H συγκλονιστική επιστολή του Γκασόλ για την Χάμον!

H συγκλονιστική επιστολή του Γκασόλ για την Χάμον!

Gazzetta team
H συγκλονιστική επιστολή του Γκασόλ για την Χάμον!

bet365

Ο Πάου Γκασόλ έγραψε μια συγκλονιστική επιστολή για την Μπέκι Χάμον στο «Players' Tribune», παίρνοντας το μέρος της ενάντια στα επιχειρήματα και την... ιδέα που υπάρχει για μια γυναίκα head coach στο ΝΒΑ.

Τα σημαντικότερα σημεία της επιστολής του Πάου Γκασόλ για την Μπέκι Χάμον. Μεγάλα λόγια ενός τεράστιου παίκτη!

«Για μένα, θα ήταν παράξενο αν οι ομάδες του ΝΒΑ δεν ενδιαφέρονταν για την Μπέκι Χάμον ως head coach. Πρώτον, ήταν μία εξαιρετική παίκτρια, με το μυαλό μιας πόιντ γκαρντ κορυφαίου επιπέδου. Δεύτερον, είναι μία επιτυχημένη assistant στο πλευρό του αναμφίβολα κορυφαίου προπονητή.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να καταρρίψω μερικά από τα ανόητα επιχειρήματα που υπάρχουν εναντίον της κόουτς Χάμον και γενικά της ιδέας για μία γυναικα head coach στο ΝΒΑ. Βλέπω να υπάρχει μία άποψη πως στο υψηλότερο επίπεδο του μπάσκετ μία γυναίκα δεν είναι ικανή να κοουτσάρει άνδρες. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο λένε πως "ναι, οι γυναίκες προπονήτριες είναι καλές για το γυναικείο μπάσκετ στο κολέγιο ή στο WNBA. Το ΝΒΑ όμως είναι διαφορετικό".

Θα σας πω πρώτα απ' όλα κάτι. Αν προσπαθήσετε να πείτε κάτι τέτοιο σε οποιονδήποτε έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο, θα φανείτε εντελώς ανίδεοι. Πάντως, έχω μία πολύ απλή απάντηση για εσάς. Βρίσκομαι στο ΝΒΑ εδώ και 17 χρόνια. Έχω κατακτήσει δυο πρωταθλήματα, έχω παίξει με ορισμένους από τους κορυφαίους παίκτες αυτής της γενιάς, κι έχω δουλέψει με δύο από τα κορυφαία μυαλά στην ιστορία του αθλητισμού, τον Φιλ Τζάκσον και τον Γκρεγκ Πόποβιτς. Σας λέω λοιπόν: η Μπέκι Χάμον μπορεί να προπονήσει ομάδα του ΝΒΑ. Τελεία.

Κάτι άλλο που έχω ακούσει και είναι ακόμη πιο ανόητο από τα προηγούμενα είναι ότι η Μπέκι έχει assistant στους Σπερς γιατί αυτό είναι μία.... δημοσιοσχετίστικη κίνηση της ομάδας. Τι; Αλήθεια, τι; Μιλάμε για το ΝΒΑ εδώ, μία επιχείρηση με πολλά χρήματα στο τραπέζι και καμία ανοχή στην μετριότητα. Επίσης, μιλάμε για τους Σαν Αντόνιο Σπερς, μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του αιώνα. Μία ομάδα που ανέδειξε παίκτες όπως ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ο Τιμ Ντάνκαν, ο Μανού Τζινόμπιλι, ο Τόνι Πάρκερ. Μία ομάδα με 50+ νίκες για 18 σερί σεζόν και πέντε πρωταθλήματα σε 20 χρόνια

Αλήθεια, πιστεύετε πως ο κόουτς Πόποβιτς προσπαθεί να αναπτύξει το staff του με διαφορετικό τρόπο από τους παίκτες του; Φυσικά όχι. Ο Πόποβιτς νοιάζεται για τα πάντα εκτός από τις δημόσιες σχέσεις. Νοιάζεται για στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στις νίκες με τον τρόπο των Σπερς

Κι ακόμη ένα πράγμα που το θεωρώ εξίσου χαζό, αλλά και σημαντικό. Πρόκειται για την ιδέα σχετικά με το ότι αν υπάρχει μία γυναίκα προπονήτρια στο ΝΒΑ τότε θα υπάρχει... αμηχανία στα αποδυτήρια. Είναι γελοίο αυτό. Αξίζει όμως να το εξετάσουμε σοβαρά για μια στιγμή για να δούμε πόσο ντροπιαστικό είναι για την λίγκα το να λένε κάποιοι τέτοια πράγματα

Φυσικά, είναι μύθος. Δεν χρειάζεται καν να πω κάτι. Οι παίκτες ντύνονται σε συγκεκριμένο μέρος και οι προπονητές σε άλλο. ΟΚ; Είμαι σίγουρος πως η Μπέκι, στο δωμάτιο των προπονητών, έχει δικό της προσωπικό χώρο. Αυτό που μπορώ να σας πω ύστερ από 20 χρόνια εμπειρίας είναι ότι αυτό είναι γελοίο. Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στο να έχεις άνδρα ή γυναίκα head coach.

Όταν ακούω και βλέπω όλα αυτά τα επιχειρήματα για το ότι δεν πρέπει να υπάρχουν γυναίκες head coaches, θυμάμαι πως πρέπει να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο. Για μένα, το ΝΒΑ είναι μία οικογένεια. Κι ένα από τα πράγματα που πρέπει να υπάρχουν σε μία οικογένεια είναι ο ένας να είναι κομβικός για τη ζωή του άλλου. Στο τέλος, μένει η αγάπη. Θέλω λοιπόν να πω στην οικογένεια του ΝΒΑ να συνεχίσουμε τη δουλειά και να είμαστε περήφανοι. Αλλά να μην επαναπαυτούμε».

 

NBA Τελευταία Νέα