Παπαγιάννης: «Θα ήθελα ένα χρυσό μετάλλιο με την Εθνική!»

Παπαγιάννης: «Θα ήθελα ένα χρυσό μετάλλιο με την Εθνική!»

bet365

O Γιώργος Παπαγιάννης, που πριν δύο καλοκαίρια έγινε το υψηλότερο pick (No.13) του ελληνικού μπάσκετ στο draft του ΝΒΑ, μίλησε στην εκπομπή "MVP στους 94", στον Επικοινωνία 94FM με τον Αντώνη Καλκαβούρα και ανέφερε μεταξύ άλλων πως θέλει να πάρει ένα χρυσό μετάλλιο με την Εθνική.

Τότεναμ - Νιουκάστλ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν o Χάρι Κέιν σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο 20χρονος διεθνής σέντερ ήταν ο εκλεκτός καλεσμένος στην εκπομπή "MVP στους 94", στον Επικοινωνία 94FM με τον Αντώνη Καλκαβούρα και μίλησε για την 2ετή εμπειρία του στον «μαγικό κόσμο» του μπάσκετ και τις δυσκολίες που συνάντησε, την Εθνική ομάδα και τα σχέδια του για το μέλλον!

Αναλυτικότερα τα όσα είπε ο Γιώργος Παπαγιάννης:

Για την οργάνωση και τους ρυθμούς του NBA:

Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, όπως και οι απαιτήσεις. Εμείς σαν παίκτες δεν έχουμε με τίποτα άλλο να ασχοληθούμε, εκτός με το τι κάνουμε στο παρκέ. Π.χ. αν κάποιος έχει μία έλλειψη σιδήρου στο κορμί του, δεν χρειάζεται καν να έχει κάποιο συμπλήρωμα, θα στο φέρουν στο πρωινό οι ίδιοι. Είναι τα πάντα στην εντέλεια… …κάθε 2 μέρες έχουμε και μία μέτρηση για το πόσο κουρασμένοι είμαστε και αυτό προβλέπει εάν θα έχουμε κάποιον τραυματισμό ή όχι.

Τα ταξίδια είναι αρκετά κουραστικά, αλλά βέβαια έχουμε και ανέσεις. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της αεροπλάνο αλλά ναι υπάρχει κούραση, ειδικά στα παιχνίδια back to back που φτάνεις στο ξενοδοχείο στις 3 τα ξημερώματα και την επόμενη μέρα πρέπει να παίξεις.

Αυτό το νοιώθεις στο κορμί σου, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Μπορεί να φανεί αστείο, αλλά οι περισσότεροι ξεχνάμε τον αριθμό του δωματίου του ξενοδοχείου. Σε 15 ημέρες μπορεί να αλλάξεις 7-8 ξενοδοχεία.

Για τον Λεμπρόν:

Αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Λεμπρόν. Φέτος υπήρχαν στιγμές που έλεγες είναι δικαίωση που είναι εκεί που βρίσκεται. Είναι ασταμάτητος. Είναι απίστευτος, ειδικά όταν τον βλέπεις από κοντά live.

Για τη σειρά των playoffs με τους Πέλικανς:

Ο Ντέιβις, ο Χόλιντεϊ και ο Ρόντοv ήταν πολύ καλοί και σε καταπληκτική φόρμα σε όλη τη διάρκεια των playoffs. Αυτοί και ο Μίροτιτς μας «σκότωσαν».

Για τους δυσκολότερους αντιπάλους:

Από τους ψηλούς, ο Ντέϊβις, ο Στίβεν Άνταμς και ο Κάζενς! Ο Άνταμς είναι πολύ δυνατός. Ο Κάζενς είναι καταπληκτικός σκόρερ και ο Ντέϊβις είναι... όλα μαζί! Από τους «κοντούς». ο Λίλαρντ.

Για το Σακραμέντο:

Εγώ τους ευχαρίστησα πάρα πολύ για την επιλογή τους να είμαι στο NBA. Ήταν μία δύσκολη περίοδος, ενάμισης χρόνος με πολλά πάνω – κάτω. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε λάθος, αλλά προχωράμε παρακάτω… Με τον προπονητή μου δεν μιλήσαμε ποτέ. Δεν είχαμε και την καλύτερη σχέση. Δεν ξέρω γιατί.

Για τον Βίνς Κάρτερ:

Καταπληκτικός χαρακτήρας και τεράστιος παίκτης. Εάν ο αγώνας ήταν στις 7 θα εμφανιζόταν στο γήπεδο 3 ώρες πριν. Θέλει να τους βοηθάει όλους. Όταν έφυγα από τους Κινγκς, κάθε μέρα μου έστελνε μήνυμα να δει τι κάνω, που βρίσκομαι. Ήταν το μεγαλύτερο στήριγμά μου. 15 χρόνια έχει την ίδια pre game ρουτίνα. Δεν έχει αλλάξει καθόλου. Τον είχα ρωτήσει γιατί δεν παραπονιέται το σώμα του. Μου είχε πει ότι κάνει κάθε μέρα βάρη για να μπορεί να αντέξει, όχι πολλά κιλά αλλά κιλά που τον βοηθάνε στην ισορροπία πιο πολύ και την εκρηκτικότητά του. Προσέχει τη διατροφή του, τις ώρες που κοιμάται και ξοδεύει πολλά για το σώμα του.

Για το Πόρτλαντ:

Όταν πήγα στο γήπεδο, ήταν black out day, δηλαδή δεν χρειάζεται να έρθει κανείς στο γήπεδο εκείνη την ημέρα. Οι προπονητές ήταν όμως όλοι εκεί. Ήταν τεράστιο στήριγμα για μένα. Με το που έφτασα ο προπονητής έστειλε μήνυμα και το να βλέπεις προπονητή να σου στέλνει μήνυμα όταν είσαι για 10 μέρες στην αρχή, εντάξει δεν είναι μικρό πράγμα. Τους ευχαριστώ για ότι έκαναν για μένα και συνεχίζουν να κάνουν… …Είναι γνωστό ότι θα πάω στο summer league φέτος. Και μετά από αυτό θα δούμε.

Για τον Αντετοκούνμπο:

Τον Γιάννη την πρώτη χρονιά τον είδα και στους 2 αγώνες, την φετινή χρονιά δεν τον είδα σε κανέναν, ήμουν άρρωστος στον έναν και στην άλλη δεν ήμουν στην ομάδα. Τον βλέπω στην Εθνική ομάδα. Αυτήν τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης των Μπακς και από τους καλύτερους της λίγκας. Έχει δουλέψει και τον σέβεται όλο το NBA για αυτό. Είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα αυτό, σε τόσο λίγο χρόνο.

Για την Εθνική ομάδα

Θα ήθελα ένα χρυσό μετάλλιο με την Ανδρών. Να πάμε πολύ καλά στο Παγκόσμιο του χρόνου.

 

NBA Τελευταία Νέα