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στις προσπάθειες του ΝΒΑ να προωθήσει και να μοιραστεί τις βασικές αξίες του μπάσκετ με τους νέους και να τους φέρει πιο κοντά στο παιχνίδι. Όραμά μας είναι να αναπτύξουμε το παιχνίδι, να εμφυσήσουμε στα νέα παιδιά μια νοοτροπία προσέγγισης προσανατολισμένη στο ΝΒΑ και να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του ΝΒΑ και των μελλοντικών γενιών φιλάθλων μπάσκετ και αθλητών στην Ελλάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα